30
oktober
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Rapport McAfee: organisaties kiezen netwerkprestaties boven geavanceerde beveiligingsfuncties

Systeembeheerders geven toe dat ze belangrijke firewallfuncties uitschakelen na klachten over slechte applicatieprestaties 
Schiphol-Rijk, 30 oktober 2014 McAfee, onderdeel van Intel Security, heeft een nieuw rapport gepubliceerd: Network Performance and Security. Dit rapport laat zien voor welke uitdagingen organisaties staan wanneer ze nieuwe beveiligingsmiddelen implementeren en er tegelijkertijd voor moeten zorgen dat het netwerk optimaal blijft presteren. Uit het rapport, dat werd gepresenteerd tijdens McAfee’s FOCUS 14 conferentie in Las Vegas, blijkt dat bij een verrassend groot aantal organisaties geavanceerde firewallfuncties wordt uitgeschakeld om te voorkomen dat de netwerkprestaties afnemen.Voor het rapport werden 504 IT-professionals uit 8 landen – waaronder Nederland – ondervraagd. Daarbij gaf 60% van de respondenten aan dat beveiliging een van de belangrijkste aspecten was bij het ontwerp van hun netwerk. Desalniettemin gaf ruim een derde toe dat ze bepaalde beveiligingsfuncties op de firewall hadden uitgeschakeld of bewust niet hadden ingeschakeld, om de prestaties van hun netwerk te verbeteren.

“Het is een slechte ontwikkeling dat het gebruikelijk begint te worden om belangrijke firewallfuncties uit te schakelen vanwege de netwerkprestaties”, zegt Mischa Deden, Sales Systems Engineer voor Noord- en Oost-Europa, McAfee Nederland, onderdeel van Intel Security. “Dat is onacceptabel. Het zou voor bedrijven niet nodig moeten zijn om te kiezen voor optimale beveiliging of optimale prestaties.”

Volgens het rapport worden onder andere Deep Packet Inspection (DPI; 31%), antispam (29%), antivirus (28%) en VPN (28%) vaak door netwerkbeheerders uitgeschakeld. DPI is de functie die het meest wordt uitgezet, terwijl dit juist een zeer belangrijke techniek is om cyberaanvallen tegen te houden. DPI kan kwaadaardig verkeer detecteren dat zich tussen regulier netwerkverkeer bevindt en is in staat om aanvallen tegen te houden door dit dataverkeer automatisch te blokkeren, nog voordat schade wordt aangericht. Het is dan ook een essentieel onderdeel van een robuuste netwerkverdediging en een sleutelcomponent van next generation firewalls. Deze next generation firewalls zijn inmiddels goed voor 70% van alle nieuwe firewalls die door organisaties worden aangeschaft(1).

Veel organisaties kiezen er voor om DPI uit te schakelen omdat dit een relatief zware belasting vormt voor het netwerk. Volgens onderzoeksbedrijf Miercom(2) kan het gebruik van DPI er voor zorgen dat de doorvoersnelheid op het netwerk met 40% afneemt. In de tests van Miercom bleek de McAfee Next Generation Firewall met DPI ingeschakeld een van de hoogste prestaties te bieden. Over de hele linie bleek de McAfee Next Generation Firewall bij ingeschakelde beveiligingsfuncties hogere netwerkprestaties te bieden dan vergelijkbare oplossingen. Concurrerende producten vertoonden een prestatieafname van gemiddeld 75
procent of meer wanneer DPI, antivirus en application control(2) werden ingeschakeld.

“In 2014 is het aantal data-inbraken met 200% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Daarom is het zo belangrijk dat organisaties de geavanceerde beveiligingsfuncties inzetten waarover next generation firewalls beschikken(3)”, vervolgt Mischa Deden. “Maar om ervoor te zorgen dat die functies ook inderdaad gebruikt worden, moet zo’n firewall wel optimale netwerkprestaties bieden, zonder impact op de productiviteit.”

Het volledige Miercom-rapport ‘Throughput and Scalability Report for McAfee Next Generation Firewall’ is te vinden op www.mcafee.com/ngfw.

 

Over Intel Security

McAfee is nu onderdeel van Intel Security. Met zijn Security Connected-strategie, innovatieve benadering van beveiliging die door hardware wordt ondersteund en Global Threat Intelligence, focust Intel Security zich op het ontwikkelen van proactieve, bewezen beveiligingsoplossingen en -diensten die systemen, netwerken en mobiele toestellen van bedrijven en eindgebruikers over de hele wereld beschermen. Intel Security combineert de ervaring en expertise van McAfee met de innovatiekracht en bewezen prestaties van Intel om van beveiliging een essentieel onderdeel van iedere architectuur en ieder automatiseringsplatform te maken. Het is de missie van Intel Security om iedereen het vertrouwen te schenken om veilig te leven en te werken in een digitale wereld. Kijk voor meer informatie op www.intelsecurity.com.

(1) Bevinding van Gartner, geciteerd in “Next Generation Firewalls and Employee Privacy in the Global Enterprise,” SANS Institute, 21 september 2014. http://www.sans.org/reading-room/whitepapers/legal/generation-firewalls-employee-privacy-global-enterprise-35467

 

(2) “Throughput and Scalability Report, McAfee NGFW 5206, v5.8,” Miercom, 9 oktober 2014. http://www.mcafee.com/us/resources/reports/rp-miercom-throughput-scalability-ngfw.pdf

 

(3) Verizon, 2014 Data Breach Investigations Report (DBIR). http://www.verizonenterprise.com/DBIR/2014/

 

Contactpersonen voor de pers

MCS PR, McAfee Persdesk, e-mail mcafee@mcspr.nl, tel. 023 – 562 8208.

 

OPMERKING: McAfee en/of andere merken van McAfee in dit document zijn gedeponeerde handelsmerken van McAfee, Inc. en/of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. McAfee-rood in samenhang met beveiliging is een kenmerk van producten van het merk McAfee. Alle andere gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken in dit document zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren. © 2009 McAfee, Inc. Alle rechten voorbehouden.

 

  • Print
  • PDF