Schiphol-Rijk,
27
november
2017
|
15:03
Europe/Amsterdam

McAfee neemt Skyhigh Networks over

Nieuwsfeiten:
  • Minder dan acht maanden na de verzelfstandiging neemt McAfee een belangrijke stap om het innovatie- en groeitempo te versnellen.
  • De combinatie van Skyhigh en McAfee biedt klanten de meest geavanceerde cybersecurityarchitectuur voor de toekomst, van endpoints tot de cloud. Alles wordt met elkaar gekoppeld via een operation center dat zorgt voor threat intelligence, analyses en orkestratie. Het geheel wordt ondersteund door een open ecosysteem.
  • Skyhigh CEO Rajiv Gupta wordt lid van het management team van McAfee CEO Chris Young en gaat leiding geven aan McAfee’s cloud business unit.

Acht maanden na de verzelfstandiging van McAfee, maakt het bedrijf bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Skyhigh Networks. Skyhigh Networks en McAfee completeren elkaars portfolio en missie, zodat klanten hun cybersecurityomgeving kunnen moderniseren en hun belangrijkste bedrijfsmiddel – data – kunnen beschermen nu deze steeds vaker worden verplaatst naar de cloud.

“Vijf jaar geleden voorzag Skyhigh Networks dat cybersecurity voor de cloud geen drempel voor een overstap naar de cloud zou mogen vormen. En er moeten ook niet achteraf pas cybersecuritymaatregelen getroffen worden voor de cloud omgeving”, zegt Chris Young, CEO van McAfee. “Zij hebben een nieuwe productcategorie uitgevonden, de cloud access security broker (CASB), dat door analisten wordt gezien als een van de securitygebieden die de afgelopen vijf jaar het snelst zijn gegroeid qua investeringen. De leidende positie van Skyhigh en het securityportfolio van McAfee helpen bedrijven om veilig te opereren en hun volledige potentieel te bereiken.”

“Onderdeel worden van McAfee is een ideale volgende stap voor Skyhigh Networks in het realiseren van onze visie om de cloud niet alleen veilig te maken, maar om de cloud tot de best beveiligde omgeving voor bedrijven te maken”, zegt Rajiv Gupta, CEO van Skyhigh Networks. “McAfee biedt de wereldwijde schaalgrootte om de groei van Skyhigh verder te versnellen. De gecombineerde organisatie zal toonaangevende technologieën en oplossingen voor zowel de cloud als voor endpoint security bieden. Dit zijn de twee belangrijkste onderdelen in de beveiliging van bedrijven.”

Opmerking: een uitgebreid Engelstalig persbericht over deze overname treft u hier aan.