20
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti beheert voor ProRail de applicatie SoundCheck

ICT-dienstverlener Sogeti wordt verantwoordelijk voor het beheer van de applicatie SoundCheck voor ProRail. Treinverkeer produceert geluid. De Rijksoverheid is verantwoordelijk voor de wetgeving op het gebied van geluid door treinverkeer, en voor de handhaving ervan. ProRail is als beheerder van het spoor verantwoordelijk voor de naleving van de geluidswetgeving in de praktijk. De applicatie SoundCheck ondersteunt ProRail hierbij. De opdracht voor het beheer en onderhoud van de applicatie SoundCheck heeft een waarde van circa twee en half miljoen euro.

De SoundCheck opdracht die Sogeti van ProRail gegund heeft gekregen, is de eerste opdracht binnen een gegunde raamovereenkomst. Hierin is Sogeti, naast CGI, Ordina en Intraffic, een partner voor de ontwikkeling en het beheer van maatwerkapplicaties van de spoorbeheerder. Sogeti is geselecteerd voor het perceel met de technologie stack .Net en Java. De raamovereenkomst heeft een minimale duur van zes jaar met de optie tot vier keer verlenging van een jaar.

ProRail streeft ernaar langdurige partnerships op te bouwen met haar opdrachtnemers ten einde goed bediend te worden in haar behoeftes ten aanzien van  software ontwikkeling en – beheer. Deze lange termijn relatie moet de opdrachtnemers in staat stellen om in te blijven spelen op de behoeftes van ProRail. ProRail is dit partnership aangegaan met meerdere opdrachtnemers om een vendor lock-in te voorkomen.

Een van de doelstellingen voor de raamovereenkomst is het verkorten van de doorlooptijd voor het gunnen van opdrachten. Toekomstige opdrachten worden gegund door het toepassen van minicompetities onder de raamovereenkomst. Hiermee prikkelt de spoorbeheerder de vier partners om marktconform te blijven werken. Door goed te presteren en duurzaam te werken kunnen de partners gunningvoordeel krijgen in minicompetities. Hiermee stimuleert ProRail haar opdrachtnemers tot professionele en duurzame IT-dienstverlening.

Deze sourcingstrategie bezorgde ProRail in december vorig jaar twee awards van Outsource Magazine, een in de categorie ‘Most Successful Company in Sourcing’ en een persoonlijke award voor Kees Bronner, Manager ICT Treindienst- en Reisinfomatiesystemen in de categorie ‘Most Inspirational Sourcing Leader’.

Sogeti breidt hiermee haar huidige samenwerking met ProRail, te weten partner voor inhuur ICT personeel, software beheer partner kavel treinbijsturing en partner op het gebied van Sharepoint, verder uit.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen. Op het gebied van testen en architectuur heeft het bedrijf een dominante positie op de Nederlandse markt. Sogeti levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van zijn opdrachtgevers. Het bedrijf streeft daarbij naar hechte en langdurige relaties met de opdrachtgevers. Hierdoor dragen de ICT-oplossingen van Sogeti structureel bij aan de strategische doelstellingen van klanten. Meer informatie over Sogeti is te vinden op sogeti.nl en op werkenbijsogeti.nl

  • Print
  • PDF