24
juni
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

IT biedt meer business-waarde met Hitachi Data Systems-oplossing voor mobiele databescherming

  • Productievere werknemers en beveiliging van hybride cloud-mobility dankzij Hitachi Content Platform-portfolio

Amsterdam, 24 juni 2014 – Hitachi Data Systems Corporation, een dochteronderneming van Hitachi, Ltd., kondigt vandaag een nieuwe reeks technologieën aan in het portfolio van zijn Hitachi Content Platform (HCP). Deze toevoegingen spelen in op de voornaamste eisen die bedrijven stellen aan hun IT-organisaties: de noodzaak om personeel meer mobiel te laten werken; en de behoefte om productiviteit te verhogen, ongeacht plaats, tijd en gebruikt apparaat.

Deze eisen spelen terwijl grote ondernemingen nu ook overgaan van traditionele IT naar private clouds, en van puur eigen (on-premises) IT naar een hybride cloud. Dat compliceert de taak van IT-afdelingen. Het HCP-portfolio haakt hier op in door ook de mogelijkheid te bieden om data in een publieke cloud te zetten, zonder te tornen aan de zichtbaarheid van bedrijfsinformatie of het beheer ervan. Het nieuwe portfolio bestaat uit HCP, Hitachi Content Platform Anywhere (HCP Anywhere), en Hitachi Data Ingestor (HDI).

Technologie ondersteunt business
“De noodzaak voor IT-organisaties om zich te baseren op bedrijfsbehoeften is niet langer slechts een vooruitstrevend initiatief,” stelt senior analist Terri McClure van marktonderzoeker ESG (Enterprise Strategy Group). “Terwijl de prioriteiten en budgetten bij grote ondernemingen verschuiven, wordt de noodzaak voor een door de business bepaalde aanpak voor IT-beslissingen in rap tempo de norm. IT-afdelingen moeten technologieën vinden die de hedendaagse business ondersteunen. De bijzondere uitdagingen van werknemers die in toenemende mate mobiel zijn, vergroot dit belang alleen maar. De uitdagingen voor IT komen ook voort uit het feit dat werknemers steeds vaker fysiek verspreid zijn, plus dat mensen én bedrijven de verwachting hebben dat kritieke data altijd beschikbaar zijn. Technologie moet vandaag de dag de business ondersteunen, en niet andersom.”

Strategische verschuiving
Alle drie HDS-oplossingen (HCP, HCP Anywhere en HDI) zijn beschikbaar in software-only vorm. Ze ondersteunen daarmee de verschuiving naar IT-architecturen op basis van software (software-defined architecture) en IT op basis van bedrijfsbehoeften (business-defined IT). Die twee fundamenten vormen een model waarin bedrijfsleiders en IT-managers samen de doelen ontwikkelen voor de bedrijfsactiviteiten en de technologie. Dit levert een bedrijf op dat tot meer in staat is dankzij technologie. Deze strategische verschuiving neemt volgens onderzoeksbureau IDC ook toe. Uit een recent InfoBrief-rapport van IDC blijkt dat 48 procent van de bedrijfsleiders nu invloed uitoefent op het aankoopproces voor technologie.

Veranderde vraag
De nieuwe HCP-release introduceert flexibele cloud-tiering, waardoor organisaties intelligent en geautomatiseerd data kunnen verplaatsen in en uit verschillende publieke clouds. Daarbij biedt de HDS-oplossing de keuze uit grote, toonaangevende clouds van aanbieders zoals Google, Amazon en Microsoft. Het verplaatsen van bedrijfsdata naar en vanuit die publieke clouds gebeurt op basis van een veranderde vraag naar die gegevens en op basis van wijzigingen in het beleid voor data. Deze tieringsmogelijkheid stelt de IT-afdeling in staat om een veilige hybride cloud in te richten die ware cloud-mobility mogelijk maakt en waarbij tegelijkertijd beveiliging en kosten in evenwicht zijn.

Balans
De toevoeging van HCP Anywhere en HDI zorgt ervoor dat alle bestands-services voor eindgebruikers op de meest gebruiksvriendelijke manier worden aangeboden. Daarbij is die gebruiksvriendelijkheid wel in balans met de vereisten voor beveiliging en regelgeving waar IT aan moet voldoen. Het HCP-portfolio van HDS heeft aanvullend nog nieuwe mogelijkheden om data te synchroniseren over verschillende opslaglocaties om de productiviteit te verbeteren, datatoegang te versnellen, en de bedrijfscontinuïteit te stroomlijnen.

Het volledige Engelstalige bericht is hier te vinden: http://www.hds.com/corporate/press-analyst-center/press-releases/2014/gl140624.html


Over Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems levert informatietechnologie, diensten en oplossingen waarmee organisaties hun IT-kosten kunnen verlagen, hun reactiesnelheid kunnen verbeteren en kunnen innoveren op basis van informatie. Klanten van Hitachi Data Systems zien een duidelijke ROI en een positief effect op de business. Hitachi Data Systems telt wereldwijd ruim 6.300 werknemers en is actief in ruim 100 landen en regio’s. ’s Werelds grootste organisaties vertrouwen op de producten, diensten en oplossingen van Hitachi Data Systems, waaronder ruim 70% van de Fortune 100 en ruim 80% van de Fortune Global 100 bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.hds.com/nl/.

Over Hitachi, Ltd.
Hitachi, Ltd. levert innovaties die oplossingen bieden voor de uitdagingen van vandaag, met een getalenteerd team en bewezen ervaring in wereldwijde markten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokyo, Japan. Het bedrijf heeft in boekjaar 2013 (dat op 31 maart 2014 werd afgesloten) een geconsolideerde omzet behaald van $93,4 miljard. Hitachi focust zich sterk op Social Innovation Business, met systemen voor onder andere infrastructuur, informatie & telecommunicatie, energievoorziening, constructie, geavanceerde materialen & componenten, automotive en gezondheidszorg en. Kijk voor meer informatie over Hitachi op www.hitachi.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Hitachi Data Systems Persdesk, tel. 023 – 562 82 08,
e-mail hitachi@mcspr.nl

  • Print
  • PDF