27
februari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Intel breidt smartphone-portfolio uit: nieuwe klanten, producten, software en diensten

Reeks nieuwe smartphone ‘system on chips’ en communicatieproducten; smartphone-relaties met onder meer Orange en Visa

Kontich, 27 februari 2012 – Paul Otellini, President en CEO van Intel, heeft details gegeven over een aantal aankondigingen en plannen betreffende het uitbreiden van het smartphone-portfolio en klanten. Hiertoe behoren onder meer strategische relaties met Orange, Lava International, ZTE en Visa.

“Het gaat om nieuwe, belangrijke klanten en nieuwe mogelijkheden voor ons telefoonaanbod. Onze focus blijft het bieden van nieuwe mogelijkheden en uitstekende prestaties aan smartphone-gebruikers overal ter wereld”, zegt Otellini.

Otellini deed de aankondiging tijdens een Intel-persbijeenkomst op het Mobile World Congress. Hij ging ook in op de plannen van Intel om zijn smartphone SoC (system on chip) en communicatieproducten verder uit te bouwen, zowel voor het goedkope smartphone-marktsegment als voor het segment waarin prestaties voorop staan.

Nieuwe klantrelaties

Intel bouwt de strategische relaties met Motorola Mobility en Lenovo verder uit en gaat nieuwe relaties aan met Orange, Lava International en ZTE. Yves Maitre, senior vice president Mobile Multimedia and Devices, besprak tijdens de bijeenkomst met Otellini een nieuwe Orange smartphone, gebaseerd op het Intel® Atom processor™ Z2460 referentieontwerp. De smartphone heeft een dunne behuizing en het ontwerp maakt een rijke entertainmentbeleving mogelijk, waaronder diensten van Orange, zoals Orange TV, Daily Motion, Deezer, Orange Wednesdays en Orange Gestures. Deze Orange smartphone komt later deze zomer in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op de markt.

Intel kondigt ook plannen aan om de grote groeimarkt in India te betreden via een alliantie met Lava International, een van de snelst groeiende Indiase leveranciers van mobiele telefoons. Vishal Sehgal, medeoprichter en directeur van Lava, lanceerde de XOLO Smartphone by Lava. De XOLO X900 is gebaseerd op het smartphone referentieontwerp van Intel en zal de eerste op Intel-technologie gebaseerde smartphone zijn op de Indiase markt. Het toestel zal in het tweede kwartaal van 2012 beschikbaar komen via de belangrijkste winkels en zal de grote Indiase netwerken ondersteunen.

Intel kondigde ook een meerjarige samenwerking aan op het gebied van smartphones en tablets met producent ZTE. He Shiyou, executive vice president en hoofd van de Terminal Division van ZTE gaf aan hoe de alliantie van zijn bedrijf en Intel het ZTE mogelijk maakt sneller te reageren en unieke, gedifferentieerde producten voor mobiele operators te bouwen. De eerste mobiele apparaten van ZTE die gebaseerd zijn op Intel-technologie worden verwacht in de tweede helft van 2012.

Uitbreiding smartphone SoC- en communicatie-roadmaps

Voortbouwend op zijn ecosysteemrelaties, kondigde Intel plannen aan voor drie nieuwe smartphone SoC-producten die het Intel-portfolio uitbreiden naar het goedkopere smartphone-segment. De toonaangevende prestaties en energiezuinigheid van de Intel Atom processor Z2460, voorheen bekend onder de codenaam  ‘Medfield’, worden nu verder verhoogd en het platform zal nu snelheden tot 2GHz ondersteunen. Verder kondigde Intel de Atom processor Z2580 aan, die de prestaties van de Atom processor Z2460 verdubbelt en beschikt over een geavanceerde multimode LTE/3G/2G-oplossing. Samples van de Z2580 komen in de tweede helft van dit jaar beschikbaar en consumentenproducten op basis van deze processor worden in de eerste helft van 2013 verwacht.

