30
mei
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Intel gaat op zoek naar de ‘Visual Wonders of the World’

Wat zijn de allermooiste plekjes op de wereld?

Intel Visual Wonders wedstrijd op Facebook

Kontich, 30 juni 2011 – Foto’s en beelden zijn steeds belangrijker in ons dagelijkse leven. Beelden van plaatsen die we ooit hebben bezocht, mensen die we kennen en de zaken die ons inspireren. Al deze beelden bij elkaar vormen ons eigen, unieke ‘Visual Life’.

Om dit visuele aspect te vieren, organiseert Intel de komende weken op Facebook de ‘Visual Wonders of the World’-wedstrijd. Daarbij kunnen deelnemers stemmen op hun favoriete plekje op de wereld, waarvan zij vinden dat iedereen het gezien moet hebben. Denk aan het noorderlicht in Zweden of de herfstbladeren aan de oostkust van VS, het Baikal meer in Rusland of het Australische Great Barrier Reef. Het gaat om bijzondere plekken in twaalf landen en in een categorie ‘rest van de wereld’. Vanzelfsprekend dingen ook plekken in Nederland mee! Met deze actie verwijst Intel naar haar tweede generatie Intel Core processorfamilie. Die heeft ingebouwde visuals waardoor foto’s, films en games nog indrukwekkender ogen.

Samen met de VVV heeft Intel vijf Nederlandse kandidaten uitgezocht: de Amsterdamse grachten, de windmolens bij Kinderdijk, moderne architectuur in Almere, het Rietveld-Schröder huis in Utrecht en Giethoorn. Om de promotie van deze toplocaties kracht bij te zetten maakt Intel Nederland van deze plekjes een video-rapportage. Daarin wordt inwoners onder andere gevraagd wat hun plekje zo bijzonder maakt. De video’s zijn te bekijken op de Facebook pagina van Intel Nederland.  Giethoorn komt als eerste aan bod en de beelden daarvan vind je op:

http://www.facebook.com/intelnederland?sk=wall#!/video/video.php?v=120413524713541&oid=118440344899229&comments.

Meedoen aan de wedstrijd kan ook via de Facebook pagina van Intel Nederlandhttp://www.facebook.com/intelnederland?sk=app_110643202355591. Daar kan je via een interactieve kaart een keuze maken uit een van de vele spectaculaire plekjes op de wereld, waaronder natuurlijk ook een aantal in Nederland. Wie z’n stem uitbrengt maak kans op een mooie prijs.

Op 4 augustus 2011 worden de winnaars van de wedstrijd bekendgemaakt, evenals de winnende mooie plekjes.

Over Intel
Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel of http://twitter.com/IntelNederland.

Voor meer informatie:

Intel Benelux, Kristof Sehmke, Communicatie Manager, telefoon +32 (0)3 450 08 11, e-mail: kristof.sehmke@intel.com
of
MCS BV, Perlita Fränkel, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: perlitaf@monogram.nl.


Intel en het Intel-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Intel Corporation of zijn dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen en merken kunnen geclaimd worden als het eigendom van anderen.

  • Print
  • PDF