15
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Media alert: McAfee richt samen met Fortinet, Palo Alto Networks en Symantec Cyber Threat Alliance op

Partners sluiten alliantie voor de uitwisseling van dreigingsinformatie, om zo organisaties beter te kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit

Schiphol-Rijk, 15 september 2014 Cyberaanvallen worden steeds geavanceerder. Om deze aanvallen voor te kunnen blijven, is diepgaand en up-to-date inzicht in de ontwikkeling van cyberdreigingen essentieel. Daarom heeft McAfee, onderdeel van Intel Security, samen met Fortinet, Palo Alto Networks en Symantec de Cyber Threat Alliance (CTA) opgericht. Het doel van deze alliantie is om binnen de sector te zorgen voor een betere coördinatie van de inspanningen tegen cybercriminaliteit, door nauwe samenwerking en het uitwisselen van informatie over dreigingen en over aanwijzingen dat organisaties zijn gecompromitteerd (‘Indicators of Compromise’). Andere organisaties zijn uitgenodigd om toe te treden tot deze belangrijke alliantie.

McAfee werkt samen met de industrie aan dreigingsinformatie (‘threat intellgence’) die verder gaat dan de traditionele uitwisseling van nieuw gedetecteerde malwarevarianten. Met het McAfee Labs-team van 450 analisten in 30 landen en technologieën zoals McAfee Threat Intelligence Exchange levert McAfee een belangrijke bijdrage aan de Cyber Threat Alliance, met uitgebreide informatie op basis waarvan direct actie ondernomen kan worden. Het gaat onder andere om informatie over:

  • Zero-day kwetsbaarheden
  • Beheerservers voor botnets – de zogenaamde ‘Command and Control’ (C&C) servers
  • Nieuw gedetecteerde varianten van mobiele malware
  • ‘Indicators of Compromise’ (IoC’s) die betrekking hebben op geavanceerde dreigingen – Advanced Persistent Threats (APT’s)

“We zijn steeds afhankelijker van internet, waardoor we ook kwetsbaarder zijn voor aanvallen die steeds vaker voorkomen en steeds geavanceerder worden. Aanvallen die cybercriminelen plegen op zowel bedrijven als consumenten. We moeten deze agressieve aanvallen niet alleen aanpakken met innovatieve technologie en expertise, maar ook door een betere samenwerking binnen de industrie. Zo kunnen we zorgen voor een zo sterk mogelijke verdediging”, zegt Gert-Jan Schenk, President EMEA & Canada van McAfee, onderdeel van Intel Security.

“Met het oprichten van deze alliantie beschikken we nu over een structuur waarbinnen we elkaar kunnen voorzien van informatie over complexe, meerdimensionale aanvallen. Dit gaat dus veel verder dan het simpelweg uitwisselen van informatie over nieuwe malwarevarianten. Omdat er nog altijd geen goede wetgeving is die deze uitwisseling van dreigingsinformatie regelt, moet de industrie hierin zelf het voortouw nemen. Dat maakt de oprichting van deze alliantie een belangrijke mijlpaal in het aanpakken van de cyberdreigingen van vandaag en morgen”, concludeert Schenk.

Naast het ontwikkelen van de alliantiestructuur en de bijbehorende statuten, zullen de oprichters Fortinet, McAfee, Palo Alto Networks en Symantec middelen inzetten om vast te stellen hoe informatie over dreigingen het beste kan worden uitgewisseld. Zo wordt de samenwerking tussen de leden van de alliantie versterkt en kunnen ze gezamenlijk vooruitgang boeken in de strijd tegen geavanceerde cybertegenstanders.

Kijk voor meer informatie over de Cyber Threat Alliance op http://www.cyberthreatalliance.org en in de white paper over de alliantie.

Over McAfee
McAfee, onderdeel van Intel Security en een dochteronderneming van Intel Corporation, zorgt ervoor dat ondernemingen, de public sector en consumenten veilig de voordelen van internet kunnen benutten. Het bedrijf levert proactieve en bewezen beveiligingsoplossingen en -diensten voor systemen, netwerken en mobiele apparaten over de hele wereld. Met zijn Security Connected-strategie, innovatieve benadering van met hardware versterkte beveiliging en unieke Global Threat Intelligence-netwerk, is McAfee volledig gericht op de beveiliging van zijn klanten. Kijk voor meer informatie op www.mcafee.nl.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, McAfee Persdesk, e-mail mcafee@mcspr.nl, tel. 023 – 562 8208.

OPMERKING: McAfee en/of andere merken van McAfee in dit document zijn gedeponeerde handelsmerken van McAfee, Inc. en/of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. McAfee-rood in samenhang met beveiliging is een kenmerk van producten van het merk McAfee. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren. © 2009 McAfee, Inc. Alle rechten voorbehouden.

  • Print
  • PDF