02
mei
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Intel benoemt Brian Krzanich tot CEO

brian-krzanich-small

Kontich, 2 mei 2013 – De board of directors van Intel Corporation heeft unaniem Brian Krzanich verkozen als de nieuwe chief executive officer (CEO). Krzanich volgt Paul Ottelini op en neemt zijn nieuwe functie op zich tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf op 16 mei.

Krzanich is sinds januari 2012 de chief operating officer van Intel. Hij wordt de zesde CEO in de geschiedenis van Intel. Zoals reeds eerder aangekondigd, zal Otellini terugtreden als CEO en op 16 mei de board of directors verlaten.

“Na een grondig en weloverwogen selectieproces, is de board of directors verheugd dat Krzanich Intel zal leiden op het moment dat we
de volgende generatie technologie ontwikkelen die de toekomst van de automatisering zal vormgeven,” zegt Andy Bryant, chairman van Intel. “Brian is een sterke leider met een passie voor technologie en een diepgaand begrip van de markt. Met zijn prestaties op het gebied van uitvoering en strategisch leiderschap, gecombineerd met zijn open benadering van problemen, heeft hij respect verworven bij werknemers, klanten en partners wereldwijd. Hij heeft de juiste combinatie van kennis, diepgang en ervaring om het bedrijf te leiden in deze periode van snelle technische en marktveranderingen.”

Krzanich (52) heeft een reeks technische en managementfuncties gehad sinds hij in 1982 bij Intel in dienst trad. “Ik ben zeer vereerd door de kans om Intel te leiden,” zegt hij. “We beschikken over bijzondere bedrijfsmiddelen, veel talent en een ongeëvenaarde geschiedenis van innovatie en uitvoering. Ik kijk er naar uit te werken met ons management en de werknemers wereldwijd om op deze geschiedenis voort te bouwen. We zullen zelfs sneller naar ultra-mobility gaan om Intel naar het volgende tijdperk te brengen.”

De board of directors heeft Renée James (48) benoemd tot president van Intel. Ook zij zal op 16 mei beginnen in haar nieuwe functie en samen met Krzanich Intels Executive Office vormen.ReneeJames-small

“Ik kijk uit naar de samenwerking met Renée nu we aan een nieuw hoofdstuk van Intels geschiedenis beginnen,” zegt Krzanich. “Haar diepgaand inzicht en haar visie op de toekomst van de IT-architectuur, gecombineerd met haar brede ervaring met het leiden van product-R&D en een van ’s werelds grootste softwareorganisaties, zijn buitengewone aanwinsten voor Intel.”

Als chief operating officer heeft Krzanich een organisatie geleid van meer dan 50.000 werknemers. Deze organisatie omvat Intels Technology and Manufacturing Group, Intel Custom Foundry, NAND Solutions group, Human Resources, Information Technology en Intels China-strategie.

James heeft een brede kennis van de computerindustrie, van hardware, security tot software en services. Zij heeft leidinggevende functies vervuld bij Intel en zij was chairman van de Intel softwaredivisies Havok, McAfee en Wind River. Momenteel maakt zij deel uit van de board of directors van Vodafone Group Plc en VMware Inc. Ook was zij de stafchef van voormalig Intel CEO Andy Grove.

Meer informatie over de achtergrond van Brian Krzanich en Renée James zijn te vinden op www.intel.com/pressroom.

Over Intel

Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel of http://twitter.com/IntelNederland.

 

Voor meer informatie:

Intel Benelux, Kristof Sehmke, Communicatie Manager, telefoon +32 (0)3 450 08 11,

e-mail: kristof.sehmke@intel.com, of

MCS BV, Perlita Fränkel, telefoon +31 (0)23 562 82 08,

e-mail: perlita@mcspr.nl.

  • Print
  • PDF