20
augustus
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe versie McAfee Mobile Security biedt geavanceerde privacyfuncties voor smartphones en tablets

McAfee Mobile Security al meer dan 1 miljoen maal gedownload van Google Play

McAfee infographic toegangsrechten mobiele apps

McAfee infographic over de toegangsrechten van mobiele apps

Schiphol-Rijk, 20 augustus 2012 – McAfee heeft zijn McAfee Mobile Security software voorzien van nieuwe privacyfuncties voor Android tablets en smartphones. Hiermee kunnen gebruikers ervoor zorgen dat door apps niet zomaar persoonlijke informatie opgevraagd kan, zonder dat ze dat weten. Met deze nieuwe versie hebben consumenten een extra beveiligingslaag die hun privacy veiligstelt en helpt beschermen tegen fraude, identiteitsdiefstal en virussen. McAfee Mobile Security bevat App Alert-technologie – de enige technologie op dit moment die meer doet dan alleen rapporteren over de toegangsrechten van apps. Er wordt ook een check uitgevoerd aan de hand van een URL-reputatiedatabase, onderdeel van McAfee’s Global Threat Intelligence Network. Gebruikers krijgen een waarschuwing bij apps die geassocieerd zijn met riskante sites, zoals adware- en spywarenetwerken, of daar mogelijk persoonlijke informatie naartoe sturen.

Samen met het gebruik van mobiele apparaten neemt ook het gebruik van mobiele apps snel toe. Eerder dit jaar schatte Google dat er ongeveer 20 miljard apps voor het Android-platform zijn gedownload. Volgens een recent rapport van comScore over het mobiele gebruik van social media, vraagt 33 procent van de apps om meer rechten dan ze eigenlijk nodig hebben. Een rapport over Android Persmissies, van de Electrical Engineering and Computer Sciences University van Californië in Berkeley, toont aan dat 97 procent van de gebruikers niet weet wat de relatie is tussen de rechten van een app en de daarmee gepaard gaande risico’s.  Daarnaast heeft McAfee Labs met behulp van zijn database ontdekt dat ongeveer vijf procent van de apps geassocieerd zijn met riskante URLs. Wanneer deze apps teveel rechten toegekend krijgen, kunnen zij inbreuk plegen op de privacy van de gebruiker en persoonlijke informatie doorgeven.

“Android-apps kunnen 124 verschillende soorten toegangsrechten vragen – deze apps zouden dus inbreuk kunnen plegen op je privacy en persoonlijke informatie doorgeven”, zegt Luis Blando, vice president of engineering bij McAfee. “Met McAfee Mobile Security kunnen consumenten hun App Alert-meldingen zo instellen dat ze alleen waarschuwingen krijgen over apps die vragen om toegangsrechten welke van belang zijn voor de gebruiker. Of ze nu nieuwe apps kiezen, online winkelen, op sociale netwerken actief zijn of mobiel bankieren, McAfee Mobile Security biedt mobiele gebruikers een bescherming die gemakkelijk en krachtig is.”

Deze zomer heeft McAfee een toename gezien van dreigingen die zich richten op Android-apparaten. Het Android-platform blijft het populairste doelwit voor auteurs van mobiele malware. Daarbij gaat het onder andere om malware die SMS-berichten stuurt, mobiele botnets, spyware en destructieve Trojans. Om zich te beschermen tegen kwaadwaardige apps, zouden gebruikers eigenlijk eerst onderzoek moeten doen naar nieuwe apps die ze willen downloaden en naar de uitgevers daarvan. Ook zouden ze de beoordelingen door andere gebruikers moeten checken. Daarnaast wordt dringend aangeraden om alleen apps te downloaden van bekende appstores met een goede reputatie, om zorgvuldig te kijken naar de toegangsrechten die worden gevraagd (installeer geen apps die er verdacht uitzien) en om antivirussoftware op de smartphone of tablet te installeren.

Meer dan 150 miljoen mobieltjes beveiligd

McAfee heeft meer dan acht jaar ervaring in mobiele beveiliging: ruim 150 miljoen mobiele telefoons zijn beschermd door mobiele beveiligingsoplossingen van McAfee. Eerder dit jaar kwam McAfee Mobile Security op de markt: de eerste mobiele beveiligingsapp die antivirus, antidiefstal, web- en appbeveiliging, bel/SMS-filtering en bescherming tegen mogelijk ongewenste programma’s in één oplossing combineerde. Onlangs is deze app de mijlpaal van 1 miljoen downloads op Google Play gepasseerd.

McAfee heeft zijn leidende positie op dit gebied verder versterkt door samen te werken met belangrijke partijen, om zo gebruikers continu de zekerheid te bieden dat ze veilig kunnen genieten van alles dat de mobiele wereld te bieden heeft. Tot op heden heeft McAfee bijna 90 partnerships gesloten, onder andere met Fujitsu, Lenovo, NTT Docomo, Sharp, Singtel, SoftBank, Sprint, Reliance en Vodafone. McAfee’s SECURE app-scanning technologie is ook met succes toegepast in appstores, voor een extra en belangrijke beveiligingslaag waarmee deze sites hun klanten een veilige app-beleving kunnen bieden.

Beschikbaarheid

McAfee Mobile Security is beschikbaar via Google Play en bij McAfee, voor €29,99. Het is tevens beschikbaar als onderdeel van McAfee All Access, een complete suite van producten waarmee consumenten online kunnen communiceren, browsen, winkelen, in de wetenschap dat hun computer, laptop, netbook, smartphone of tablet beveiligd is.

Meer informatie over McAfee mobiele beveiligingsoplossingen is te vinden op www.mcafee.com/mobilesecurity.

Over McAfee
McAfee, een dochteronderneming van Intel Corporation, is het grootste gespecialiseerde ICT-beveiligingsbedrijf ter wereld. Het bedrijf is in 1987 opgericht en heeft als missie om organisaties en consumenten te helpen met de beveiliging van hun digitale wereld. McAfee is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de veiligheid van gebruikers te waarborgen, met behulp van innovatieve en proactieve oplossingen. Via Global Threat Intelligence worden nieuwe dreigingen op de voet geanalyseerd en gevolgd, om zo criminelen steeds een stap voor te blijven. McAfee helpt thuisgebruikers, bedrijven, overheden en service providers bij het naleven van regels, het beveiligen van gegevens, het voorkomen van systeemuitval, het identificeren van kwetsbaarheden en het voortdurend controleren en verbeteren van hun beveiliging. Kijk voor meer informatie op www.mcafee.nl.

Contactpersonen voor de pers
MCS, McAfee Persdesk, e-mail mcafee@mcspr.nl, tel. 023 – 562 8208.

OPMERKING: McAfee en/of andere merken van McAfee in dit document zijn gedeponeerde handelsmerken van McAfee, Inc. en/of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. McAfee-rood in samenhang met beveiliging is een kenmerk van producten van het merk McAfee. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren. © 2009 McAfee, Inc. Alle rechten voorbehouden.

  • Print
  • PDF