02
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Reiszoekmachine GoEuro komt naar Benelux

Nieuwe samenwerking met zeven trein- en vijf busmaatschappijen

Berlijn, 02 april 2014

Reiszoekmachine GoEuro, tot dusverre actief in Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, heeft vandaag zijn uitbreiding naar de Benelux aangekondigd. Dit brengt het aantal landen waarin het bedrijf opereert op zes.

GoEuro is een zoekplatform dat reizigers de meest efficiënte zoekmethode aanbiedt, zodat ze snel en makkelijk hun reis binnen Europa kunnen plannen. In tegenstelling tot veel andere reisplanners kunnen er niet alleen grote steden en vliegvelden in het reisplan worden opgenomen, maar ook regionale steden en dorpen. Vervolgens kunnen vlucht-, trein- en busmogelijkheden worden vergeleken, wat het bezoeken van meerdere websites overbodig maakt.

Met de uitbreiding naar België, Nederland en Luxemburg worden zeven trein- en vijf busmaatschappijen aan het platform toegevoegd. De nieuwe treinpartners zijn het Belgische SNCB, NS en NS Hispeed uit Nederland en het Luxemburgse CFL. Via deze partners zijn ook de Franse maatschappijen TGV en Thalys en het Britse Eurostar beschikbaar geworden binnen de zoekmachine.

Met de nieuwe samenwerkingsverbanden wordt niet alleen de dienstverlening van GoEuro naar de Benelux gebracht, maar worden ook de mogelijkheden van en naar het Verenigd Koninkrijk en de rest van het Europese vasteland groter. België en Nederland vormen een knooppunt voor het treinverkeer in Noord-Europa en bieden belangrijke grensoverschrijdende verbindingen met het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, zoals de Eurostarservice van London naar Brussel, Parijs en Lille, de Thalysbestemmingen Parijs, Brussel, Amsterdam en Keulen en de TGV-diensten van en naar Frankrijk.

Ook de busmaatschappijen iDBus, MegaBus, Student Agency, Brussels City Shuttle (Flibco) en AirExpressBus maken nu deel uit van het GoEuro-palet. Ze voegen zich bij de reeds bestaande partners Eurolines, National Express en Bestbustravel, maatschappijen die in de Benelux opereren én diverse internationale routes door het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland op het programma hebben.

“We zijn erg blij met de lancering van onze diensten in de Benelux,” zegt Naren Shaam, CEO van GoEuro. “Deze regio is het kloppend hart van trein- en busreizen in Noord-Europa en vergroot de spanwijdte van GoEuro aanzienlijk. Alle reizen van meer dan een uur met de belangrijkste transportmiddelen vanuit de drie Benelux-landen vallen nu binnen onze dienstverlening. Reizigers van en naar de Benelux kunnen vanaf nu, dankzij GoEuro, alle bus-, trein- en vluchtmogelijkheden in één zoekopdracht vergelijken. Maar niet alleen worden België, Nederland en Luxemburg ontsloten: via Eurostar verbinden we nu het vasteland met het Verenigd Koninkrijk en TGV brengt onze klanten tot diep in Frankrijk.”

“We hebben het belang van onlinedistributie lang geleden al onderkend en zien in GoEuro een prachtig voorbeeld van innovatieve reistechnologie,” zegt Annemarie Ariesen, manager Business to Business bij NS Hispeed. “We zijn daarom vereerd dat we deel mogen uitmaken van de expansie van GoEuro naar België, Nederland en de omliggende regio’s. GoEuro zal ons zeker nieuwe klanten opleveren, op zoek naar een complete reisoplossing.”

Over GoEuro
GoEuro is een reiszoekmachine die het mogelijk maakt om lucht-, spoor- en busvervoer in heel Europa te vergelijken.

GoEuro zorgt voor een revolutie in reisplanning. Het platform geeft reizigers een ruimere keuze, voorziet hen van uitgebreide informatie – transparante prijzen en gedetailleerde reistijden –  en maakt boeken een stuk eenvoudiger. Met GoEuro kunnen reizigers hun reis plannen naar en vanaf iedere locatie, met inbegrip van steden en dorpen, waarbij de beste transportcombinaties op basis van prijs, reistijd en gemak in één oogopslag zichtbaar worden en het bezoeken van meerdere websites niet langer nodig is om een hele reis te plannen. GoEuro maakt reisplanning eenvoudig, flexibel en persoonlijk.

GoEuro is gevestigd in Berlijn en heeft 50 medewerkers uit 20 landen. Het bedrijf is voor miljoenen dollars gefinancierd door onder andere Battery Ventures, Hasso Plattner Ventures en Lakestar.

Noot voor redactie
Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met:

MCS PR
Marguérite van der Heijden
Tel. 023 – 562 82 08
E-mail: marguerite@mcspr.nl

  • Print
  • PDF