Schiphol-Rijk,
15
september
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Intel Security introduceert nieuwe beveiligingsproducten en -diensten om consumenten optimaal te blijven beschermen

Nieuwe diensten beschermen data, identiteit en privacy van internetgebruikers tegen online dreigingen

Intel Security lanceert zijn nieuwste beveiligingsproducten en -diensten voor consumenten. De nieuwe productlijn, ontwikkeld om het steeds evoluerende digitale leven van de moderne consument veilig te stellen, bevat nu True Key van Intel Security. Ook breidt het de onbeperkte cross-device-bescherming van de McAfee LiveSafe-dienst uit naar McAfee AntiVirus Plus, McAfee Internet Security en McAfee Total Protection.

Volgens een recent rapport van Intel Security worden er iedere seconde zes nieuwe onlinedreigingen ontdekt. Bovendien bezit de gemiddelde consument(1) nu vier apparaten en heeft hij negentien wachtwoorden of meer, waarvan een derde niet sterk genoeg is. Met de onstuitbare groei van het aantal digitale dreigingen, apparaten, apps en plaatsen waar consumenten verbinding maken met internet, is er ook steeds meer behoefte aan innovaties die verder gaan dan alleen bescherming tegen malware: ook de bescherming van de apparaten zelf, persoonlijke data en identiteitsgegevens verdienen de aandacht. Intel Security voorziet in deze behoefte met verschillende cross-device-oplossingen die het de consument makkelijk maken al hun apparaten en persoonlijke informatie te beschermen.

“Digitale veiligheid moet vandaag de dag veel verder gaan dan alleen maar antivirustechnologie,” zegt Martin Pivetta, Senior Partner Product Manager bij Intel Security. “Het is een noodzaak voor iedereen met een online verbinding om beveiligingsmaatregelen op meerdere niveaus in te zetten, voor de best mogelijke bescherming. Het is hoog tijd dat de beveiligingsindustrie anders gaat denken en handelen, zodanig dat we consumenten op een fundamenteel andere manier beschermen. En dat is precies wat we doen door onze beveiligingsproducten en -diensten met elkaar te integreren en uit te breiden. We denken dat we daarmee veel beter in staat zullen zijn om de nieuwste dreigingen te herkennen en tegen te houden.”

Nieuwe beveiligingsproducten en -diensten beschermen het volledige digitale consumentenleven

De nieuwe beveiligingsproducten en -diensten van Intel Security richten zich op de bescherming van het complete digitale leven van de consument, ongeacht waar hij zich bevindt, welk apparaat hij gebruikt of waar hij zijn persoonlijke gegevens opslaat. De producten beschermen tegen dreigingen zoals malware, hackers en phishing en beschermen daarnaast de apparaten zelf in geval van verlies of diefstal, evenals de identiteit van de gebruiker, op alle apparaten.

Enkele belangrijker nieuwe functies en verbeteringen:

  • Cross-device beveiliging: de beveiligingsdiensten bieden nu uitgebreide bescherming tegen virussen en de nieuwste online-dreigingen op iedere Windows-pc, Mac, Android- en iOS-apparaat die de gebruiker bezit.
  • Nieuwe scan-, detectie- en beschermtechnologie: hiermee kunnen gebruikers hun thuisnetwerk controleren op onbeschermde apparaten en eenvoudig voorzieningen treffen om deze apparaten alsnog te beveiligen.
  • Inloggen zonder wachtwoorden: True Key van Intel Security is een nieuw, cross-platform, multi-factor authenticatietoepassing die inloggen makkelijker en veiliger maakt. Met True Key kan de consument inloggen op mobiele apps, websites en apparaten met behulp van een combinatie van beveiligingskenmerken, zoals het gezicht, een vingerafdruk of een mobiel apparaat. De premiumversie maakt deel uit van McAfee Internet Security, McAfee Total Protection en McAfee LiveSafe.
  • Verbeterde mobiele beveiliging: complete beveiliging van mobiele apparaten, met nieuwe functies zoals een startschermwidget om essentiële taken snel uit te voeren en optimalisatie van de batterijlevensduur.
  • Nieuwe: beveiliging van wearables: De mobiele beveiligingsmogelijkheden strekken zich nu ook uit naar smartwatches met Android Wear. Gebruikers kunnen verlies voorkomen, mobiele dreigingen tegengaan en de prestaties van hun mobiele apparaat verbeteren, allemaal vanaf hun Android Wear smartwatch.
  • Toegang tot de nieuwe generatie browsebeveiliging: McAfee Web Advisor checkt nu actieve antivirus- en firewallbescherming, identificeert gecompromitteerde wachtwoorden en helpt gebruikers om online betere beslissingen te nemen.

Deze extra functies en verbeteringen bieden de consument een veiligere en makkelijkere online-ervaring die hem in staat stelt om de beveiliging optimaal te beheren, op vrijwel ieder apparaat.

Kijk voor prijzen, beschikbaarheid en andere informatie over de nieuwe consumentenproducten en -diensten op https://home.mcafee.com/.

Bronnen:

(1) The U.S. Digital Consumer Report, Nielsen, februari 2014

Over Intel Security
McAfee is nu onderdeel van Intel Security. Met zijn Security Connected-strategie, innovatieve benadering van beveiliging die door hardware wordt ondersteund en Global Threat Intelligence, focust Intel Security zich op het ontwikkelen van proactieve, bewezen beveiligingsoplossingen en -diensten die systemen, netwerken en mobiele toestellen van bedrijven en eindgebruikers over de hele wereld beschermen. Intel Security combineert de ervaring en expertise van McAfee met de innovatiekracht en bewezen prestaties van Intel om van beveiliging een essentieel onderdeel van iedere architectuur en ieder automatiseringsplatform te maken. Het is de missie van Intel Security om iedereen het vertrouwen te schenken om veilig te leven en te werken in een digitale wereld. Kijk voor meer informatie op www.intelsecurity.com.

Geen computersysteem kan 100% beveiligd zijn.

* Licentie(s) zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik op alle ondersteunde apparaten die een consument bezit, voor de looptijd van het abonnement. De McAfee beveiligingsproducten en -diensten zijn beschikbaar voor PC’s, Macs, Android-apparaten, iPads en iPhones. Sommige functies zijn niet beschikbaar op de iPad en iPhone.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Intel Security Persdesk, e-mail intelsecurity@mcspr.nl, tel. 023 - 562 8208.