02
juli
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

McAfee Internet Security software beveiligt ASUS notebooks en Ultrabooks

Notebooks en Ultrabooks van ASUS beschermd tegen virussen, spyware en onlinefraude

Schiphol-Rijk, 2 juli 2012 – Vanaf vandaag worden alle ASUS notebooks en Ultrabooks met de 3e generatie Intel Core processors standaard geleverd met McAfee Internet Security. Het betreft een testversie die dertig dagen gebruikt kan worden. Deze aankondiging is de volgende stap in de samenwerking tussen McAfee en ASUS, die de online veiligheid van gebruikers verhoogt.

“Iedere dag worden we afhankelijker van online diensten en komen er dus meer apparaten bij die zijn verbonden met internet,” zegt Radboud Beumer,

Regionaal Directeur Noord Europa Channel & Commercial van McAfee. “Helaas betekent dit ook dat er voor fraudeurs en hackers steeds meer kansen komen.  Uit McAfee’s Threat Report, dat voor alle platformen de status van de online dreigingen bijhoudt, blijkt dat de verspreiding van pc-malware in het eerste kwartaal van 2012 het hoogste punt in vier jaar heeft bereikt. Cybercriminelen blijven nieuwe manieren vinden om de argeloze gebruiker op te lichten. Daarom is het belangrijker dan ooit dat we samenwerken met technologiefabrikanten zoals ASUS, zodat we het misbruik van persoonlijke en zakelijke data in de kiem kunnen smoren.”

“Als onze klanten een ASUS notebook of Ultrabook kopen, dan doen ze dat omdat ze het beste design, de beste prestaties en het beste beeld en geluid willen,” zegt Kenny Chou, senior software manager van ASUS. “Dan hebben ze ook recht op de beste beveiligingssoftware. Of ze nu op internet browsen, online winkelen of communiceren met hun collega’s en vrienden: ze moeten zich veilig voelen. McAfee zorgt daarvoor, door ze te beschermen tegen virussen en tegen misbruik van hun persoonlijke data.”

McAfee Internet Security rekent af met virussen en spyware en beschermt pc-gebruikers tegen hackers, online oplichters, identiteitsdieven en andere cybercriminelen. De software bevat McAfee SiteAdvisor site-beoordelingstechnologie. Of het nu gaat om online shoppen, bankieren, e-mailen, chatten of surfen: betrouwbare pc- en internetbeveiliging zorgt ervoor dat de hele familie zorgeloos het internet op kan. Meer informatie over beveiligingsoplossingen van McAfee is te vinden op www.mcafee.nl.

Het tijdelijke abonnement dat wordt meegeleverd met ASUS notebooks en Ultrabooks, voorziet ook in Intel Anti-Theft Technology (Intel AT). Deze technologie helpt bij het voorkomen van data- en hardwarediefstal en zorgt ervoor dat persoonlijke informatie persoonlijk blijft. Het werkt als volgt: wanneer een Ultrabook bijvoorbeeld wordt gestolen, kan de eigenaar deze via internet buiten gebruik stellen. De eigenaar kan ook de serviceprovider opdracht geven de Ultrabook buiten gebruik te stellen. Indien de Ultrabook intact wordt teruggevonden, kan de provider het systeem weer bruikbaar maken.

Over ASUS
ASUS biedt een uitgebreide portefeuille aan producten: notebooks, netbooks, moederborden, grafische kaarten, schermen, desktop pc’s, servers, wireless oplossingen, mobiele telefoons en netwerkapparatuur. ASUS richt zich op kwaliteit én innovatie voor de moderne digitale thuis- en kantooromgeving. ASUS heeft in 2011 3.886  bekroningen binnengehaald; de Eee PC-serie (een geregistreerd handelsmerk) krijgt groeiende erkenning binnen de pc-industrie als revolutionaire productenserie. ASUS biedt werk aan ruim 11 duizend personeelsleden wereldwijd en staat al jaren in de InfoTech 100 van BusinessWeek. Kijk voor meer informatie op www.asus.nl.

Over McAfee
McAfee, een dochteronderneming van Intel Corporation, is het grootste gespecialiseerde ICT-beveiligingsbedrijf ter wereld. Het bedrijf is in 1987 opgericht en heeft als missie om organisaties en consumenten te helpen met de beveiliging van hun digitale wereld. McAfee is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de veiligheid van gebruikers te waarborgen, met behulp van innovatieve en proactieve oplossingen. Via Global Threat Intelligence worden nieuwe dreigingen op de voet geanalyseerd en gevolgd, om zo criminelen steeds een stap voor te blijven. McAfee helpt thuisgebruikers, bedrijven, overheden en service providers bij het naleven van regels, het beveiligen van gegevens, het voorkomen van systeemuitval, het identificeren van kwetsbaarheden en het voortdurend controleren en verbeteren van hun beveiliging. Kijk voor meer informatie op www.mcafee.nl.

Meer informatie:

Volg McAfee op FacebookTwitterLinkedInYouTube en Google+

Contactpersonen voor de pers
MCS, McAfee Persdesk, e-mail mcafee@mcspr.nl, tel. 023 – 562 8208.

OPMERKING: McAfee en/of andere merken van McAfee in dit document zijn gedeponeerde handelsmerken van McAfee, Inc. en/of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. McAfee-rood in samenhang met beveiliging is een kenmerk van producten van het merk McAfee. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren. © 2009 McAfee, Inc. Alle rechten voorbehouden.

  • Print
  • PDF