Breda,
01
april
2016
|
08:55
Europe/Amsterdam

Richting neemt Imtech arbodiensten over

Grootste sectorspecifieke arbeid gerelateerde zorg voor installatiebranche

Arbodienstverlener Richting neemt Imtech Arbodienst over. Deze acquisitie komt voort uit de inboedel van de failliete technisch dienstverlener Royal Imtech. Met de overname van de medewerkers, activiteiten en klanten van de voormalige Imtech Arbodienst kan de arbodienstverlening worden voortgezet aan de 4000 medewerkers van de Imtech-bedrijven die een doorstart hebben gemaakt. Samen met de arbodienstverlening die Richting biedt aan meer dan 300 installatiebedrijfsleden van ondernemersorganisatie UNETO-VNI is de sectorspecifieke aanpak nu beschikbaar voor duizenden technische installateurs in ons land.

Richting neemt de bedrijfsartsen en aantal andere Arbo professionals van het voormalige Imtech over. Deze mensen gaan deel uitmaken van ‘Richting Techniek & Industrie’. De artsen, casemanagers, veiligheidsdeskundigen en arbeid hygiënisten hebben tientallen jaren ervaring in arbodienstverlening specifiek voor de sector installatietechniek. Met deze overname komt hun kennis en ervaring nu beschikbaar voor deze gehele sector.

“Specifieke kennis van de technische installatiebranche maakt een groot verschil in ziekteverzuimbegeleiding en het voorkomen van verzuim. De bedrijfsartsen en hun Arbo-adviseurs kennen de arbeidsomstandigheden van de installateurs. Daarmee weet een bedrijfsarts wat de meest effectieve verzuimbegeleiding is, bijvoorbeeld voor iemand waaraan zware eisen worden gesteld voor rug, schouders en nek in een werktuigbouwomgeving. Een gerichte aanpak levert een korter verzuim op. Elke dag minder ziekteverzuim betekent gemiddeld 250 euro minder kosten voor de werkgever. Uiteraard is de medewerker daar ook bij gebaat. Eind 2014 heeft Minister Asscher van Sociale Zaken op advies van de SER al gepleit voor een meer sector gerelateerde aanpak voor arbeid gerelateerde zorg. Wij zijn een van de eerste arbodienstverleners die daar nu volop aan tegemoet komen. Zo zijn wij in samenwerking UNETO-VNI Verzekeringen en TNO gestart met een ‘Proeftuin Arbozorg Nieuwe Stijl’ met als doel arbeid gerelateerde zorg beter, sneller en goedkoper te organiseren” vertelt Lars Scheurer, oprichter en directeur van Richting.

Richting heeft een stevige positie in de installatiebranche. Het bedrijf levert op dit moment arbodienstverlening, verzuimpreventie- en begeleiding aan zo’n 300 installatiebedrijven en elektrotechnische detailhandelaren die aangesloten zijn bij ondernemersorganisatie UNETO-VNI en UNETO-VNI Verzekeringen. Dit aantal breidt zich verder uit.

“Met de overname van Imtech Arbodienst door Richting blijft de specifieke kennis en uitgebreide ervaring behouden voor zowel de voormalige Imtech-bedrijven als nu ook de gehele technische installatiesector,” zegt Frans Nooren, bedrijfsarts bij het nieuwe Richting Techniek & Industrie.

Boilerplate

Over Richting
Richting is een dienstverlener die zorgdraagt voor de kortste en meest duurzame route naar werk. Daarvoor biedt de gecertificeerde landelijke arbodienst zieke medewerkers een prettige en stimulerende omgeving waar regisseurs, bedrijfsartsen, psychologen, lifestyle coaches en fysiotherapeuten onder 1 dak hulp bieden op weg naar herstel. Op deze manier helpt Richting ondernemers aan duurzaam gezondere medewerkers en fors lagere verzuimkosten. De gemiddelde verzuimperiode is 20 procent lager dan in een traditioneel verzuimtraject. De 39 behandelcentra van Richting zijn verspreid door heel Nederland te vinden. Meer informatie is beschikbaar op www.richting.nl.

Noot aan de redactie:
Neem voor vragen contact op met Jolanda Peek van MCS PR op tel.nr. 06-52327513.