20
augustus
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Reiszoekmachine GoEuro stelt Vervoersprijs Index samen   

Gemiddelde prijs van vliegtuig, trein en bus in meer dan vijftig landen op een rijtje

Berlijn, 20 augustus 2014

De zomervakantie in Nederland loopt zo langzamerhand ten einde, de vakantieblues steken onvermijdelijk de kop op: het perfecte moment om de volgende reis te plannen! GoEuro, de reiszoekmachine met de meest efficiënte zoekmethode voor reizigers binnen Europa, biedt de helpende hand met een overzichtelijke transport-prijsindex.

transportprijs-index-classificering

De GoEuro transport-prijsindex bevat een handzaam overzicht van wat je in meer dan vijftig landen over de hele wereld kwijt bent als je reist per trein, bus en vliegtuig. Zo kost een treinreis in Denemarken ruim twintig keer zoveel als in Zuid-Afrika, betaal je in Egypte voor de bus één vijftiende van wat er in Nederland van je OV-chipkaart wordt afgeschreven en kom je met het vliegtuig in India voor hetzelfde geld meer dan dertien keer zo ver als in Finland.

Vliegen doe je dus volgens de index het goedkoopst in India, wat een rondreis per vliegtuig door dat land tot een interessante optie maakt, maar als je vliegen combineert met de trein en de bus – zoals GoEuro heeft gedaan op een algehele landenranglijst – komt Zuid-Afrika als winnaar naar voren. Zoek je het dichterbij huis, dan biedt bijvoorbeeld Duitsland de mogelijkheid om het land voordelig per bus te ontdekken: in Nederland ben je bijna zes keer zo duur uit! Het is vooral aan het dure busvervoer te danken dat Nederland op de landenranglijst slechts de vijfenveertigste positie inneemt.

De transport-prijsindex is te vinden op www.goeuro.nl/transport-prijs-index. GoEuro heeft verschillende vormen van vervoer beoordeeld om bussen, vliegen en treinen te rangschikken. Bij alle transportopties zijn factoren als afstand, tijdschema’s en belastingen bekeken. GoEuro heeft landen beoordeeld op basis van de meest voorkomende reisroutes, zowel lokaal als landelijk met een gemiddelde per kilometer. Landen zijn alleen beoordeeld op de transportvormen die beschikbaar zijn in dat land.

Heeft de transport-prijsindex je geïnspireerd tot het plannen van je volgende reis, dan kun je op www.GoEuro.nl écht aan de slag. Waar de meeste reiswebsites zich beperken tot internationale en binnenlandse vluchten, bevat de database van GoEuro bijna elke plaats in Europa waar je met het vliegtuig, de trein of de bus kan komen, dus niet alleen de grote steden. Alle reismogelijkheden worden netjes naast elkaar gezet, dus je hoeft niet meer naar verschillende websites om je reis te plannen.

Over GoEuro
GoEuro is een reiszoekmachine die het mogelijk maakt om lucht-, spoor- en busvervoer in heel Europa te vergelijken.

GoEuro zorgt voor een revolutie in reisplanning. Het platform geeft reizigers een ruimere keuze, voorziet hen van uitgebreide informatie – transparante prijzen en gedetailleerde reistijden – en maakt boeken een stuk eenvoudiger. Met GoEuro kunnen reizigers hun reis plannen naar en vanaf iedere locatie, met inbegrip van steden en dorpen, waarbij de beste transportcombinaties op basis van prijs, reistijd en gemak in één oogopslag zichtbaar worden en het bezoeken van meerdere websites niet langer nodig is om een hele reis te plannen. GoEuro maakt reisplanning eenvoudig, flexibel en persoonlijk.

GoEuro is gevestigd in Berlijn en heeft 50 medewerkers uit 20 landen. Het bedrijf is voor miljoenen dollars gefinancierd door onder andere Battery Ventures, Hasso Plattner Ventures en Lakestar.

Noot voor redactie
Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met:

MCS PR
Marguérite van der Heijden
Tel. 023 – 562 82 08
E-mail: marguerite@mcspr.nl

  • Print
  • PDF