Amsterdam,
06
april
2017
|
10:27
Europe/Amsterdam

Matrix42 benoemt Thomas Geiger tot CFO

Ervaren financieel manager ondersteunt onderneming bij realisatie van groeistrategie

Matrix42, specialist op het gebied van werkplek- en licentiebeheer, heeft Thomas Geiger (47) benoemd tot chief financial officer. Geiger volgt Markus Gyssler op, die sinds oktober 2016 de functie van CFO ad-interim heeft vervuld.

Als CFO heeft Thomas Geiger de leiding over de financiële aangelegenheden en de financiële strategie van Matrix42. Hij beschikt over ruim 20 jaar ervaring in de financiële sector, waarvan vele jaren bij bedrijven in de softwaresector. Voorheen was Geiger CFO bij Center Tools for Software; daarvoor was hij onder andere Director Finance & Controlling bij enteo Software en CFO bij Brain Industries en Global Trust.

“Ik ben bijzonder blij dat Thomas Geiger als onze nieuwe CFO hebben kunnen aantrekken. Hij beschikt over ongekende expertise, evenals uitstekende leiderschapskwaliteiten. Hij is daarmee een competente en ervaren versterking voor ons management, met een breed strategische inzicht en een hands-on mentaliteit die uitstekend past bij Matrix42. Gezamenlijk zullen wij verdere invulling geven aan de groeistrategie van de onderneming en zorgen voor een nieuwe groei-impuls. Zo blijft Matrix42 voor klanten de betrouwbare en innovatieve partner voor projecten op het gebied van werkplekbeheer”, zegt Oliver Bendig, CEO van Matrix42.

Markus Gyssler, de ad-interim CFO van Matrix42, voegt hieraan toe: “Matrix42 heeft duidelijke groeidoelstellingen, waarvoor niet alleen een daadkrachtig team nodig is maar ook een sterke en gedreven bedrijfsleiding. Thomas Geiger beschikt over alle zakelijke en persoonlijke kwaliteiten om Matrix42 te ondersteunen bij ons streven om de Europese marktleider op het gebied van werkplekbeheer te worden.”

Thomas Geiger krijgt de verantwoordelijkheid voor de controlling- en financiële processen bij Matrix42. Daarnaast zal hij een centrale rol spelen bij de verdere ontwikkeling van de strategische en operationele kwaliteiten van de onderneming.

“Ik kijk uit naar de uitdagingen die Matrix42 mij gaat bieden. Het ondersteunen van een dynamische, succesvolle en groeiende onderneming is een boeiende opgave, waar ik mij volledig voor ga inzetten”, zegt Thomas Geiger.

Over Matrix42

Matrix42 is leverancier van software voor werkplekbeheer. Het bedrijf biedt vooruitstrevende oplossingen voor moderne werkomgevingen onder het motto: ‘Smarter Workspace’. Wereldwijd heeft Matrix42 meer dan 3.000 klanten. Deze klanten, waaronder BMW, Infineon en Carl Zeiss, zijn samen goed voor 3 miljoen werkplekken die gebruik maken van een ‘Workspace Management’ oplossing van Matrix42.

Matrix42 is onder andere actief in Duitsland, BeNeLux, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Australië en de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Frankfurt am Main, Duitsland.

Matrix42 wil met zijn producten en oplossingen de fysieke, virtuele, mobiele en cloud werkplekken vormgeven. Hierbij staat de eindgebruiker centraal en worden processen geautomatiseerd en geoptimaliseerd. De oplossingen van Matrix42 komen tegemoet aan de eisen van de moderne professional en sluiten aan op de eigen ICT omgeving van organisaties. Om dit mogelijk te maken werkt Matrix42 samen met diverse partners. Meer informatie is te vinden op www.matrix42.com/nl/.

Contactpersonen voor de pers:

MCS PR
Matrix42 Persdesk
T: +31 (0)23 56 28 208
E: matrix42@mcspr.nl

Gisela Dauer
Senior Communication Manager, Matrix42
T: +49 6102 816 562 / M: + 49 172 274 11 51
E: gisela.dauer@matrix42.com