16
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Media alert: Akamai op RSA Conference Europe 2013

29-31 oktober, Amsterdam RAI, Elicium Ballroom, Standnr. P1

Amsterdam, 16 oktober 2013Akamai, het leidende cloudplatform voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties, zal tijdens de RSA Conference Europe in de Amsterdam RAI zijn beveiligingsvisie en -aanpak uiteen zetten. Tijdens dit driedaagse evenement zijn verschillende experts van Akamai beschikbaar om inzicht te geven in de manier waarop cyberaanvallen zich de afgelopen 12 maanden hebben ontwikkeld. Daarbij gaan ze in op de uitdagingen waar bedrijven mee te maken krijgen bij de verdediging tegen de voortdurend evoluerende aanvallen.

Een hoogtepunt is de keynote op 30 oktober door Joshua Corman, Director of Security Intelligence bij Akamai. Corman heeft ruim 10 jaar ervaring met beveiligings- en netwerksoftware en diende tot voor kort als Research Director for Enterprise Security bij The 451 Group. Zijn werk spitst zich toe op cybercriminaliteit en de belangrijkste uitdagingen op het gebied van beveiliging waar bedrijven dagelijks mee te maken hebben. Hij speelt een sleutelrol in de ontwikkeling van strategieën op het gebied van beveiliging binnen Akamai. In zijn keynote ‘Survival Isn’t Mandatory: Challenges and Opportunities of DevOps’ laat Corman zien hoe organisaties deze snelle softwareontwikkelmethode toch efficiënt en veilig kunnen inzetten. In een sessie getiteld ‘Control Quotient: Adaptive Strategies For Gracefully Losing Control’ gaat hij in op het Control Quotient-model voor effectief beveiligingsbeheer. Dit beheermodel gaat uit van controle en vertrouwen, en is ook toe te passen in complexe omgevingen.

Martin McKeay, Security Evangelist bij Akamai, is beveiligingsexpert en de auteur van één van de meest populaire beveiligingsblogs – www.mckeay.net. McKeay vertelt tijdens RSA Conference hoe organisaties hun beveiliging op een economisch verantwoorde wijze kunnen verbeteren. In een tweede sessie gaat hij in op de mogelijkheden van het Akamai Intelligent Network.

Naast deze twee sprekers zijn er diverse lokale vertegenwoordigers aanwezig op de stand van Akamai, waaronder Hans Nipshagen, Regional Manager Benelux

Noot de voor de redactie: Josh Corman, Martin McKeay en Hans Nipshagen zijn tevens beschikbaar voor interviews. Indien u geïnteresseerd bent in een gesprek met een van deze heren, neem dan contact op met de Akamai persdesk: akamai@mcspr.nl / 023 562 8208.

Sessies/keynotes

Woensdag 30 oktober

Joshua Corman
Keynote: Survival Isn’t Mandatory: Challenges and Opportunities of DevOps
11:00 – 11:30 uur, Auditorium

Tijdens deze keynote gaat Corman in op het fenomeen ‘DevOps’, een softwareontwikkelmethode die uitgaat van een nauwe samenwerking tussen en integratie van de verschillende software-gerelateerde disciplines binnen organisaties (architecten, ontwikkelaars, beheerders, testers, etc.). Met behulp van DevOps is het mogelijk softwareoplossingen en -diensten sneller dan ooit in productie te nemen. Diverse grote organisaties, waaronder Amazon en Netflix, passen dit ontwikkelmodel met veel succes toe. Sommige beveiligingsexperts waarschuwen ervoor dat door de sterke focus op snelheid het beveiligingsaspect wellicht ‘vergeten’ wordt. Anderen zien juist nieuwe kansen om beveiliging van meet af aan op een goede wijze te integreren in nieuwe software en diensten. Corman presenteert zijn visie om beveiliging in combinatie met DevOps op een andere manier in te richten, als integraal onderdeel van DevOps.

Martin McKeay
Sessie: Security Debt and the Rule of 72
14:10 – 15:00 uur, kamer Emerald

Bedrijven hebben de afgelopen decennia veel te weinig geïnvesteerd in beveiliging. Wat is er nodig (en wat gaat het kosten) om de beveiliging op het benodigde peil te brengen? McKeay gaat in zijn keynote in op de mogelijkheden die organisaties hebben om dit op een financieel verantwoorden wijze te bereiken. Hij hanteert daarbij een model dat gebaseerd is op de ‘Regel van 72. Hiermee is het mogelijk te schatten hoeveel jaar het duurt voordat een investeringsbedrag zich heeft verdubbeld, al naar gelang de rente.

Martin McKeay
Sessie: Looking Through the Macroscope: Examining Data Sources
16:40 – 17:30, kamer Elicium 1

Het Akamai Intelligent Platform biedt ongekend inzicht in en overzicht van het Internet. McKeay laat zien hoe dit inzicht gebruikt kan worden om wereldwijde trends te identificeren en cybercriminelen op te sporen. Ook gaat hij in op de manieren waarop organisaties wereldwijd informatie delen.

Donderdag 31 oktober
Joshua Corman
Sessie Control Quotient: Adaptive Strategies For Gracefully Losing Control
10:00 – 10:50 uur, kamer G109

Door de cloud, virtualisatie en het BYOD-fenomeen moeten organisaties hun IT-middelen op een andere wijze inzetten en beheren. Traditionele beveiligingsmodellen zijn niet altijd meer effectief. Volgens Corman zijn er echter voldoende beveiligingsmogelijkheden die nog altijd ingezet kunnen worden, terwijl er ook nieuwe opties bij komen. Organisaties zouden zich moeten richten op een aanpak die uitgaat van het Control Quotient-model. Dit model is gebaseerd op controle en vertrouwen voor effectief beveiligingsbeheer, zelfs in complexe omgevingen.

Over Akamai
Akamai is een vooraanstaand leverancier van cloud diensten voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform, dat zorgt voor betrouwbaarheid, veiligheid, inzicht en expertise. Akamai neemt de complexiteit weg rond verbindingen in een steeds mobielere wereld, het 24/7 voorzien in consumentenbehoeften en zorgt ervoor dat organisaties de cloud veilig kunnen inzetten.Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl, of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

  • Print
  • PDF