28
december
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Intel introduceert nieuwe Intel Atom processors met nieuwe mogelijkheden en een lange batterij-levensduur

Eerste systemen met de nieuwe Intel Atom processors begin 2012 beschikbaar

Samenvatting

  • Derde generatie Intel Atom processorplatform met diverse nieuwe kenmerken voor apparaten met een laag energieverbruik, zoals netbooks, retailapparatuur en apparaten voor gebruik in de gezondheidszorg.
  • De energiebeheerfuncties van het nieuwe platform zorgen voor betere prestaties en verlengen de batterij-levensduur met 20 procent, vergeleken met de vorige generatie.
  • Netbooks op basis van dit platform hebben een batterij-levensduur van maximaal 10 uur, kunnen weken in stand-by staan en spelen 1080p HD-video af.
  • Begin 2012 komen de eerste systemen met dit nieuwe Intel Atom-processorplatform op de markt, van onder andere Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung en Toshiba.

Kontich, 28 december 2011 – Intel kondigt de beschikbaarheid aan van het nieuwste mobiele Intel Atom processorplatform, voorheen bekend onder de codenaam ‘Cedar Trail’. Dit platform is ontworpen voor kleine, compacte en betaalbare mobiele apparaten met een uitstekende batterij-levensduur. Daarnaast biedt dit platform verschillende nieuwe functies voor netbooks, populair onder studenten, families en andere gebruikers die op zoek zijn naar een computer voor eenvoudige taken en internet. Diverse bekende fabrikanten komen begin 2012 met apparaten op basis van het nieuwe Intel Atom-platform, waaronder Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung en Toshiba.

Het nieuwe platform beschikt onder andere over een speciale media-engine die 1080p HD-video en Blu-Ray-video afspeelt. Ook worden nieuwe digitale displayaansluitingen ondersteund, waaronder HDMI en DisplayPort. De geïntegreerde Intel Graphics Media Accelerator 3600/3650, in combinatie met de geïntegreerde geheugencontroller zorgt voor hogere prestaties en een betere systeemrespons. Zo liggen de grafische prestaties tot 2x hoger dan bij de vorige generatie. Verder heeft Intel het platform voorzien van nieuwe technologieën, waaronder Intel Wireless Display (‘WiDi’) en Intel Wireless Music. Hiermee kunnen gebruikers draadloos video’s of foto’s van hun netbook naar een TV streamen, of muziek afspelen via de stereo-installatie.

Andere nieuwe functies zoals Intel Smart Connect Technology zorgen ervoor dat gebruikers direct verbinding hebben met internet wanneer zij hun netbook openen, terwijl belangrijke zaken zoals e-mail, Twitter en RSS-feeds zelfs in slaapstand worden gesynchroniseerd. Dankzij Intel Rapid Start Technology starten netbooks zeer snel op uit de stand-by stand en wordt de batterijcapaciteit gespaard.

Systemen gebaseerd op de nieuwe Intel Atom-processors kunnen tot 10 uur werken op de batterij en blijven weken in stand-by stand staan. Dit betekent dat gebruikers de hele dag kunnen werken, zonder op te laden. Daarnaast heeft Intel de prestaties verbeterd terwijl het stroomverbruik tot 20 procent lager ligt dan bij het vorige Intel Atom-platform.

Noot: klik hier voor het volledige Engelstalige bericht.

  • Print
  • PDF