30
oktober
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Online bibliotheek en boekwinkel Yindo in Windows 8-app

Yindo vaak genoemd als ‘Spotify’ voor boeken

Yindo, de online bibliotheek en boekwinkel, is nu beschikbaar via een Windows 8-app.  Met deze app, ontworpen door Macaw in samenwerking met Microsoft en Yindo zelf, kan iedereen op het Windows 8-platform op een aantrekkelijke manier online boeken lezen. Yindo biedt boeken te leen of te koop aan tegen lage prijzen. De Yindo-app is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Windows Store.

Yindo geeft voor gering bedrag toegang tot boeken en tijdschriften, momenteel ruim tweeduizend titels. Behalve in de nieuwe Windows 8-app kunnen boeken en tijdschriften ook direct in een browser – op desktop, laptop, tablet – gelezen worden. Lezers hoeven daarvoor verder niets te downloaden. De elektronische uitgaven kunnen ook voor een bepaalde periode worden geleend voor een fractie van het koopbedrag. Daarnaast biedt Yindo nog diverse abonnementsvormen aan. Het concept is daarom te betitelen als de ‘Spotify voor boeken’.

Dat online lezen en tablets goed samen gaan hoeft geen nadere uitleg en de content van Yindo is uitermate geschikt voor deze nieuwe apparaten. De Windows app biedt Yindo een extra kanaal voor verkoop en verhuur van boeken. Het aanbod blijft gestaag groeien en steeds meer uitgevers sluiten zich bij Yindo aan. Lezers op het Windows 8-platform kunnen nu op een aantrekkelijke manier online boeken lezen.

Yindo

Yindo

De Yindo-app is via de Windows Store te installeren en heeft scenario’s voor Inloggen, bladeren door het aanbod, kopen of lenen van boeken en voor het lezen van boeken. De webservice controleert bij elke transactie of de huidige gebruiker nog steeds dezelfde is als de gebruiker die ingelogd is. De app biedt boeken van tientallen uitgevers aan via een overzichtelijke categoriestructuur. Ook zoeken op titel, auteur en trefwoord is mogelijk.

Boeken worden betaald met een tegoed dat via de Yindo-website is gekocht. Vanaf dat moment zijn de boeken op de boekenplank op het startscherm van Yindo beschikbaar. Ook kan binnen een boek gezocht worden op trefwoorden als een boek getoond wordt in het reader-gedeelte van de app. De app wordt continu verbeterd en updates zullen automatisch via de Store worden aangeboden.

Bob van Duuren, directeur en mede-oprichter van Yindo: “Yindo werd twee jaar geleden als online bibliotheek en webwinkel gelanceerd. Voor de ontwikkeling hiervan is Macaw door Microsoft in 2010 uitgeroepen tot Web Development Partner of the Year in the categorie Custom Development Solutions. Dit jaar dingt Yindo mee naar de Accenture Innovation Awards 2012. Accenture kent deze awards toe aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in vijf industrieën in Nederland. Yindo is genomineerd voor een Blauwe Tulp in de categorie Communications, Media & Technology.

Over Macaw
Macaw is Nederlands grootste, uitsluitend op het Microsoft platform gespecialiseerde IT-dienstverlener, met vestigingen in Schiphol-Rijk, Barendrecht en Apeldoorn. De voornaamste kracht van Macaw is de diepgaande kennis van de nieuwste Microsoft-technologie en de bewezen aanpak en uitvoering van innovatieve projecten bij klanten zoals Achmea, Evides, gemeente Den Haag, Havenbedrijf Rotterdam, Heerema, Heineken, HEMA, Holland Casino, KPMG, Microsoft Nederland, D.E MASTER BLENDERS 1753 en Univé Verzekeringen. Deze kennis is gebundeld in drie Solution Centers die zich richten op het realiseren van collaboratieve portalen, internet en commerce sites, ECM- en BI-oplossingen, CRM-systemen en systeemintegratie. De twee Solution Center overstijgende Service Centers – Macaw Enterprise Services en Macaw Application Services – richten zich op application support, hosting services, infra services, enterprise architecture en consultancy en programma management.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Annemarie Hendrikx, Macaw – Tel. 020 8510 510 / 06 16 81 99 77 of via marketing@macaw.nl
of
Perlita Fränkel, Monogram Communication Strategies (MCS)
Tel. 023 56 28 208 of perlitaf@monogram.nl

 

  • Print
  • PDF