Schiphol-Rijk,
15
september
2015
|
09:00
Europe/Amsterdam

Intel gaat helpen om de beveiliging van auto’s te verbeteren

Intel richt Automotive Security Review Board op; komt met best practices voor de beveiliging van auto’s

Intel heeft de Automotive Security Review Board (ASRB) opgericht. Met deze adviesraad wil Intel helpen de cyberbeveiliging van auto’s te verbeteren en tegelijkertijd innovatie en technologische vooruitgang in de automobielindustrie te stimuleren. De board bestaat uit top-beveiligingsspecialisten uit de hele wereld, met specifieke expertise op het gebied van embedded systemen. De onderzoekers van de ASRB zullen doorlopend beveiligingstests en audits van autosystemen uitvoeren, met het doel best practices te formuleren. Ook zullen ze met aanbevelingen komen voor het ontwerp van geavanceerde cyberbeveiligingsoplossingen en -producten voor de automobielindustrie en voor bestuurders. Intel heeft tevens de eerste versie van een whitepaper gepubliceerd, met daarin best practices voor de automobielindustrie rond beveiliging van auto’s. Het bedrijf zal deze whitepaper voortdurend updaten aan de hand van de bevindingen van de ASRB.

Gartner voorspelt dat er “in 2020 ongeveer 150 miljoen personenauto’s op de weg zullen rijden die zijn voorzien van een internetverbinding; 60% tot 75% van deze voertuigen zal in staat zijn om informatie van het web te downloaden, informatie te creëren of informatie te delen.”(1). Hoewel deze volgende stap op weg naar een ‘connected world’ vele mogelijkheden biedt, is het wel nodig om uitdagingen rond de beveiliging tijdig en goed te adresseren.

“We kunnen en moeten de cyberbeveiliging van auto’s verbeteren”, zegt Wim van Campen, VP Noord- en Oost-Europa van Intel Security. “Met behulp van de ASRB is Intel in staat om best practices te formuleren en de industrie aan te sporen om er voor te zorgen dat cyberbeveiliging een essentieel onderdeel wordt van iedere nieuwe auto met een internetverbinding. Onze persoonlijke veiligheid op de weg is ontzettend belangrijk en de oprichting van de ASRB komt dan ook precies op het juiste moment. “

Intel zal de ASRB voorzien van zijn geavanceerde automotive ontwikkelplatforms, om daarmee onderzoek te doen. De resultaten daarvan zullen gepubliceerd worden als onderdeel van een continu proces. Om de onderzoekers van het ASRB te stimuleren, geeft Intel een nieuwe auto(2) weg aan het lid dat de belangrijkste bijdrage levert en die ook daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden op Intels automotive platform. Nadere details over Intels ontwikkelplatform en de gebieden waar de beveiligingsaudits zich op gaan richten, zullen volgende maand tijdens de eerste ASRB-bijeenkomst bekend worden gemaakt. Geïnteresseerde securityprofessionals die lid willen worden, kunnen meer informatie vinden op www.intel.com/automotive/asrb.

De nieuwe Intel whitepaper ‘Automotive Security best Practices: Recommendations for Security and Privacy in the Era of the Next-Generation Car’, analyseert de risico’s rond de volgende generatie ‘connected cars’. De whitepaper bevat tevens specifieke aanbevelingen voor de automobielindustrie op het gebied van cyberbeveiliging. Intel nodigt experts uit de industrie uit om commentaar te geven op de whitepaper en zal revisies op basis van deze feedback en van de bevindingen van de ASRB publiceren. Het volledige rapport is te vinden op http://www.mcafee.com/autosecuritywp.

1) Gartner, Predicts 2015: Connected-Vehicle and Mobility Innovations Inspire New Digital Business Opportunities, 12 November 2014

2) Or cash equivalent.

Over Intel Security
McAfee is nu onderdeel van Intel Security. Met zijn Security Connected-strategie, innovatieve benadering van beveiliging die door hardware wordt ondersteund en Global Threat Intelligence, focust Intel Security zich op het ontwikkelen van proactieve, bewezen beveiligingsoplossingen en -diensten die systemen, netwerken en mobiele toestellen van bedrijven en eindgebruikers over de hele wereld beschermen. Intel Security combineert de ervaring en expertise van McAfee met de innovatiekracht en bewezen prestaties van Intel om van beveiliging een essentieel onderdeel van iedere architectuur en ieder automatiseringsplatform te maken. Het is de missie van Intel Security om iedereen het vertrouwen te schenken om veilig te leven en te werken in een digitale wereld. Kijk voor meer informatie op www.intelsecurity.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Intel Security Persdesk, e-mail intelsecurity@mcspr.nl, tel. 023 - 562 8208.

OPMERKING: McAfee en/of andere merken van McAfee in dit document zijn gedeponeerde handelsmerken van McAfee, Inc. en/of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. McAfee-rood in samenhang met beveiliging is een kenmerk van producten van het merk McAfee. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren. © 2009 McAfee, Inc. Alle rechten voorbehouden.