04
september
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Richting lanceert andere aanpak in arbodienstverlening

Nieuw bedrijf daagt traditionele arbodienstverleners uit

Den Haag, 4 september 2014 – Vandaag lanceren drie ervaren zorgondernemers een geheel nieuw initiatief op het gebied van arbodienstverlening. Hun inzet is de kortste en meest duurzame route van ziekte naar werk. Op een manier dat alle betrokkenen, zowel medewerkers, ondernemers als verzekeraars daar baat bij hebben. Anders dan traditionele arbodienstverleners die ziekteverzuim beoordelen en begeleiden, lanceert Richting een aanpak waarbij de behandeling integraal onderdeel is. Dit nieuwe bedrijf met de naam Richting gaat van start in aanloop naar het SER-rapport over het functioneren van arbeid gerelateerde zorg in Nederland. Naar verwachting wordt dit advies van de SER in de komende dagen gepubliceerd.Met de gehele keten van diagnose tot en met behandeling op maat onder 1 dak verzekert Richting dat de verzuimperiode voor zieke werknemers met gemiddeld 20 procent verlaagd wordt in vergelijking met een traditioneel verzuimtraject. Dat betekent eveneens een forse besparing op verzuimkosten voor werkgevers. Plus het terugdringen van de schadelast voor (zorg- en inkomens)verzekeraars.

Richting biedt zieke werknemers vanaf de eerste verzuimdag een behandeling op maat. Vanuit sportcentra waar gezondheid en bewegen centraal staat. In een prettige en stimulerende omgeving waar regisseurs, bedrijfsartsen en medici van verschillende disciplines onder 1 dak hulp bieden op weg naar herstel. In Breda is nu het eerste behandelcentrum actief. Naar verwachting zal Richting begin 2015 zo’n dertig behandelcentra in Nederland beschikbaar hebben.

“In tegenstelling tot de traditionele arbodienstverlener heten wij zieke werknemers welkom in een omgeving waarin ze letterlijk en figuurlijk direct in beweging komen. Op een tijdstip overdag of ’s avonds. Kortom, wanneer het hen uitkomt. Daarbij wordt na het vaststellen van de diagnose direct verwezen naar een behandeling op maat. Richting voert zowel regie op de beoordeling en begeleiding van de zieke medewerker als ook op de behandeling. Inmiddels hebben we bij de politiek, vakbeweging en veel ondernemers en verzekeraars interesse gewekt en afspraken kunnen maken over samenwerking.” Vertelt Lars Scheurer, samen met Marc Aelberts en Monique Billekens, Managing Partner van Richting.

“In opdracht van minister Asscher van Sociale Zaken komt de SER binnenkort met een advies hoe arbeid gerelateerde zorg in ons land te verbeteren. Uit ons eerdere onderzoek blijkt dat de verzuimkosten per jaar € 12,6 miljard bedragen. Wij hebben advies uitgebracht aan de SER waarbij we een besparing voorzien van ongeveer € 2,5 miljard per jaar. Belangrijker nog is het streven naar meer effectiviteit voor meer tevredenheid bij ondernemers en werknemers. Zo kan er met name in de eerste zes weken van ziekteverzuim meer succes geboekt worden, blijkt uit ons onderzoek.” Aldus Romy Steenbeek, onderzoeker bij TNO.

Over Richting

Richting is een dienstverlener die zorgdraagt voor de kortste en meest duurzame route naar werk. Daarvoor biedt Richting zieke medewerkers een prettige en stimulerende omgeving waar regisseurs, bedrijfsartsen en medici van verschillende disciplines onder 1 dak hulp bieden op weg naar herstel. Op deze manier helpt Richting ondernemers aan duurzaam gezondere werknemers en fors lagere verzuimkosten. De gemiddelde verzuimperiode is 20 procent lager dan in een traditioneel verzuimtraject. Vanaf begin 2015 heeft Richting 30 behandelcentra door geheel Nederland. Meer informatie is beschikbaar op www.richting.nl.

Contactpersonen voor de pers

Neem voor vragen contact op met Jolanda Peek,  jolanda@mcspr.nl van MCS PR op tel.nr. 06-52327513.

 

 

 
Indien u niet langer persberichten en andere persinformatie van Richting wenst te ontvangen, stuur dan een e-mail aan pers@mcspr.nl .

 

  • Print
  • PDF