15
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

IPMA Nederland benoemt Martine Ferment als CEO

IPMA Nederland

IPMA Nederland

Voorthuizen – 14 mei 2012 – De Nederlandse organisatie van de International Project Management Association (IPMA) benoemt Martine Ferment (48) als Chief Executive Officer van de organisatie. In haar nieuwe rol zal Martine de focus leggen op het verder uitbouwen van IPMA als de autoriteit voor project-, programma- en portfoliomanagement. IPMA is hèt keurmerk in ons land voor projectmanagement, met inmiddels duizenden certificeringen per jaar.

“Wij zijn erg blij met de benoeming van Martine. Zowel vanuit praktijk als theorie is zij één van de meest ervaren autoriteiten op het gebied van project- en programmamanagement. Ons bestuur is ervan overtuigd, dat Martine de kwaliteit en aandacht voor het belang van onze beroepsgroep verder helpt verhogen.”, aldus Joop Schefferlie, voorzitter van IPMA Nederland en directielid van ICT-dienstverlener Sogeti.

Als programmamanager gaf Martine Ferment in 1998 leiding aan het eerste Customer Relation Management (CRM) programma voor de Postbank. Vervolgens heeft ze haar sporen verdiend tijdens diverse grote projecten bij organisaties zoals Amazon.com, Vodafone, Wehkamp en Ziggo. Van 2001 tot 2004 was Ferment professor in projectmanagement aan de universiteit van Phoenix op de Europese Campus in Rotterdam. Sinds 2007 is Ferment eigenaar en oprichter van Metier Academy Benelux, een gespecialiseerd opleidingsbureau in projectmanagement.

Over IPMA
IPMA International is actief in vijf continenten, 55 landen en telt meer dan 150.000 IPMA gecertificeerden. IPMA Nederland heeft 2.300 leden en certificeert meer dan 2.000 projectmanagers per jaar.

Via de IPMA-certificering kunnen projectmanagers zich op vier verschillende niveaus laten certificeren. IPMA certificering zorgt ervoor, dat projecten beter beheersbaar worden, de competenties van projectmanagers zichtbaar verbeteren en dat organisaties een keurmerk van kwaliteit en transparantie kunnen overleggen op het gebied van projectmanagement. Verder doet IPMA onderzoek en stimuleert het organisaties bij projectoptimalisatie en – volwassenheid. IPMA Nederland reikt elk jaar de IPMA award uit aan organisaties die een uitmuntende prestatie hebben aangetoond op het gebied van project- en programmamanagement.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joop Schefferlie, tel. 06 – 52 32 76 67, e-mail joop.schefferlie@sogeti.nl.

  • Print
  • PDF