Kontich,
16
februari
2016
|
10:19
Europe/Amsterdam

Intel en Lady Gaga creëren een spectaculaire muziekbeleving tijdens de 58e GRAMMY Awards

Eerste resultaat van meerjarig partnership dat laat zien hoe Intel-technologie ‘inside’ ongekende belevingen ‘outside’ mogelijk maakt

Kontich, 16 februari 2016 - Intel en de Oscar-genomineerde en zesvoudig GRAMMY-winnares Lady Gaga hebben tijdens de 58e jaarlijkse GRAMMY Awards gezorgd voor een ongekende muziekbeleving. Door de combinatie van het artistieke talent van Lady Gaga met de innovatieve technologieën van Intel werd een veelzijdige hommage aan een muziekicoon tot leven gebracht. Dit optreden liet zien hoe artiesten de kracht van technologie kunnen gebruiken voor verbazingwekkende belevingen tijdens live-optredens.

“Ik doe graag dingen die technologie en kunst combineren met overweldigende belevingen”, zegt Lady Gaga. “Ik denk dat deze samenwerking met Intel iets heel anders is dan alles dat ik tot nu toe heb gedaan. Ze hebben me zo veel verbazingwekkende technologie gegeven om mee te spelen.”

Tijdens haar optreden werd Intel-technologie gebruikt voor een memorabel eerbetoon aan het leven en de carrière van een groot popicoon. Bij het optreden werd gebruikgemaakt van spectaculaire visuals en interactieve content die in real-time reageerde op iedere beweging en ieder commando van Lady Gaga. Het team nam met dit live-optreden aanzienlijke risico’s om de artieste in staat te stellen zichzelf in een nieuwe dimensie uit te drukken.

Technologiespecialisten van Intel, het creatieve team van Lady Gaga en speciale hardware op basis van Intel Xeon, Intel Core en Intel Pentium processors leverden de hoge prestaties die nodig waren voor een perfecte choreografie tussen de belichting, geluids- en projectiesystemen en Lady Gaga.

Daarbij gingen het onder andere om:

  • Digital Skin - een ‘geanimeerd gezicht’ werd ontwikkeld voor Lady Gaga, waarmee ze zich tijdens het optreden in real-time kon tooien in een aantal iconische ‘looks’, voor een verbluffend effect. Voor dit deel van het optreden werden de krachtigste Intel-processors ingezet, die zeer nauwkeurig de bewegingen van haar gezicht volgden, terwijl de ‘digitale make-up’ onmiddellijk werd aangepast en op haar gezicht werd geprojecteerd. Hiervoor werd een projector gebruikt op basis van een desktop met een 6e generatie Intel Core processor.
  • Interactieve video – Lady Gaga kon tijdens het optreden zelf bepalen hoe ze verscheen op een grote LED-muur. Haar ring, voorzien van een Intel Curie-module, genereerde real-time effecten terwijl ze haar polsen en armen bewoog. Mediaservers op basis van Intel Xeon processors genereerden daarop live de content.
  • Robotica – de schitterende gouden piano van Lady Gaga kwam tot leven dankzij drie robotarmen op basis van Intel Atom processors, die perfect synchroon bewogen. Zo werd een onbeweeglijk muziekinstrument voorzien van verrassende bewegende effecten.
  • Interactieve hologrammen – door een innovatieve combinatie van haar ring met Intel Cure-technologie en holografische materialen kon Lady Gaga tijdens haar optreden prachtige driedimensionale hologrammen genereren.

“Intel wil de verbazingwekkende belevingen die onze technologie mogelijk maakt, met iedereen delen”, zegt Steve Fund, senior vice president en chief marketing officer bij Intel. “Dit optreden heeft een nieuwe standaard gezet voor live muziekoptredens en is een belangrijke mijlpaal voor Intel en voor de Grammys.”

“Dit partnerschap tussen de Grammys en Intel is een perfecte combinatie, met een naadloze versmelting van muziek en technologie”, zegt Evan Greene, chief marketing officer van The Recording Academy. “Intel wilde de beleving van live muziek naar een niveau tillen dat we tot nu toe niet mogelijk achtten. De verbazingwekkende en unieke prestatie van vanavond heeft dit doel absoluut behaald.”

Kijk voor meer informatie op www.epklink.com/intelgaga.

 

Boilerplate

Over Intel

Intel verlegt de grenzen van technologie om verbazingwekkende belevingen mogelijk te maken. Meer informatie over Intel en het werk van de meer dan 100.000 medewerkers van het bedrijf is te vinden op www.intel.nlwww.intel.nl/itcenternewsroom.intel.com en blogs.intel.com. Op Intels Nederlandstalige techblog iq.intel.nl zijn inspirerende verhalen te vinden over allerlei technologische innovaties. Intel is ook te volgen via Twitter: @IntelNederland of @Intel en via Facebook: facebook.com/intelnederland.

 

Voor meer informatie:
Intel Benelux, Kristof Sehmke, Communicatie Manager, telefoon +32 (0)3 450 08 11,
e-mail: kristof.sehmke@intel.com, of
MCS PR, Intel Persdesk, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: intel@mcspr.nl.