14
juli
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Partnergroep Uniserver breidt gestaag uit

Met groei partner netwerk investeert Uniserver ook in groei van de schaalvoordelen van cloud computing

Alkmaar, 14 juli 2015 – De cloud dienstverlener Uniserver – koploper in hosting services in Nederland – heeft zijn partnergroep uitgebreid met Fondo Groep uit Nieuwegein, softwareleverancier Procura uit Heerhugowaard, Comvio (onderdeel van de internationale onderneming Enovation) uit Didam en integrator Netserve uit Papendrecht. Met deze uitbreiding bestaat het partnernetwerk van Uniserver uit 100 Nederlandse partners.

Uniserver heeft zijn infrastructuur toegepast in vier datacenters; drie in Amsterdam en een in Maastricht. Dit geeft tevens de mogelijkheid tot dynamische, kostenefficiënte Disaster Recovery as a Service (DraaS). De vraag naar dergelijke diensten groeit, en is vooral interessant voor organisaties met een omvang vanaf 50 geautomatiseerde werkplekken en/of bedrijfskritische applicaties. Deze eindklanten worden bediend door het partnernetwerk van Uniserver. “Het is in dit model voor ons belangrijk dat partners dezelfde bedrijfsfilosofie met passie en klantgerichtheid hebben. Hoewel wij meestal geen rechtstreeks contact hebben met de eindklanten, willen we wel dat zij tevreden zijn. De belangen zijn immers groot, de beloftes en garanties ook. Daar moeten we samen met onze partners voor zorgen”, zegt Hugo van Diepen, Commercieel Directeur bij Uniserver. “Onze kernwaarden mensgerichtheid, kwaliteit en flexibiliteit vinden we terug bij onze partners. Het zijn de voorwaarden voor een goede samenwerking met Uniserver.”

Uniserver blijft zijn partner-ecosysteem uitbreiden en is nog steeds op zoek naar nieuwe partners. Van Diepen: “Wij zijn afhankelijk van onze partners; zij zijn onze ogen en oren naar de markt toe. Wij leveren hen een Nederlandse betrouwbare, veilige en flexibele infrastructuur en administratief afrekenmodel. Bovendien werken we samen met onze partners maatwerk oplossingen uit voor eindklanten en ondernemen we gezamenlijk marktactiviteiten. Denk aan marketingcampagnes of het vaststellen van product-markt-combinaties.”

Met de groei van het aantal partners groeien ook de schaalvoordelen van cloud computing en de efficiëntie van het platform dat Uniserver heeft opgebouwd. Tegelijk breidt Uniserver zijn portfolio steeds verder uit. Denk bijvoorbeeld aan Disaster Recovery as a Service, High Performance Storage en directe koppeling naar andere IaaS platformen om hybride modellen aan te bieden.

Over Uniserver
Uniserver is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2000, gespecialiseerd in het leveren van gehoste servercapaciteit met de hoogste performance- en beschikbaarheidsgaranties. Op basis van zijn UniStructure™ infrastructuur levert Uniserver flexibele oplossingen op maat: van shared server hosting tot en met Infrastructure-as-a-Service (IaaS), waarbij ICT partners en resellers de benodigde onderdelen geheel op maat kunnen afnemen en zelf inrichten. Verder biedt Uniserver via een partnerprogramma ‘Uniserver Cloud-in-a-Box’ aan, waarmee IT- partners en resellers hun klanten kant-en-klare cloudoplossingen onder hun eigen naam kunnen leveren. Uniserver is een van de eerste leden van de VMware Partner Advisory Council Benelux en is actief lid van de DHPA (Dutch Hosting Providers Association). Voor meer informatie: www.uniserver.nl

Voor meer informatie:
MCS PR, Carolien Hoogerwaard, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: carolien@mcspr.nl.

  • Print
  • PDF