13
februari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nederlanders daten zoals de Fransen, volgens onderzoek GoEuro

Onderzoek van GoEuro en Lovoo – onder 65.000 Europeanen uit zeven landen – geeft inzicht in de wensen en gewoontes tijdens het eerste afspraakje

Berlijn, 13 februari 2015

Hoe belangrijk vindt de datende Europeaan het dat de ander bloemen meebrengt, de deur openhoudt, complimentjes geeft? En welke nationaliteiten kunnen elkaar het beste vinden in hun datingwensen? In de aanloop naar Valentijnsdag liet reiswebsite GoEuro het uitzoeken, samen met datingsite Lovoo.com.

Een mooie bos bloemen tijdens het eerste afspraakje? Heel hoog staat het niet op de Europese datingagenda. In het Verenigd Koninkrijk wordt er de meeste waarde aan gehecht – 21 procent van de Britse mannen vindt bloemen op de eerste date belangrijk, tegen 16 procent van de vrouwen – en wij nuchtere Nederlanders blijven, met respectievelijk 11 en 12 procent, een stuk achter. Onze spreekwoordelijke gierigheid? In dat licht gezien is het opmerkelijk dat slechts 6 procent van onze zuiderburen – mannen en vrouwen – zwaar tilt aan een romantische bloemenpracht.

Complimentjes zijn gratis, net als de deur openhouden, dus dat zou kunnen verklaren dat bijna een kwart van ‘onze’ mannen er belang aan hecht iets aardigs over zijn date op te merken. Niet genoeg, want ruim de helft van de Nederlandse vrouwen smacht naar een welgemeend compliment over haar adembenemende outfit, betoverende lach of diepe filosofische dan wel politiek-economische inzichten. Het openhouden van deuren wordt in ons land dan weer lichtelijk overschat, aangezien 32 procent van de mannen erbij zweert, terwijl net iets meer dan een kwart van de vrouwen hoopt dat de man de deur van haar openhoudt.

Zo werden er nog wat voorkeuren tijdens het eerste avondje uit onderzocht, onder andere op het financiële vlak. Dat de man betaalt, vinden mannen over het algemeen belangrijker dan vrouwen. Britse mannen zijn wat dat betreft de grootste macho’s: 58 procent betaalt het liefst de hele rekening, terwijl ruim driekwart van de vrouwen aldaar net zo graag zelf de portemonnee trekt. In ons land staat een derde van de mannen erop om de rekening te betalen.

De vraag die zich hier opwerpt is: moeten we het wel in eigen land zoeken voor het ideale eerste afspraakje waarbij tegemoet wordt gekomen aan ons hoffelijke, romantische, financiële en intieme ideaal? Het antwoord: nee. Geen enkele Europeaan blijkt, als het om dategewoontes gaat, het best te matchen met een landgenoot. We moeten dus op reis. Wat dan weer heel mooi uitkomt, is dat Nederlandse mannen en vrouwen hun prille geluk in hetzelfde land moeten zoeken, namelijk in de spreekwoordelijke bakermat van de romantiek: Frankrijk. Dan maken we er toch gewoon een groepsreisje van?

Alle resultaten van het Valentijnsdag-reisonderzoek van GoEuro en Lovoo zijn overzichtelijk in kaart gebracht op http://www.goeuro.nl/valentijnsdag-reizen.

Over GoEuro
GoEuro is een reiszoekmachine die het mogelijk maakt om lucht-, spoor- en busvervoer in heel Europa te vergelijken.

GoEuro zorgt voor een revolutie in reisplanning. Het platform geeft reizigers een ruimere keuze, voorziet hen van uitgebreide informatie – transparante prijzen en gedetailleerde reistijden – en maakt boeken een stuk eenvoudiger. Met GoEuro kunnen reizigers hun reis plannen naar en vanaf iedere locatie, met inbegrip van steden en dorpen, waarbij de beste transportcombinaties op basis van prijs, reistijd en gemak in één oogopslag zichtbaar worden en het bezoeken van meerdere websites niet langer nodig is om een hele reis te plannen. GoEuro maakt reisplanning eenvoudig, flexibel en persoonlijk.

GoEuro is gevestigd in Berlijn en heeft 80 medewerkers uit 30 landen. Het bedrijf is voor miljoenen dollars gefinancierd door onder andere Battery Ventures, Hasso Plattner Ventures en Lakestar.

Noot voor redactie
Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met:

MCS PR
Marguérite van der Heijden
Tel. 023 – 562 82 08
E-mail: marguerite@mcspr.nl

  • Print
  • PDF