Zeist,
16
januari
2017
|
11:43
Europe/Amsterdam

Persbericht: RightBrains Digital Leadership Programme van start voor vrouwen met digitale ambities

Meer carrièrekansen voor vrouwen in het digitale domein

Op 20 maart 2017 gaat voor het derde achtereenvolgende jaar het RightBrains Digital Leadership Programme van start, gericht op vrouwen met enkele jaren managementervaring of aanverwante functies waarbij digitale technologie een rol speelt. Het programma heeft een looptijd van één jaar en de deelneemsters krijgen diepgaand inzicht in digitale ontwikkelingen en de impact daarvan op bedrijfsstrategie, organisatie, businessmodellen, innovatie, marketing en leiderschap. Het optimaal inzetten van mensen, processen en digitale technologie voor de business vereist specifieke rollen en functies binnen de organisatie. Rollen en functies die ook bij uitstek door vrouwen vervuld kunnen worden.

Nog steeds is het aandeel van Nederlandse vrouwen in de IT op alle niveaus buitengewoon laag. Vrouwen kiezen niet bewust voor een studie of carrière in dit werkveld. Hier komt nog bij dat technologische ontwikkelingen en trends zoals het Internet of things, robotica, artificial intelligence, big data, mobiele werkomgeving en social mediacompetenties en vaardigheden vereisen die steeds vaker buiten de traditionele IT-scholing liggen. Hierdoor missen bedrijven kansen. Met het Digital Leadership Programme wil RightBrains hoogopgeleide vrouwen goed voorbereiden op een vervolgstap in hun leiderschapscarrière, waarbij kennis van digitale technologie en de impact daarvan op organisatie en business onontbeerlijk zijn.

Annemieke Visser-Brons, directeur levensverzekering van Delta Lloyd: “We zien dat digitalisering een diepgaande en soms zelfs ontwrichtende impact op bedrijfsmodellen en markten heeft - en dus ook op leiderschap. Elk bedrijf digitaliseert in hoog tempo – of zou dat moeten doen. Innovatie en veranderkracht van organisaties zijn bepalend voor een succesvolle digitalisering. Ik vind het RightBrains Digital Leadership Programme een uitstekend initiatief dat organisaties kansen biedt om vrouwen te inspireren en op te leiden zodat zij een leidende rol kunnen vervullen in de digitale transformatie.”

Paula Rubner, hoofd Service Level Management support ABN AMRO en in 2016 deelnemer aan het Digital Leadership Programme: “Het programma heeft mijn denken veranderd en heeft me uit mijn eigen silo gehaald. Ik ben er aan begonnen om te zien wat er gaande is in de digitale wereld. Business en IT kunnen niet meer zonder elkaar: de business moet IT-minded worden en IT business-minded. Dat inzicht kan ik nu elke dag in mijn werk toepassen.”

Het opleidingsprogramma neemt gedurende één jaar twee dagen per maand in beslag en bestaat uit een aantal modules die worden gegeven door prominente docenten van Nyenrode Business Universiteit en experts op het gebied van digitale transformatie en leiderschap, onder wie Jan Veldsink, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie, cyber security en systeemdenken; prof. dr. Jeff Gaspersz, expert op het gebied van innovatie en business creativiteit; dr. Jeroen van der Velden, strategie-expert op het gebied van digitale transformatie, businessmodellen en het afstemmen van organisatie op strategie; en Kay de Gier-Formanek, die alles weet van digitaal leiderschap en het bevorderen van de betrokkenheid van werknemers.

Voor meer informatie: http://rightbrains.nl/education/digital-leadership-programme/

Boilerplate

Over RightBrains

De missie van RightBrains is de instroom en doorstroom bevorderen van hoogopgeleide vrouwen in het digitale werkveld en IT. Dit met als doel diversiteit, en daarmee innovatie en veranderkracht, binnen organisaties te vergroten. RightBrains biedt deze vrouwen een omgeving voor opleiding en ontwikkeling en geeft organisaties de mogelijkheid om met deze unieke doelgroep te ‘connecten’ via een online platform. Geke Rosier is oprichter van RightBrains. Sinds 2011 ontwikkelt zij initiatieven om een bijdrage te leveren aan het vergroten van diversiteit. Zij is bedenker en coauteur van het boek Ronde vormen in IT (2011), initiatiefnemer van het netwerk ‘Female Ambassadors in IT’ (2012) en co-createur van het magazine I LOF IT (2015). Meer informatie: www.rightbrains.nl.