Amsterdam,
14
juni
2017
|
10:02
Europe/Amsterdam

Pure Storage introduceert het eerste all-flash dataplatform voor het cloudtijdperk

Pure herdefinieert Tier 1 storage met nieuwe software en hardware en vereenvoudigt multi-cloud storage

 

Amsterdam, 14 juni 2017 - Pure Storage heeft op de Pure//Accelerate-conferentie in San Francisco zijn visie gegeven op het dataplatform voor het cloudtijdperk. Doordat technologie een steeds grotere rol speelt, veranderen ondernemingen steeds meer in digitale bedrijven - ook bedrijven die al decennia bestaan. Dit betekent dat een moderne organisatie een dataplatform nodig heeft dat data snel, flexibel en slim beschikbaar maakt voor steeds complexere workloads en applicaties.

De digitale generatie leeft van data. Volgens schattingen wordt er alleen al in 2020 ongeveer 50 zettabyte (ZB = 1021) aan data gegenereerd. In 2014 was dat nog 4ZB en in 2025 zal dit oplopen naar 180ZB. Dit komt onder meer doordat steeds meer data door machines worden gegenereerd: sensoren, IoT, camera's, verbonden apparaten, etc. Tegelijkertijd wordt de traditionele data-analyse steeds vaker vervangen door kunstmatige intelligentie, machine- en deep learning en neurale netwerken. Deze nieuwe datagedreven applicaties vragen storage die is ontworpen voor massaal-parallelle datatoegang met zeer grote bandbreedten.

“Moderne bedrijven willen een dataplatform waarmee ze een nieuw type applicaties kunnen gaan gebruiken die nieuwe inzichten levert. Dat alles in realtime”, zegt Scott Dietzen, CEO van Pure Storage. “Met een dergelijke infrastructuur kun je sneller innoveren, producten sneller op de markt brengen en uiteindelijk je klanten beter bedienen.”

Op de Pure//Accelerate-conferentie laat Pure zien hoe het klanten in staat stelt te innoveren en hun bedrijfsvoering te transformeren, door middel van vele hardware- en softwarevernieuwingen.

Tier 1 storage, opnieuw gedefinieerd

Voorheen moesten bedrijven kiezen tussen de grootste betrouwbaarheid (tier 1 disk-arrays) en storage die specifiek voor het cloud-tijdperk is ontwikkeld, de moderne all-flash arrays. Met de aankondigingen van vandaag hoeft er niet meer gekozen te worden. Vanaf nu kunnen bedrijven echte tier 1 betrouwbaarheid (99,9999% beschikbaarheid en actieve clustering over meerdere sites) combineren met rijke dataservices, native cloudintegratie en 100% NVMe-flash voor de hoogste prestaties, zowel nu als in de toekomst.

Van big data naar slimme data

Big data is mooi, maar big data betekende altijd ook ‘langzame’ data. Pure's revolutionaire FlashBlade-systeem verandert big data in snelle data en maakt realtime data-analyse, geavanceerde AI en machine learning (ML) mogelijk. En door een snellere objectinterface kunnen de grote webapplicaties van morgen groot, snel én slim zijn.

Multi-cloud sterk vereenvoudigd

De cloud is overal, in core-datacenters, in edge-datacenters en verspreid over multi-cloud IaaS- en SaaS-providers. Het doet er niet toe welke cloud-oplossing een bedrijf graag wil en waar ze die het liefst willen draaien, met Pure's dataplatform wordt storage in dergelijke multi-cloudomgevingen sterk vereenvoudigd voor elk platform: ondersteuning van VMware VVOL's, Microsoft ODX, Docker Persistent Containers en pre-validated FlashStack-oplossingen voor een snellere cloud-implementatie.

Zelfrijdende storage

Auto's worden steeds autonomer, navigeren zelfstandig, vermijden botsingen en kunnen zelfs zelfstandig rijden. Het is tijd dat storage dezelfde weg inslaat. Pure hanteert big data, realtime analyse en geavanceerde AI/ML-technieken om een nieuw niveau van betrouwbaarheid te bieden, door voorspellend onderhoud en support: het begin van een nieuw tijdperk van opslagintelligentie en -automatisering.

Over Pure Storage

Pure Storage (NYSE:PSTG) helpt organisaties hun business en IT-processen fundamenteel te transformeren waarmee zij nog innovatiever kunnen zijn. De toonaangevende op all-flash gebaseerde opslagtechnologie is, gecombineerd met zijn klantvriendelijke businessmodel, een aanjager voor noodzakelijke digitale transformatie binnen ondernemingen wereldwijd. De klanten van Pure Storage profiteren daarbij van Smart-Storage-oplossingen, die sterk vereenvoudigd, altijd beschikbaar en efficiënt zijn en bovendien een extreem lange levenscyclus hebben. Pure Storage levert twee toonaangevende producten: FlashArray//M , geoptimaliseerd voor gestructureerde workloads, en FlashBlade, ideaal voor ongestructureerde data. Met een NPS-topscore van 83.5(gecertificeerd door Satmetrix) heeft Pure klanten die tot de meest tevreden ter wereld behoren. Tot deze klanten behoren organisaties van nagenoeg iedere grootte en in alle marktsectoren. Kijk voor meer informatie op www.purestorage.com.

Pure Storage in de rapporten van analisten:

Gartner Magic Quadrant for Solid-State ArraysIDC MarketScape for All-Flash Arrays

https://twitter.com/purestorage
https://www.linkedin.com/company/pure-storage
https://www.youtube.com/user/purestorage
https://www.facebook.com/PureStorage

Voor meer informatie:
MCS PR, Pure Storage Persdesk, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: purestorage@mcspr.nl.

Pure Storage, Evergreen en het “P” logo zijn handelsmerken van Pure Storage, Inc. Alle andere handelsmerken en namen genoemd in dit document zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.