22
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Intelligente gebouwen kunnen meer energie besparen door aansturen verlichting via datanetwerk

CommScope werkt samen met Redwood Systems om verlichting op te nemen in zijn Intelligent Building Infrastructure Platform

Bunnik, 22 mei 2012 — Als een intelligent gebouw de temperatuur kan regelen, de beveiliging kan verzorgen en andere operationele zaken voor zijn rekening kan nemen, moet het gebouw óók het licht automatisch aan en uit kunnen doen. Dat is de reden waarom CommScope, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van infrastructuuroplossingen voor communicatienetwerken, gaat samenwerken met Redwood Systems om verlichting op te nemen in zijn Intelligent Building Infrastructure Solution platform.

“Informatietechnologie in gebouwen gaat niet alleen maar over pc’s en telefoons,” zegt Jan Honig, Sales Director van CommScope Enterprise Division in Nederland. “Het gaat ook over het automatiseringssysteem van het gebouw zelf. Verlichting is verantwoordelijk voor 35 procent van de energie die bedrijfsgebouwen verbruiken. Daar is dus veel winst te behalen. Doordat het Redwood-platform werkt op gestructureerde bekabeling en geïntegreerd kan worden met gebouwautomatisering, is het voor CommScope de logische keuze voor de verlichtingscomponent van ons Intelligent Building Infrastructure Solution platform.”

Het platform van Redwood werkt met laagspanning via een netwerkinfrastructuur en maakt gebruik van een fijnmazig sensornetwerk voor het meten van temperatuur en het lichtniveau, en voor het nagaan van aanwezigheid van mensen. Alle data zijn beschikbaar voor facility managers en kunnen naadloos worden geïntegreerd met systemen voor gebouwautomatisering.

Doordat LED-verlichting energiezuiniger is en langer meegaat dan traditionele gloeilampen en TL-buizen, neemt de populariteit van deze verlichting snel toe. Architecten en facility managers krijgen steeds meer interesse in een smart building platform dat ook dit soort verlichting kan aansturen, naast voorzieningen zoals het bewaken en beheren van de beveiliging, de verwarming, de airco, computernetwerken en telecommunicatie. De samenwerking tussen CommScope en Redwood Systems sluit op deze trend aan.

De CommScope Intelligent Building Infrastructure Solutions vormen de algemene infrastructuur die het volgende biedt:

  • één systeem voor spraak, data, video en gebouwautomatisering;
  • beter gebruik van de bekabeling in het gebouw;
  • conform alle huidige bekabelingsstandaarden;
  • open architectuur met multi-vendor ondersteuning van spraak, data, video, LAN en gebouwautomatisering en –applicaties;
  • innovatief beheer van de bekabeling met behulp van oplossingen zoals iPatch en SYSTIMAX VisiPatch.

CommScope heeft de Intelligent Building Infrastructure Solutions onder meer geïmplementeerd in het Sunshine Hospital in Melbourne, Australië, en het Birdsville Independent School District in Texas.

—EINDE BERICHT—

Over Redwood Systems

De verlichtingssystemen van Redwood Systems zorgen voor goedkopere en beter presterende  werkplekken. Redwood heeft ’s werelds enige smart building platform ontwikkeld dat verlichting aanstuurt en van voeding voorziet. Het platform biedt een fijnmazig sensor grid voor het realiseren van energiebesparingen en het monitoren van het gebruik van ruimten en voor het meten van de  temperatuur en het energieverbruik. Hiervoor wordt een gepatenteerde netwerktechnologie gebruikt en een laagspanningsarchitectuur (gelijkstroom) voor hoge betrouwbaarheid, schaalbaarheid en lage installatiekosten. Voor meer informatie: www.redwoodsystems.com.

Over CommScope

CommScope (www.commscope.com) heeft een rol gespeeld in vrijwel alle toonaangevende communicatienetwerken ter wereld.  Het bedrijf levert end-to-endoplossingen voor onder meer de cruciale infrastructuren die nodig zijn voor het bouwen van uitstekend presterende bekabelde en draadloze netwerken. Hoe de technologie ook verandert, de doelstelling van CommScope blijft dezelfde: klanten helpen met het sneller en beter creëren, innoveren, ontwerpen en bouwen van netwerken.

Voor meer informatie:

CommScope BV, Jan Honig, jan.honig@commscope.com

telefoon +31 (0)30 2567463

of

MCS, Perlita Fränkel, perlitaf@monogram.nl

telefoon: +31 (0)23 562 82 08

  • Print
  • PDF