Delft,
03
juni
2016
|
09:06
Europe/Amsterdam

Ronald Prins ‘Alumnus van het Jaar 2016’

Ronald Prins, CTO en medeoprichter van Fox-IT is Alumnus van het jaar 2016 van de TU Delft. Sinds 2011 reikt het Universiteitsfonds Delft de prijs ‘Alumnus van het Jaar’ uit. De prijs is voor bijzondere alumni die hun sporen hebben verdiend in de wereld van innovatie en onderzoek, maar ook om studenten te inspireren bij hun studie- en carrièrekeuzes. Op donderdag 2 juni heeft Anka Mulder, lid van het College van Bestuur, de ‘Alumnus van het Jaar 2016’ award uitgereikt aan Ronald Prins.

Prins ontvangt de award voor zijn baanbrekende werk in het bestrijden van cybercriminaliteit. Anka Mulder namens de jury: “Door als expert op te treden in de media geeft Prins techniek een gezicht bij het grote publiek. Hij is een schoolvoorbeeld van een man die van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt, zijn hart volgde en hiermee groot succes behaalde. Dit maakt hem niet alleen een topondernemer en ambassadeur van de TU Delft, maar ook een grote inspiratiebron voor de huidige en toekomstige studenten. Hier zijn we als TU Delft trots op. Daarom maken we boegbeelden zoals Ronald Prins graag zichtbaar met de ‘Alumnus van het Jaar’ award en de ‘Alumni Walk of Fame’”.

Ronald Prins studeerde in 1994 af aan de TU Delft, Technische Wiskunde. In 1999 richtte Prins samen met mede TU Delft-alumnus Menno van der Marel Fox-IT op. Sinds de oprichting is Fox-IT uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven in internetbeveiliging. Het bedrijf werd vorig jaar overgenomen door de Britse NCC Group.

Boilerplate

Over Fox-IT
Fox-IT voorkomt, onderzoekt en beperkt de meest serieuze dreigingen door cyberaanvallen, datalekken of fraude met innovatieve oplossingen voor overheid, defensie, politie, vitale infrastructuur, banken en grote bedrijven wereldwijd. In zijn aanpak combineert het bedrijf slimme ideeën met technologie om hiermee innovatieve oplossingen te bieden die zorgen voor een veilige maatschappij. Fox-IT ontwikkelt producten en maatwerkoplossingen om de beveiliging van gevoelige overheidssystemen te garanderen, industriële netwerken te beschermen, online bankiersystemen te verdedigen en strikt vertrouwelijke data te beveiligen. Kijk voor meer informatie op https://www.fox-it.com/nl/.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Carolien Hoogerwaard, e-mail foxit@mcspr.nl,
tel. 06 24623620