Amsterdam,
20
juni
2017
|
11:27
Europe/Amsterdam

Online betaalplatform Stripe van start in de Benelux

Vandaag gaat het online betaalplatform Stripe van start in de Benelux. Stripe maakt het voor bedrijven makkelijk om online betalingen te accepteren op een website, via een smartphone-app, een mobiele website, een desktopapplicatie, of op een andere wijze. Ontwikkelaars kunnen Stripe Payments binnen slechts enkele minuten integreren, waarna consumenten uit de hele wereld online kunnen betalen. Tal van bekende organisaties gebruiken Stripe al voor het afhandelen van hun online betalingsverkeer, waaronder Facebook, Kickstarter, Lyft, Slack en Salesforce. In Nederland maken onder andere WeTransfer, Bynder, Deliveroo en Catawiki al gebruik van de betaaldiensten van Stripe.

Gezien het sterke startup ecosysteem en de snel groeiende e-commercemarkt is de Benelux een belangrijke nieuwe regio voor Stripe, met veel kansen:

“Mijn prioriteit is om startups en developers op weg te helpen met de oplossingen van Stripe. Developers steken nu bijvoorbeeld veel tijd en moeite in het bouwen van betaalsystemen voor abonnementen en periodieke betalingen. Wij hebben daar een kant-en-klare oplossing voor die ze heel snel kunnen implementeren. Daardoor krijgen zij meer tijd voor het ontwikkelen en verbeteren van hun eigen producten”, zegt Duco van Lanschot, Head of Benelux voor Stripe.

Specifiek voor marktplaatsen is er Stripe Connect, dat betalingen tussen aanbieders en klanten uit de hele wereld afhandelt. Connect ondersteunt vrijwel ieder businessmodel, zoals on-demand business, e-commerce en crowdfunding.

Bedrijven kunnen de betaalinterface volledig aanpassen aan hun eigen wensen; Stripe zelf is in feite onzichtbaar voor de consument. Ontwikkelaars hoeven zich ook geen zorgen te maken over het inrichten en onderhouden van de beveiliging van betaalgegevens. Alle betaalgegevens worden veilig opgeslagen in de systemen van Stripe, die voldoen aan de Payment Card Industry Data Security Standaard (PCI DSS) voor databeveiliging. Stripe is gecertificeerd als PCI Service Provider Level 1: het hoogste certificeringsniveau.

“Dankzij Stripe kunnen wij ons focussen op het runnen van onze SAAS-business en zijn betalingen voor abonnementen minder complex. WeTransfer is wereldwijd actief en ieder land heeft weer andere betalingsvoorkeuren. Daarom is het erg nuttig dat Stripe nu ook betaalmethoden zoals iDEAL en SEPA ondersteunt,” zegt Stefan Verkerk, Chief Subscriptions Officer bij WeTransfer.

Stripe hanteert een eenvoudige prijsstructuur: €0,25 +1,4% van het transactiebedrag voor Europese creditcards en €0,25 +2,9% per transactie voor niet-Europese creditcards. Ook tal van andere betaalmethoden worden ondersteund, zoals iDEAL, Bancontact, Apple Pay, Android Pay en SEPA Direct Debit, SOFORT en Giropay. Zie de prijsinformatie van Stripe voor de exacte voorwaarden/kosten per betaalmethode.

Noot voor de redactie: download hier een mediakit met aanvullende informatie en foto’s.

Over Stripe
Stripe is een wereldwijd softwareplatform voor het starten en runnen van een online onderneming. Sinds de lancering in 2011 is Stripe uitgegroeid tot een belangrijke drijvende kracht achter de mobile commerce-revolutie. Jaarlijks worden miljarden euro’s aan betalingen verwerkt voor honderdduizenden bedrijven in 25 landen. Het is de missie van Stripe om het ‘BNP’ van het internet te laten groeien, door er voor te zorgen dat meer bedrijven online zaken kunnen gaan doen. Kijk voor meer informatie op www.stripe.com

Contact voor de pers:
Stripe Persdesk, tel: +31 (0)23 56 28 208, stripe@mcspr.nl