12
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Intel nu ook Inside FC Barcelona

Intel en FC Barcelona kondigen partnerschap aan

  • Met Intel als officiële technologiepartner wordt FC Barcelona een van de technologisch meest geavanceerde voetbalclubs ter wereld
  • Het Intel Inside-logo wordt het allereerste partnerlogo in de shirts van FC Barcelona
  • Intel brengt FC Barcelona dichter bij fans over de hele wereld, via technologie en additionele programma’s die het komende jaar aangekondigd zullen worden

IntelBarcelonaKontich, 12 december 2013Intel en FC Barcelona hebben een partnerovereenkomst gesloten die twee merken bij elkaar brengt met gemeenschappelijke waarden en ideeën op het gebied van innovatie en prestaties. Daarnaast spannen beide organisaties zich in om hun wereldwijde communities te ondersteunen.

“Voor Intel is dit meer dan alleen een sponsoring”, zegt Deborah Conrad, Intel chief marketing officer. “De technologieën die we gaan toepassen en de programma’s waar we samen aan werken, zijn ontworpen om van FC Barcelona een van de technologisch meest geavanceerde voetbalclubs ter wereld te maken. Daarnaast zullen we samen een reeks educatieve initiatieven ontplooien.”

IntelBarcelonaVideo

Video: Intel Inside FC Barcelona

Het partnerschap wordt ook gesymboliseerd door het nieuwe shirt van FC Barcelona, met het Intel-logo aan de binnenzijde. Dit is de allereerste keer dat het logo van een partner aan de binnenkant van de clubshirts is te vinden.  Het nieuwe shirt is vandaag onthuld door Deborah Conrad van Intel, Sandro Rossell, president van FC Barcelona, en de FC Barcelona-spelers Gerard Pique en Carles Puyol. De nieuwe shirts worden op 14 december voor het eerst gedragen, tijdens de La Liga-match tegen Villareal.

“FC Barcelona is enorm blij dat we kunnen samenwerken met een wereldmerk zoals Intel, dat belangrijke waarden met ons deelt op het gebied van innovatie en teamwork”, zegt Rossell. “Beide bedrijven zijn trendsetters in hun gebied en ik ben overtuigd van het belang van deze samenwerking, die veel verder gaat dan alleen een financieel sponsorschap.”

Tot de vandaag aangekondigde initiatieven behoren:

  • Toegang tot de nieuwste Intel-technologie voor studenten van de La Masia-academie.
  • De spelers en trainers van FC Barcelona krijgen de nieuwste 2-in-1 devices op basis van Intel-technologie, terwijl onderzoek, training en prestaties van de club verbeterd zullen worden met behulp van de nieuwste technologie.
  • In Camp Nou, het thuisstadion van FC Barcelona, zal nieuwe technologie worden ingezet om de beleving van fans te verbeteren.
  • Het educatieve netwerk dat FC Barcelona over de hele wereld heeft opgebouwd, zal worden voorzien van de nieuwste technologie.

 

Over Intel

Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel of http://twitter.com/IntelNederland.

 

Over FC Barcelona

FC Barcelona werd op 29 november 1899 opgericht door de uit Zwitserland afkomstige Hans Maximilian Gamper, beter bekend als Joan Gamper. Samen met een kleine groep medestanders creëerde hij de voetbalclub die de waarden van de regio Catalonië weerspiegelt. Sinds de oprichting heeft de club 39 voorzitters gehad. Van Walter Wild tot Sandro Rossell, is ‘Barça’ uitgegroeid tot een enorm sociaal fenomeen dat veel verder reikt dan alleen sport. De club is samen met haar thuisstad verder gegroeid en is inmiddels de ambassadeur van Barcelona en Catalonië over de hele wereld.

 

Voor meer informatie:

Intel Benelux, Kristof Sehmke, Communicatie Manager, telefoon +32 (0)3 450 08 11,

e-mail: kristof.sehmke@intel.com, of

MCS BV, Perlita Fränkel, telefoon +31 (0)23 562 82 08,

e-mail: perlita@mcspr.nl.

  • Print
  • PDF