22
november
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Macaw: Beste Werkgever van Nederland 2011

Voor zowel oudgedienden als nieuwkomers

Schiphol Rijk, 22 november 2011

Macaw, Nederlands grootste uitsluitend in Microsoft-technologie gespecialiseerde IT-dienstverlener, is (na 2008 en 2010) voor de 3e keer uitgeroepen tot ‘Beste Werkgever van Nederland’. Dit is de uitkomst van het jaarlijkse uitgevoerde onafhankelijke Beste Werkgever onderzoek van Intermediair. In dit onderzoek wordt gekeken naar zowel de harde kant als de zachte kant van het werkgeverschap.

Intermediair publiceert al 11 jaar jaarlijks een overall Top-25 van beste werkgevers in Nederland. Hierin zijn twee onderzoeken gecombineerd: ‘Beste arbeidsvoorwaarden’ en ‘Medewerker-­tevredenheid’. Macaw weet zich al jaren te handhaven in deze top 25, tussen bekende namen zoals Achmea, Rabobank en PGGM.

“Toen we vorig jaar voor de tweede keer in drie jaar eerste werden, was dat voor ons een bevestiging dat we het uitstekend doen als het gaat om onze lange termijn visie, zowel naar klanten, als naar medewerkers toe. We hebben er het afgelopen jaar veel nieuwe collega’s bij gekregen en kennelijk voelt Macaw ook voor hen als een warm bad, getuige de hoge medewerker-tevredenheid,” zegt Ronald van Es, Financieel Directeur van Macaw.

“De uitgangspunten op personeelsgebied dateren al uit de begintijd van Macaw en krijgen jaarlijks een vaste plek in het businessplan. Eén van onze lange termijndoelen is om tot de beste werkgevers in Nederland te behoren. Onze medewerkers vertegenwoordigen immers de belangrijkste waarde van ons bedrijf. De goede cultuur waarin professionaliteit, kennis(deling), collegialiteit, initiatief en plezier belangrijke pijlers zijn, wordt nog steeds breed gewaardeerd door zowel de oudgedienden als de nieuwkomers, zo blijkt ook weer uit dit onderzoek. Die cultuur koesteren we graag; die zit in onze genen.”

“We weten een knappe balans te handhaven tussen de harde arbeidsvoorwaarden en de emotionele arbeidsvoorwaarden. Dit is bepalend voor je succes als bedrijf, zowel in goede als in mindere tijden. Harde arbeidsvoorwaarden kun je best hier en daar wat aanpassen en op korte termijn optimaliseren, maar de unieke bedrijfscultuur is iets wat door de jaren heen wordt opgebouwd. Alleen werkgevers die zich onderscheiden op zowel financiële, als emotionele arbeidsvoorwaarden, continu blijven innoveren en hun HR-beleid aanpassen op de wijzigende omgeving en medewerkerspopulatie, zullen op de lange termijn succesvol zijn,” aldus Van Es. “Zo hebben we na de verkiezing vorig jaar niet stilgezeten en hebben we ondertussen onze leaseregeling verbeterd, de pensioenregeling flink uitgebreid en zijn we gestart met een vitaliteitsprogramma. En niet te vergeten een nieuwe vestiging geopend in Apeldoorn, om in die regio nieuwe collega’s aan te nemen die dichtbij huis aan de slag kunnen bij onze klanten.”

Goede rapportcijfers

Naast de harde arbeidsvoorwaarden zoals salaris, aantal vakantiedagen, maar ook deeltijdpercentage, ziekteverzuim en verloop, is er ook onderzoek gedaan naar de zachte arbeidsvoorwaarden. Op basis van de feedback van Macaw-medewerkers scoort de gemiddelde werktevredenheid een 8,1. Vooral op de aspecten Werkinhoud (8,5), Werksfeer (8,6) en Vrijheid in het werk (8,3) krijgt Macaw goede rapportcijfers. Ook op het gebied van Werkdruk (7,4) en Doorgroeimogelijkheden (7,6) was de waardering weer hoger dan een jaar geleden.

Vrijheid in het werk – “Werk proberen in te passen in privé leven”

“Bij Macaw zijn medewerkers voor een deel vrij in hoe ze hun werk inrichten en op welke plek en tijd dat hen dat het beste uit komt. Natuurlijk zijn er daarbij grenzen die worden bepaald door klant, project of collega’s waar je mee moet samenwerken, dus met die vrijheid komt ook sterke verantwoordelijkheid van de medewerker hoe daarmee om te gaan. Maar liever eerst twee uur van huis werken omdat er een mega-file staat, dan die tijd nodeloos in de rij aan te sluiten. Het Nieuwe Werken is de laatste jaren erg ‘hot’ in de media, maar eerlijk gezegd hebben wij daar niet eens een formeel beleid voor. Zolang medewerkers hun verantwoordelijkheid nemen, is er veel mogelijk en dat gaat echt al vele jaren terug.”

Werksfeer – ‘We groeien, maar blijven gevoelsmatig klein”

“Macaw is trots dat het nog altijd de voordelen van een steeds grotere en professionelere organisatie weet te combineren met de persoonlijke en informele sfeer die zo kenmerkend is voor een klein bedrijf. Het personeelsbeleid krijgt door de groei natuurlijk steeds meer structuur, maar we blijven ook inspelen en meegroeien met de individuele wensen van onze medewerkers. Het is zeker het streven daaraan vast te houden, hoe groot Macaw ook wordt,” aldus Patrick van Aalst, Algemeen Directeur van Macaw.

Over Macaw
Macaw is Nederlands grootste, uitsluitend op het Microsoft platform gespecialiseerde IT-dienstverlener, met vestigingen in Schiphol-Rijk, Barendrecht en Apeldoorn. Onze voornaamste kracht is onze diepgaande kennis van de nieuwste Microsoft-technologie en van de aanpak en uitvoering van innovatieve projecten bij klanten als Achmea, Evides, gemeente Den Haag, Havenbedrijf Rotterdam, Heerema, Heineken, HEMA, Holland Casino, KPMG, Microsoft Nederland, Sara Lee International en Univé Verzekeringen. Deze kennis is gebundeld in drie Solution Centers die zich richten op het realiseren van collaboratieve portalen, internet en commerce sites ECM- en BI-oplossingen, CRM-systemen en systeem integratie. De twee Solution Center overstijgende Service Centers – Macaw Enterprise Services en Macaw Application Services – richten zich op application support, hosting services, infra services, enterprise architecture en consultancy en programmamanagement.

clip_image001

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Annemarie Hendrikx, Macaw – Tel. 020 85 10 538 / 06 16 81 99 77 of annemarie.hendrikx@macaw.nl
of
Perlita Fränkel, Monogram Communication Strategies (MCS)
Tel. 023 56 28 208 of perlitaf@monogram.nl

 

  • Print
  • PDF