12
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwste release van Akamai Aqua Ion richt zich op het meten en verbeteren van de webprestaties in iedere situatie

Update van Akamai-product voor optimale webervaringen biedt oplossing voor de toenemende complexiteit en diversiteit in de omstandigheden waaronder gebruikers content consumeren

Amsterdam, 12 juni 2013Akamai Technologies, leverancier van technologieën die het web versnellen en beveiligen, komt met verschillende verbeteringen voor zijn weboptimalisatie-oplossing Aqua Ion. Aqua Ion helpt organisaties bij het bieden van een optimale webbeleving op zowel de desktop als op mobiele apparaten. De oplossing is daardoor bij uitstek geschikt voor organisaties die dynamische webcontent aanbieden aan zeer diverse gebruikersgroepen.

De wijze waarop webcontent bij eindgebruikers wordt afgeleverd, verandert voortdurend. Door de vele verschillende soorten browsers, apparaten en verbindingen hebben contentaanbieders dringend behoefte aan prestatiemetingen op een dieper niveau en aan de mogelijkheid om de contentaflevering te optimaliseren voor specifieke gebruikerssituaties. Tegelijkertijd vereist de noodzaak om verschillende performance optimalisaties toe te passen op de specifieke situatie van iedere gebruiker – bekend als situational performance – nieuwe manieren om de gebruikerservaring te meten. De kennis die met metingen wordt opgedaan moet vervolgens zo naadloos en efficiënt mogelijk ingezet worden tijdens het afleveren van content.

Dit is wat recent onderzoek door Forrester Research hierover zegt: “Het optimaliseren van de ervaring van een gebruiker vereist informatie over wat die gebruiker doet, waar de data zich bevindt, van waar de apparaten verbinding maken, etc. Door de veranderende verscheidenheid in data, gebruikers en applicaties is het onmogelijk geworden om dit handmatig te beheren. Het wordt tijd dat dit automatisch gaat gebeuren. En dat vereist informatie over fouten, configuraties, verkeer, beveiliging en de prestaties.”1

Akamai was met de lancering van Aqua Ion in oktober 2012 pionier op het gebied van situational performance. Sindsdien gebruiken bedrijven over de hele wereld deze oplossing om de complexiteit rond het afleveren van webcontent te verminderen. Zij realiseren betere bedrijfsresultaten doordat ze snellere webervaringen bieden en zijn in staat om de infrastructuur efficiënter te benutten.

Met diverse verbeteringen in de nieuwste release van Aqua Ion (voor bestaande gebruikers is een automatische upgrade beschikbaar) kunnen organisaties deze technologie sneller en eenvoudiger inzetten en beheren. Daarnaast biedt het dieper inzicht in gebruikerservaring en vormt het een antwoord op de toenemende inconsistentie in gebruikerservaringen op een brede verscheidenheid aan apparatuur. Optimalisaties kunnen snel en eenvoudig worden doorgevoerd aan de hand van de omstandigheden en verbeteren de mobiele ervaring. Dit is mogelijk dankzij onder andere:

 

  • Real User Monitoring (RUM) – RUM gebruikt passieve meetgegevens afkomstig van daadwerkelijke gebruikers om de webervaring op apparaten en netwerken inzichtelijk te maken. De toevoeging van RUM aan Aqua Ion heeft als doel om meer inzicht te verkrijgen over de daadwerkelijke gebruikerservaring, gerelateerd aan de verbindingsomstandigheden. Dit voorziet contentaanbieders van diepgaande inzichten, op basis waarvan ze vervolgens direct kunnen handelen – en slimmer kunnen optimaliseren – wanneer potentiële problemen worden ontdekt. RUM is complementair aan synthetische tests en beide technieken kunnen en zouden gebruikt moeten worden om een veelomvattend beeld van de gebruikerservaring op te bouwen.
  • Verbeterd gebruiksgemak en snelle configuratie – Aqua Ion biedt de flexibiliteit die nodig is om snel te kunnen reageren bij veranderingen in de behoeften van gebruikers op het gebied van situational performance. Dit is mogelijk doordat veranderingen in de configuraties sneller en gemakkelijker kunnen worden doorgevoerd. Een nieuwe, wizard-gebaseerde interface maakt het makkelijker om een oplossing te implementeren die zich bewust is van de actuele omstandigheden. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd waarmee klantconfiguraties sneller naar het platform gepusht kunnen worden, zodat organisaties efficiënter kunnen reageren op gebruikersomstandigheden.
  • Verbeterde mobiele prestaties – de nieuwe versie van Aqua Ion ondersteunt SHUTR (Suppressed Headers for Uplink Traffic Reduction), om de prestaties voor mobiele gebruikers te verbeteren. SHUTR, ontwikkeld in samenwerking met Qualcomm Technologies, is een uitbreiding van het bekende HTTP-protocol. Het verkleint de omvang van HTTP request headers die door mobiele apparatuur worden verzonden. Hierdoor laden pagina’s sneller en wordt het dataverkeer op het netwerk gereduceerd, wat uiteindelijk zorgt voor een betere mobiele webervaring op apparaten met een Snapdragon-processor.

 

Daarnaast introduceert Aqua Ion nieuwe Front-End Optimalisatie (FEO) -mogelijkheden, waaronder DNS pre-fetching. Dit kan bottlenecks voorkomen wanneer diensten van derden worden gebruikt in combinatie met eigen content. Tot slot biedt Aqua Ion nu ook Placeholder Images, waarmee bruikbare, interactieve pagina’s sneller bij een gebruiker kunnen worden afgeleverd.

1) Fuse Business Acceleration Technologies To Optimize User Experiences by Andre Kindness, Forrester research Inc., May 8, 2013

 

Over Akamai

Akamai levert oplossingen waarmee organisaties hun content overal veilig en snel aan gebruikers kunnen aanbieden, geoptimaliseerd voor ieder device. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform: een intelligent wereldwijd netwerk met een zeer hoge snelheid en betrouwbaarheid. Met behulp van dit platform kunnen organisaties optimaal inspelen op de vier belangrijkste trends die de markt op dit moment bepalen: mobiel, media, de cloud en beveiliging. Elk van deze trends kent zijn eigen uitdagingen en kansen voor organisaties. Het Akamai-platform biedt één geïntegreerde oplossing waarmee klanten deze uitdagingen kunnen aangaan om kansen met succes te benutten. Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl, of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers

MCS, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

  • Print
  • PDF