05
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Intel kondigt SSD DC S3700 serie aan: nieuwe generatie Solid State Drives voor datacenters

SAMENVATTING

  • Zeer snelle SSD’s, ideaal voor HPC, big data, cloud- en andere Datacenter-toepassingen
  • Lezen 2x sneller, schrijven 15x sneller dan vorige generatie Intel SSD 710 serie
  • Beschikbaar met 100, 200, 400 en 800GB opslagcapaciteit

Kontich, 5 november 2012 – Big data, high-performance computing (HPC) en cloud-applicaties zorgen ervoor dat de vraag naar realtime datatoegang richting de zettabyte gaat. Om in deze toenemende vraag naar snelle toegang tot grote hoeveelheden data te voorzien, komt Intel met een nieuwe generatie Solid State Drives (SSDs) voor datacenters: de Intel SSD DC S3700 serie. Deze zijn ontworpen om opslag-bottlenecks weg te nemen en optimaal gebruik te maken van de verwerkingskracht van multicore processors. De Intel SSD DC S3700 serie biedt consistent hoge snelheden, lage latency, krachtige databescherming en betrouwbaarheid die voldoet aan de hoogste eisen.

Het geheim van de hoge prestaties van de Intel SSD DC S3700 serie is een zeer groot aantal Input/Output Per Second-operaties (IOPS) bij lage latencies. De nieuwe SSD’s behalen bij 4KB random leesacties een snelheid van 75.000 IOPS, terwijl bij 4KB schrijfacties een snelheid van 36.000 IOPS wordt bereikt. Met een gemiddelde sequentiële schrijf-latency van 65 microseconde en een Quality of Service van minder dan 500 microseconde gedurende 99,9% van de tijd, garanderen deze nieuwe schijven snelle en consistente applicatie-responstijden.

Deze hogere opslagprestaties zorgen voor een snellere datadoorvoer aan parallelle multithreaded systemen, waardoor multicore CPU’s efficiënter kunnen werken. Dit resulteert in snellere responstijden voor eindgebruikers, waardoor hun applicaties soepeler draaien. Voor datacenter-professionals die moeten waken over databescherming en optimale databeveiliging, biedt de Intel SSD DC S3700 serie end-to-end databescherming en 256-bit AES-versleuteling (Advanced Encryption Standard). Om de betrouwbaarheid verder te vergroten, beschikken de nieuwe SSD’s over extra flash-geheugen voor dataredundantie, waarmee dataverlies wordt voorkomen.

High Endurance Technology

De nieuwe SSD’s zijn voorzien van Intel High Endurance Technology (HET), waarbij de betrouwbaarheid van Single-Level Cell-technologie wordt toegepast in de voordeligere Multi-Level Cell-platforms. Door SSD NAND managementtechnieken te combineren met verbeteringen in NAND-geheugenchips, stelt HET de Intel SSD DC S3700 serie in staat om de SSD iedere dag tien maal volledig vol te schrijven gedurende de geplande levensduur van 5 jaar. Dit is equivalent aan het opnemen van 186 jaar HDTV gedurende de levensduur van het model met de hoogste capaciteit (800GB).

Daarnaast zijn de nieuwe schijven nog energiezuiniger dan de vorige generatie. In de Intel SSD DC S3700 serie is het operationele stroomverbruik teruggebracht tot 6 watt, terwijl in rust slechts 650 milliwatt wordt verbruikt. Dit vermindert de warmteontwikkeling en zorgt dus voor lagere energie- en koelingskosten.

6Gbps SATA

De Intel SSD DC S3700 serie bestaat uit 6Gbps (gigabit per seconde) SATA-drives met lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 500 megabyte per seconde (MB/s) en 460 MB/s. Hiermee leveren ze respectievelijk 2x hogere lees- en 15x hogere schrijfprestaties vergeleken met de vorige generatie Intel SSD 710 serie. Beperkte aantallen van de nieuwe SSD’s zijn op dit moment beschikbaar voor datacenterklanten, ten behoeve van kwaliteits- en validatietests. Aan het eind van dit jaar zal de productie op gang komen, terwijl massaproductie voor het eerste kwartaal van 2013 staat gepland.

De 2,5-inch SSD’s zijn beschikbaar in de volgende capaciteiten: 100, 200, 400 en 800 GB. Het 1,8-inch formaat is er alleen in 200 en 400GB. De adviesprijs voor de Intel SSD DC S3700 serie in 2,5-inch formaat zijn als volgt: $US 235 voor het 100GB-model, $US 470 voor het 200GB-model, $US 940 voor het 400GB-model en $US 1.880 voor het 800GB-model. De adviesprijzen van de 1,8-inch SSD’s bedragen respectievelijk $US 495 voor het 200GB-model en $US 965 voor het 400GB-model. Deze prijzen gelden bij afname van minimaal duizend stuks en zijn inclusief vijf jaar garantie.

Kijk voor meer informatie over Intel SSD’s op www.intel.com/go/ssd, of volg Intel SSD’s op Twitter (@intelssd), Facebook of via communities.intel.com.

Over Intel
Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel of http://twitter.com/IntelNederland.

Voor meer informatie:
Intel Benelux,Kristof Sehmke, Communicatie Manager, telefoon +32 (0)3 450 08 11, e-mail: kristof.sehmke@intel.com, of
MCS BV, Perlita Fränkel, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: perlita@mcspr.nl.

Intel en het Intel-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Intel Corporation of zijn dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Andere namen en merken kunnen geclaimd worden als het eigendom van anderen.

  • Print
  • PDF