In opkomende markten, waar consumenten op zoek zijn naar meer waarde voor lagere prijzen,  zijn er toenemende kansen voor mobiele telefoons. Intel speelt hierop in met plannen voor de Intel Atom processor Z2000. De Z2000 is volledig gericht op het goedkopere smartphone-segment, een segment dat volgens marktanalist Strategy Analytics in 2015 een omvang zal hebben van 500 miljoen toestellen. Het platform omvat een 1.0 GHz  Atom processor voor prima graphics- en videoprestaties, alsook de mogelijkheid om toegang tot het web te krijgen en Android games te spelen. Het ondersteunt ook het Intel XMM 6265 3G HSPA+ modem met Dual-SIM 2G/3G, wat flexibiliteit biedt voor data- en spraakabonnementen om kosten te besparen. Intel komt media 2012 met samples van de Z2000, consumentenproducten worden begin 2012 verwacht.

Otellini gaf aan dat de ontwikkeling van de Atom processor sneller gaat dan Moore’s Law en hij kondigde aan dat Intel volgend jaar een 22nm SoC aanbiedt aan carriers voor certificatie en dat een 14nm SoC al in ontwikkeling is.

In 2011 heeft Intel meer dan 400 miljoen platforms voor mobiele telefoons geleverd. Voortbouwend op deze marktpositie kondigde Intel de XMM 7160 aan, een geavanceerd multimode LTE/3G/2G-platform met ondersteuning voor een 100Mbps downlink en een 50Mbps uplink, en ondersteuning voor HSPA+ 42Mbps. Intel verwacht samples van het product in het tweede kwartaal en consumentenproducten tegen het eind van 2012. Verder werkt Intel aan samples van het XMM 6360 platform, een nieuw, plat 3G HSPA+ modem met ondersteuning voor een 42Mbps downlink en een 11,5Mbps uplink, bedoeld voor kleine toestellen.

Betere beleving op Intel-architectuur

De strategie van Intel is het creëren en mogelijk maken van een aantrekkelijke, consistente, bewuste en veilige gebruikersbeleving op een breed scala aan mobiele apparaten. Een opkomende trend is het gebruik van mobiele apparaten voor veilige online aankopen. John Partridge, President van Visa, kondigde een strategische meerjaren alliantie aan voor de ontwikkeling van mobile commerce-oplossingen, toegesneden op consumenten in ontwikkelde en ontwikkelingslanden. De alliantie omvat samenwerking voor een reeks mobiele diensten van Visa en op Intel Atom gebaseerde smartphones en tablets om aantrekkelijke en veilige gebruikersservices te leveren. Als een eerste stap kondigde Partridge aan dat het smartphone referentieontwerp van Intel nu gecertificeerd is voor Visa payWave mobiele financiële transacties. Dit betekent dat consumentenproducten die op Intels smartphone referentieontwerp zijn gebaseerd, time-to-market support hebben van mobiele services van Visa.

Intel bouwt ook verder op de samenwerking met Google en blijft nauw samenwerken met onafhankelijke softwareleveranciers om ervoor te zorgen dat de meeste Andoid apps draaien op Intel Atom processor-gebaseerde apparaten. Otellini gaf aan dat Intel beschikt over de juiste tools en expertise om een robuust ecosysteem voor ontwikkelaars van mobiele applicaties te ondersteunen.

Over Intel

Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel of http://twitter.com/IntelNederland.

Voor meer informatie:

Intel Benelux, Kristof Sehmke, Communicatie Manager, telefoon +32 (0)3 450 08 11,

e-mail: kristof.sehmke@intel.com, of

MCS BV, Perlita Fränkel, telefoon +31 (0)23 562 82 08,

e-mail: perlitaf@monogram.nl.

 

Intel en het Intel-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Intel Corporation of zijn dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen en merken kunnen geclaimd worden als het eigendom van anderen.

  • Print
  • PDF