Eindhoven,
02
juni
2016
|
18:06
Europe/Amsterdam

Koningin Máxima opent SingularityU The Netherlands

Nederland de eerste locatie buiten Silicon Valley

Vandaag is SingularityU The Netherlands geopend door Koningin Máxima in Eindhoven in aanwezigheid van een groot aantal vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, overheid, innovatoren en experts die hun technologie op deze locatie tonen.

 In de Innovation Hub, onderdeel van de SingularityU The Netherlands, zijn ruim 65 van de nieuwste technologieën te zien en te beleven die de wereld in korte tijd diepgaand zullen veranderen. Bijna de helft van deze technologieën zijn Nederlandse vindingen. Tijdens een rondleiding door de ruimte kon de koningin food-scanners, nano-satellieten, DIY drones, auto’s op zonnecellen en zelfrijdende auto’s, kweekvlees, personal robots, VR & brain headsets en een Refugee Response Center zelf zien en ervaren.

Nederland is de eerste partner van Singularity University, het opleidingsinstituut uit Silicon Valley (gevestigd op het NASA Research Park) dat zoekt naar oplossingen voor mondiale vraagstukken door het toepassen van de nieuwste technologieën. Yuri van Geest, mede-oprichter en initiator SingularityU NL benadrukte in zijn welkomstwoord het belang van het partnerschap met Singularity University. Door deze samenwerking is er een directe verbinding met veel kennis op het gebied van innovatie, een sterk netwerk en top experts uit de VS. Met hun denkwijze, openheid, ambitie en bereidheid tot kennisdeling kunnen zij de innovatie in Nederland een enorme stimulans geven.

Diederick Croese, CEO en mede-oprichter SingularityU NL: “Vanuit de Innovation Hub willen we zoveel mogelijk mensen betrekken om de mogelijkheden van exponentieel ontwikkelende technologie te ervaren. Nederland kan als centrum voor innovatie met nieuwe technologieën oplossingen vinden die impact in de hele wereld kunnen hebben.” Het SingularityU The Netherlands team bestaat verder uit mede-oprichters Jim Stolze (CSO) en Maarten den Braber (COO).

Nederland is gekozen vanwege haar sterke ondernemersgeest en een bloeiende start-up scene. Singularity University ziet Nederland als een sterk technische ecosysteem in Europa. Verder leeft er een grote en actieve alumni groep; inmiddels hebben al meer dan 300 Nederlandse executives een programma bij Singularity University in Mountain View gevolgd.

Grote Nederlandse instellingen uit verschillende sectoren, privaat en publiek hebben besloten al vanaf de opening partner te zijn van SingularityU The Netherlands, zoals Deloitte, Philips en TMG.

  • Peter Bommel, CEO Deloitte Nederland: “Deloitte is trotse founding partner van SU NL, door het aangaan van een driejarig partnership met SU NL bouwen we gezamenlijk aan een krachtig en innovatief Nederland”.
  • Geert-Jan van der Snoek, CEO TMG: “We zijn er buitengewoon trots op om zowel Founding Partner als de Mediapartner van SingularityU The Netherlands te zijn. Onze samenwerking wordt in de toekomst via verschillende TMG-merken zichtbaar, met name De Financiële Telegraaf.’
  • [Janine Vos, CHRO KPN / Eelco Blok, CEO KPN]: “KPN is zich bewust van impact van digitale technologie toepassingen op onze samenleving en ziet SingularityU The Netherlands als een belangrijke schakel om hiermee verbonden te blijven.”
  • Hans de Jong, CEO Philips Benelux: “Philips wil bijdragen aan een gezonde en duurzame wereld door wereldwijd mensenlevens positief te raken en toonaangevend te blijven in de medische sector, zeker waar het gaat om digitale technologieën. Wij verbinden ons dan ook graag met vernieuwende bewegingen zoals SingularityU The Netherlands.”

Tijdens de opening werd ook de winnaar bekend gemaakt van de Global Impact Competition 2016, Danny Wagemans uit Erp, een 21-jarige nanofysica student van de Radboud Universiteit Nijmegen. De uitdaging voor de deelnemers was om oplossingen te bedenken die de levensomstandigheden van vluchtelingen verbeteren en daarbij gebruik te maken van exponentiële technologieën als primaire methode voor het oplossen van deze uitdagingen. Bijvoorbeeld het verstrekken van onderdak, veiligheid, toegang tot voedsel, water en gezondheidszorg, toegang tot informatie.

Danny Wagemans bedacht een oplossing om in een waterfles urine in energie en schoon water om te zetten door middel van bacteriën en een filter van grafeen. “Ik ben gepassioneerd om met nanotechnologie grote veranderingen teweeg te brengen. Het bezoek aan Singularity, de kennis en het netwerk daar, geeft mij de gelegenheid om mijn ideeën verder uit te werken.”

De Innovation Hub is op 4 juni a.s. open voor publiek van 14 – 18 uur, aanmelden kan via de website SingularityU The Netherlands www.singularityunl.org

----------------------------------------------------

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Foto's zijn beschikbaar via:
https://www.flickr.com/photos/ter-burg/albums/72157669139953896
300dpi: https://we.tl/nYLIBQSL2k

Voor meer informatie:
SingularityU The Netherlands
Natalie Eckelkamp
Press & PR
Tel: (+31) 6 20 01 50 22
e-mail: press@singularityunl.org
www.singularityunl.org