24
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Marco Witteveen gaat Cegeka Nederland leiden

Veenendaal, 24 september 2014 – Per 1 oktober 2014 gaat Marco Witteveen (54) aan de slag als Managing Director voor Cegeka Nederland. In die rol zal hij samen met het huidige directieteam verantwoordelijk zijn voor het verder uitbouwen van een sterke marktpositie in de Nederlandse markt. Anton Vreugdenhil en Flip Goudsmit blijven cegeka-dsa leiden als directeur-bestuurders.

Marco Witteveen

Marco Witteveen

Het portfolio zal onder leiding van Marco Witteveen uitgebreid worden tot het volledige Cegeka-portfolio, met diensten op het vlak van applicaties, infrastructuur en professional services. Cegeka ziet in Nederland volop kansen om de komende tijd versneld te groeien op deze gebieden en heeft in juni 2014 een organisatievernieuwing aangekondigd om de groeiplannen te kunnen realiseren.

“Cegeka is een organisatie waar ik mijn kennis, energie en netwerk graag voor wil inzetten”, zegt Marco Witteveen. “Ik wil de relatie met bestaande en toekomstige klanten verder professionaliseren en ze als een ‘trusted advisor’ ondersteunen bij het nemen van hun IT-beslissingen. Cegeka heeft als familiebedrijf aandacht voor het bouwen van langetermijnrelaties. Er heerst een cultuur van ondernemerschap. Het  opbouwen van grondige sectorkennis en het herinvesteren van de winst in innovatie ten behoeve van klanten staat voorop. Dat DNA heeft Cegeka geen windeieren gelegd. Gestage ‘double digit’ groei, zelfs in crisistijd, en winnaar van de Trends Gazelle Award 2014 als snelst groeiende grote bedrijf in België.”

Tot voor kort werkte Marco Witteveen bij NIBC als managing director Technology en Operations (T&O), een rol waarin hij verantwoordelijk was voor ICT, de transactieverwerkende activiteiten, het managen van de projectenportefeuille van NIBC en informatiebeveiliging.

Marco Witteveen studeerde economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en startte zijn carrière in 1985 bij ING. Hij werkte daar in diverse internationale functies in Londen (1986), Jakarta (1990), New York (1993), Londen (1995) en Amsterdam/Genève (1998). Zo deed hij ervaring op in commercial, investment en private banking. In 2001 maakte hij de overstap naar de Nederlandse effectenbank Van der Hoop Bankiers NV als COO. In 2005 begon hij bij NIBC als COO Real Estate Markets (REM) met als belangrijkste activiteiten hypotheekverstrekking en securitisaties.

André Knaepen, CEO van Cegeka: “Dankzij onze vele, uiterst tevreden klanten in Nederland kunnen we blijven investeren om ons marktaandeel in Nederland aanzienlijk te verhogen. Met de aanstelling van Marco Witteveen als Managing Director trekken we lokaal talent aan om onze groei verder aan te jagen, met name op het vlak van ICT-infrastructuurdiensten, outsourcing en business applicaties.”

Noot voor de redactie
Een hi-res foto van Marco Witteveen is hier beschikbaar: https://cegeka.box.com/MarcoWitteveen

Over Cegeka
Cegeka is een onafhankelijke ICT–dienstverlener in de Benelux. Het bedrijf helpt zijn klanten met diensten voor detachering, de integratie van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Het van origine Belgische ICT-bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in de eigen datacenters in Hasselt (BE), Leuven (BE), Veenendaal en Polen. Cegeka biedt voor ruim 2100 mensen werk. In 2013 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 240 miljoen euro, een groei van 12% ten opzichte van 2012. Cegeka heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Polen en Roemenië en levert diensten aan klanten in heel Europa. Voor meer informatie: www.cegeka.nl.

Cegeka
Lilian Michaelsson
Marketing en Communicatie
Gildetrom 27-33
3905 TB Veenendaal
T: (0318) 41 00 00
M: 06 250 950 98

Contact voor journalisten:
MCS PR
Perlita Fränkel
T: (023) 56 28 208
E:perlita@mcspr.nl

 

  • Print
  • PDF