Amsterdam,
26
april
2016
|
12:30
Europe/Amsterdam

Record omzetgroei eerste kwartaal 2016 voor SynerTrade

SynerTrade maakt een omzetgroei van 75% bekend over het eerste kwartaal van 2016 in vergelijking met de omzetresultaten van hetzelfde kwartaal afgelopen jaar. De Frans-Duitse leverancier van inkoopsoftware heeft dit record vooral gerealiseerd dankzij een groot aantal nieuwe klanten in Frankrijk, Zwitserland en Nederland. In samenwerking met InkoopID heeft SynerTrade in de Benelux o.a. een klantovereenkomst getekend met Carrier.

Ook buiten Europa doet SynerTrade goede zaken met bijvoorbeeld Northern Trust als nieuwe klant in de Verenigde Staten. Contracten met bestaande klanten als Carrefour, Saint Gobain, Sodiaal en Suez Environment werden afgelopen kwartaal uitgebreid met de inzet van meer functionaliteit op het bestaande inkoopsoftwareplatform Accelerate.

“Deze record omzetgroei is vooral te danken aan de groeiende afzet van Software-as-a-Service (Saas)-oplossingen. Steeds meer organisaties maken ook met inkoopsoftware de transitie naar de cloud. Verder zien we dat bedrijfsprocessen verder geautomatiseerd worden. Dat vraagt om efficiënte digitale inkoopoplossingen. De rol van de inkoper is de laatste jaren verschoven van een kostenbespaarder pur sang naar een strategisch adviseur die bedrijfsresultaten helpt te verbeteren," vertelt Berend Bouwmeester, Country Manager SynerTrade Benelux.

Tijdens de Digital Procurement Summit op 7 juni 2016 in Parijs kondigt SynerTrade een uitgebreid aantal nieuwe inkoopsoftwareproducten aan. Zo komen er opnieuw veel nieuwe mobiele toepassingen beschikbaar.

SynerTrade heeft afgelopen kwartaal eveneens het aantal strategische partnerships met bijvoorbeeld Price Waterhouse & Coopers, Deloitte, Axys, Lakran en Ayming verder uitgebreid. In januari 2016 werd het inkoopsoftwarebedrijf overgenomen door Digital Dimension, onderdeel van het in België beursgenoteerde Econocom Group.

Boilerplate

Over SynerTrade

Met ruim 500 klanten wereldwijd is SynerTrade marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor inkoop. SynerTrade Accelerate, het op de cloud gebaseerde platform van het bedrijf, ondersteunt bedrijven bij het gehele inkoopproces met een set flexibele en gemakkelijk te gebruiken applicaties. SynerTrade Accelerate is een complete eProcurement-suite waarmee jaarlijks inkoopopdrachten ter waarde van 500 miljard euro worden afgehandeld. Onder andere Adeo, Alstom, Baloise Insurance, Decathlon, Deka Bank, Engie Groupama, Lafarge, Lindt, Lufthansa, Saint-Gobain, Sanofi, Shiseido, Total, Transdev en Yves Rocher vertrouwen op SynerTrade ter verbetering van de prestaties van hun inkoop- en financiële afdelingen. Het bedrijf telt 15 vestigingen over de hele wereld, waaronder Nederland. SynerTrade biedt klanten 24/7 expertise en lokale ondersteuning in 10 talen bij het optimaliseren van hun processen rond e-sourcing, e-procurement, SRM (Supplier Resource Management), uitgavenanalyses en inkoopintelligentie. Ook productinnovatie kan profiteren van de mogelijkheden die SynerTrade biedt.

Kijk voor meer informatie op www.synertrade.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, SynerTrade persdesk , e-mail synertrade@mcspr.nl,
tel. 023 - 562 8208.