12
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Medicatie Viewer van E.Novation voor het raadplegen van het LSP

E.Novation introduceert de LSP Connect Viewer, een medicatieviewer die het mogelijk maakt om alle beschikbare medicatiegegevens te raadplegen die gedeeld worden via het Landelijk Schakelpunt (LSP). LSP Connect Viewer is met name bedoeld voor zorgprofessionals die (nog) niet beschikken over een gecertificeerde zorgapplicatie voor het opvragen van medicatiegegevens via het LSP.

Bij het voorschrijven van medicatie is het van vitaal belang om te weten welke medicijnen een patiënt gebruikt. Hierdoor kan voorkomen worden dat een patiënt medicijnen krijgt voorgeschreven die niet samengaan met andere, eerder verstrekte medicijnen. Via het LSP is het mogelijk om deze medicatiegegevens op te vragen. Daarvoor is echter een informatiesysteem nodig dat gecertificeerd is door het NICTIZ (landelijke expertisecentrum voor ICT-innovaties in de zorg). De verwachting is dat het aantal zorgverleners dat op het LSP wil aansluiten sterk zal groeien. Een groot aantal Nederlandse zorgprofessionals beschikt echter (nog) niet over een gecertificeerde zorgapplicatie. Om toch direct het LSP te kunnen benaderen en een overzicht van de verstrekte medicatie op te kunnen vragen, heeft E.Novation de LSP Connect Viewer ontwikkeld. Voor deze viewer heeft E.Novation de zogenaamde XIS-typekwalificatie van NICTIZ verkregen. Dit betekent dat de viewer voldoet aan de meest recente eisen voor medische informatie-uitwisseling via het LSP.

LSP Connect Viewer is een zeer gebruiksvriendelijke web-applicatie. Na het afsluiten van een abonnement volstaat een computer met internetaansluiting. Uiteraard zijn alle persoonsgegevens optimaal beveiligd. Zo is het raadplegen van de medicatiegegevens uitsluitend mogelijk na authenticatie met UZI-pas en pincode. Bovendien dient de behandelrelatie met de patiënt bevestigd te worden.

Naast het LSP wordt momenteel de OZIS-standaard (Open Zorg Informatie Systeemstichting) veel gebruikt voor de elektronische uitwisseling van gegevens tussen zorgverleners. De verwachting is echter dat OZIS de komende jaren gefaseerd zal worden vervangen door het LSP. LSP Connect Viewer ondersteunt ook OZIS, zodat geautoriseerde voorschrijvers van medicatie zowel via het LSP als via OZIS-systemen het actuele medicatieoverzicht van de patiënt kunnen opvragen.

Over E.Novation

E.Novation is een Europees ICT-bedrijf dat mensen, systemen en organisaties effectief met elkaar verbindt. E.Novation doet dat met eigen oplossingen of met oplossingen van derden. Onderscheidend voor E.Novation zijn onafhankelijkheid en samenwerking: ‘onafhankelijk’ waardoor het bedrijf scherp en objectief de oplossing met het meeste rendement kan adviseren en implementeren; ‘samenwerking’ omdat samenwerking met andere betrokken partijen de enige manier is om rendement en innovatie duurzaam te realiseren. Kijk voor meer informatie op www.enovation.nl.

Contactinformatie voor de pers

Voor meer informatie over dit persbericht, hoge resolutie fotomateriaal of interviewafspraken kunt u contact opnemen met:

E.Novation

Gert-Jan Baart

Marketing Manager

E: gert-jan.baart@enovation.nl

T: 010-2881600

M: 06 23704686

  • Print
  • PDF