11
juni
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

McAfee maakt werken via de cloud veiliger

McAfee Cloud Security Platform verbeterd: end-to-end beveiliging van alle datastromen, zowel intern als vanuit de cloud

Schiphol-Rijk, 11 juni 2012 – McAfee maakt het werken via de cloud veiliger, dankzij een verbeterde beveiligingsoplossing voor de cloud: het McAfee Cloud Security Platform. Met dit uitgebreide beveiligingsraamwerk kunnen organisaties hun beveiliging en beleidsregels uitbreiden naar de cloud via de drie belangrijkste kanalen voor dataverkeer: e-mail, web en identiteitsgegevens. Daarbij wordt een goed beveiligde en betrouwbare verbinding gecreëerd tussen de bedrijfsomgeving en de cloud.

Bij overstap naar de cloud staan organisaties niet alleen voor de uitdaging om data te beveiligen die zich in de cloud bevinden of via de cloud worden getransporteerd. Ze moeten zich ook beschermen tegen cybercriminelen die proberen om hun organisatie, nevenvestigingen en mobiele werknemers via de cloud aan te vallen. Die maken daarbij ook gebruik van nieuwe mogelijkheden en technieken, zoals mobiele apps en cloud-API’s om malware de organisatie binnen te krijgen en gerichte aanvallen uit te voeren.

“Beveiliging van identiteit, web en e-mail zijn essentieel voor organisaties die de komende jaren zowel interne als externe cloud-oplossingen uitrollen”, zegt Phil Hochmuth van IDC Research. “Klanten verwachten dat ze kunnen voortbouwen op hun bestaande beveiligingsinvesteringen wanneer ze bedrijfsfuncties migreren naar de cloud. IDC is van mening dat een goed geconfigureerd cloudmodel niet alleen moet voorzien in gestroomlijnde bedrijfsprocessen en meer flexibiliteit, maar ook in verbeterde beveiliging. Zoals uit deze aankondiging blijkt, blijft McAfee de sleutelcomponenten leveren die nodig zijn om klanten te helpen succesvol gebruik te maken van de cloud.”

“De interesse in cloudcomputing blijft toenemen en klanten moeten weten dat ze de cloud veilig en zeker kunnen gebruiken”, zegt Wim van Campen, Vice President McAfee Northern Europe. “Het McAfee Cloud Security Platform biedt organisaties een complete oplossing waarmee ze met vertrouwen kunnen werken via de cloud.”

Verbeteringen

De verbeteringen in het McAfee Cloud Security Platform richten zich vooral op versterkte beveiliging voor cloud-gebaseerde transacties. Dit is mogelijk dankzij verdere integratie tussen de verschillende producten, innovatieve, op context gebaseerde ondersteuning voor bedrijfsregels (policies) en web-bescherming voor mobiele gebruikers. In combinatie met McAfee Global Threat Intelligence biedt het McAfee Cloud Security Platform real-time bescherming, waarbij informatie over alle aanvalskanalen – bestanden, het web, e-mail en het netwerk – met elkaar worden gecombineerd. Zo zijn klanten beschermd, nog voordat aanvallen plaatsvinden.

Tot de updates voor het McAfee Cloud Platform behoren:

 • Integratie:verbeterde bescherming en eenvoudiger beheer
  • Overal bescherming tegen gegevensverlies (Data Loss Prevention; DLP): DLP-functionaliteit is nu geïntegreerd in McAfee Email Protection en McAfee Web Gateway. Zo worden gaten in de beveiliging en het ‘lekken’ van data via de verschillende datakanalen voorkomen.
  • Nieuwe webrapportage voor het McAfee ePolicy Orchestrator-platform: McAfee Content Security Reporter, een van de meest geavanceerde oplossingen voor beveiligingsbeheer, biedt nu gedetailleerde rapportage via het web. Het beveiligingsbeheer wordt gestroomlijnd doordat er binnen de hele organisatie meer inzicht komt in de status van de beveiliging en van incidenten.
  • Ondersteuning voor uitrol Hybrid Web Protection: één gemeenschappelijk stelsel van beveiligingsregels voor zowel in-huis als voor cloud-omgevingen, via één console. Dit maakt het beheer eenvoudiger en zorgt voor consistente handhaving van beleidsregels voor al het webverkeer, inclusief http en HTTPS. Eenduidige rapportage biedt een geconsolideerd overzicht van webverkeer, trends en incidenten.
 • Webbeveiliging voor mobiele werknemers: McAfee Client Proxy zorgt voor eenvoudige authenticatie en het omleiden van webverkeer van medewerkers die zich buiten het eigen netwerk bevinden. Dit dataverkeer wordt naar een McAfee Web Protection-oplossing omgeleid – McAfee SaaS Web Protection of McAfee Web Gateway – zodat de naleving van het beveiligingsbeleid altijd wordt afgedwongen, ongeacht de locatie.
 • Innovatief, context-bewust beleidsbeheer:
 • Web Gateway: onderwerpt data uit externe netwerken aan Web Gateway-beleidsregels, voor betere controle van webverkeer. De Web Gateway kan bijvoorbeeld de Google API voor YouTube-videocontent raadplegen om te controleren onder welke categorie een YouTube-video valt, die wordt opgevraagd via het netwerk. Op deze manier kunnen beleidsregels in real-time worden toegepast en afgedwongen.
 • Identity Manager: neemt alle kenmerken van een netwerk, een mobiel apparaat of andere hardwareclient mee bij beslissingen over het verlenen van toegang via de cloud. Zo is zeer fijnmazige, op context baseerde controle mogelijk.

Over McAfee
McAfee, een dochteronderneming van Intel Corporation, is het grootste gespecialiseerde ICT-beveiligingsbedrijf ter wereld. Het bedrijf is in 1987 opgericht en heeft als missie om organisaties en consumenten te helpen met de beveiliging van hun digitale wereld. McAfee is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de veiligheid van gebruikers te waarborgen, met behulp van innovatieve en proactieve oplossingen. Via Global Threat Intelligence worden nieuwe dreigingen op de voet geanalyseerd en gevolgd, om zo criminelen steeds een stap voor te blijven. McAfee helpt thuisgebruikers, bedrijven, overheden en service providers bij het naleven van regels, het beveiligen van gegevens, het voorkomen van systeemuitval, het identificeren van kwetsbaarheden en het voortdurend controleren en verbeteren van hun beveiliging. Kijk voor meer informatie op www.mcafee.nl.

Volg McAfee op: FacebookTwitterLinkedInYouTube en Google+

Contactpersonen voor de pers

MCS, McAfee Persdesk, e-mail mcafee@mcspr.nl, tel. 023 – 562 8208.

OPMERKING: McAfee en/of andere merken van McAfee in dit document zijn gedeponeerde handelsmerken van McAfee, Inc. en/of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. McAfee-rood in samenhang met beveiliging is een kenmerk van producten van het merk McAfee. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren. © 2009 McAfee, Inc. Alle rechten voorbehouden.

 • Print
 • PDF