Raamsdonksveer,
29
september
2016
|
14:01
Europe/Amsterdam

itsme integreert ES Elektro en Hoogland-Mennens onder merknaam moederbedrijf

itsme, toonaangevend distributeur van elektrotechnische en mechanische producten en diensten voor de (maak-)industrie, gaat de bedrijfsnamen ES Elektro en Hoogland-Mennens integreren onder de merknaam van het moederbedrijf. Beide bedrijven gaan per 1 januari 2017 verder onder de naam ‘itsme’.

“Met deze integratie optimaliseren we onze dienstverlening nog verder en hebben we een duidelijke propositie richting onze klanten”, zegt Taco Leeflang, directeur itsme. “itsme maakt zich klaar voor de toekomst en speelt in op het feit dat elektrotechniek en mechanica steeds meer naar elkaar toe bewegen. Door de integratie van ES Elektro en Hoogland-Mennens in itsme bieden we de markt een breed en compleet pakket van elektrotechnische en mechanische oplossingen en producten. Klanten kunnen voor deskundige ondersteuning en levering van beide productcategorieën terecht bij één leverancier, met één order, één levering en één factuur. Dit is uniek in Nederland.”

De twee distributiecentra in Dordrecht en Raamsdonksveer worden samengevoegd, terwijl de medewerkers van de verkoopvestiging in Dordrecht hun werkzaamheden zullen voortzetten vanuit de vestiging in Rotterdam. Hierdoor levert het itsme distributiecentrum in Raamsdonkveer vanaf januari 2017 meer dan 20.000 elektrotechnische en mechanische producten uit voorraad. De samenvoeging van beide bedrijven betekent dan ook een flinke verhoging van de servicegraad, terwijl klanten gewoon zaken kunnen blijven doen met de contactpersonen die zij kennen en vertrouwen.

Behalve in Nederland is itsme actief in België, Duitsland, Roemenië en Spanje.

Over itsme

itsme (industrial technology and supply for mechanical and electrical) richt zich met een gevarieerd aanbod aan elektrotechnische en mechanische producten en oplossingen op industriële eindgebruikers, machine- en modulebouwers en technisch installateurs. De onderneming is ontstaan uit ES Elektro en het in 2008 overgenomen Hoogland-Mennens. Begin 2010 werd het Duitse bedrijf Schultz+Erbse door itsme overgenomen en in april 2011 is itsme onder de naam Breemes gestart in België. In Roemenië is itsme actief onder de naam ES Elektro Romania en op 1 januari 2014 opende de Spaanse vestiging van itsme, Elektres, haar deuren. itsme heeft een jaaromzet van 205 miljoen euro en telt 550 medewerkers bij 21 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Roemenië en Spanje. Kijk voor meer informatie op www.itsme.eu.