18
december
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Plan Nederland besteedt volledig ICT-beheer uit aan Macaw

De internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland gaat haar volledige ICT-beheer uitbesteden aan IT-dienstverlener Macaw. Met deze outsourcing wil Plan meer grip krijgen op de ICT-kosten. De te realiseren besparing zal ten goede komen aan de projecten die Plan in ontwikkelingslanden uitvoert. Het uitbesteden van het ICT-beheer valt samen met de verhuizing van Plan in december naar een kleiner pand aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Het nieuwe pand staat volledig in het teken van het nieuwe werken. Er wordt gebruik gemaakt van flexplekken en open werkruimten waardoor er slagvaardiger en efficiënter gewerkt kan worden.

Na de verhuizing is Macaw de ICT-afdeling op afstand. Medewerkers van Plan kunnen Macaw benaderen voor vragen over werkplekken, servers en telefonie. Macaw heeft de huidige telefoonomgeving van Plan al vervangen door Microsoft Lync 2013. De traditionele telefoontoestellen en telefooncentrale zijn verdwenen en medewerkers bellen nu via VoIP. Met Lync kunnen medewerkers onderling bellen, chatten, online vergaderen en op afstand samenwerken aan documenten. Doordat medewerkers via Lync ook inzicht hebben in wie wanneer beschikbaar is, kunnen ze gerichter en effectiever onderling communiceren. Een ontwikkeling die heel goed aansluit bij de gekozen strategie van het nieuwe werken.

Monique van ’t Hek, Algemeen Directeur van Plan Nederland: “Macaw heeft een goede en professionele indruk op ons gemaakt. De kennis en expertise van Microsoft-technologie, de openheid en de transparantie in de manier van zaken doen sluiten goed aan bij wat wij zoeken in een partner. Wij hebben er dan ook vertrouwen in dat we ons volledige ICT-beheer kunnen uitbesteden aan Macaw en dat we aan de vooravond van een langdurige relatie staan.”

Foto Macaw Plan NL

Patrick van Aalst (links), Algemeen Directeur van Macaw en Monique van t’ Hek (rechts), Algemeen Directeur van Plan Nederland bevestigen de samenwerking met een stevige handdruk

Over Macaw

Macaw is Nederlands grootste, uitsluitend op het Microsoft platform gespecialiseerde IT-dienstverlener, met vestigingen in Schiphol-Rijk, Barendrecht en Apeldoorn. De voornaamste kracht van Macaw is de diepgaande kennis van de nieuwste Microsoft-technologie en de bewezen aanpak en uitvoering van innovatieve projecten bij klanten zoals Achmea, Evides, gemeente Den Haag, Havenbedrijf Rotterdam, Heerema, Heineken, HEMA, Holland Casino, KPMG, Microsoft Nederland, D.E MASTER BLENDERS 1753 en Univé Verzekeringen. De kennis is gebundeld in drie Solution Centers die zich richten op het realiseren van collaboratieve portalen, internet en commerce sites, ECM- en BI-oplossingen, CRM-systemen en systeemintegratie. De twee Solution Center overstijgende Service Centers – Macaw Enterprise Services en Macaw Application Services – richten zich op application support, hosting services, infra services, enterprise architecture en consultancy en programma management.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Annemarie Hendrikx, Macaw – Tel. 020 8510 510 / 06 16 81 99 77 of via marketing@macaw.nl

of

Perlita Fränkel, Monogram Communication Strategies (MCS)

Tel. 023 56 28 208 of perlitaf@monogram.nl

 

  • Print
  • PDF