Vianen,
01
december
2017
|
11:04
Europe/Amsterdam

Sogeti benoemt Dennis Hielkema tot Chief Sales Officer

Sogeti benoemt Dennis Hielkema (45) tot Chief Sales Officer (CSO). In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van de IT-dienstverlener. Hielkema maakt in zijn nieuwe rol deel uit van de Nederlandse Sogeti directie.

In 1998 kwam Hielkema in dienst bij Sogeti waar hij startte als IT-adviseur bij klant Aegon. Vervolgens is hij verantwoordelijk geweest voor de relatie met diverse Sogeti-klanten zoals KPN, VodafoneZiggo, banken en verzekeraars, ANWB, Philips en ASML. Vanaf 2014 tot op heden was Hielkema actief als Sales Directeur Private. Daarbij heeft hij een omzet gerealiseerd van meer dan 100 miljoen euro per jaar. Voor zijn dienstverband bij Sogeti studeerde Hielkema af aan InHolland hogeschool als bedrijfskundige Informatica.

“Mede dankzij de grote klantsuccessen die Dennis afgelopen jaren heeft gerealiseerd, maakt Sogeti deel uit van de top 10 grootste IT-dienstverleners van ons land. Zijn grote loyaliteit voor ons bedrijf en uitgebreide kennis van de markt en onze klanten helpen hem bij het verder professionaliseren van onze klantorganisatie. Hij weet als geen ander hoe onze klanten zo goed mogelijk te bedienen”, vertelt Piet Wybe Wagter, CEO van Sogeti.

“Ik ben super trots op de kans die Sogeti mij heeft gegeven voor mijn nieuwe stap in ons directieteam. Klanten van dienst zijn, is en blijft mijn passie. Ik zie het als mijn taak de in- en externe samenwerking met en voor onze klanten verder te versterken voor nog meer klanttevredenheid”, zegt Dennis Hielkema.

Naast Hielkema zitten ook Marco van den Brink (COO) en Han Bogert (CFO) in het Sogeti directieteam onder leiding van Piet Wybe Wagter (CEO).

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een toonaangevende IT-dienstverlener op het gebied van technologie en engineering services. Het bedrijf biedt oplossingen die digitale transformatie mogelijk maken. Grootzakelijke organisaties vertrouwen op de uitgebreide kennis en ervaring voor clouddienstverlening, digitale veiligheid, kwaliteitszorg & testing en digital manufacturing. Sogeti combineert daarbij slagvaardigheid en implementatiesnelheid met sterke technologiepartnerships volgens bewezen methodieken. De IT-dienstverlener voorziet in een eigen wereldwijd leveringsmodel Rightshore®.

Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2450 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 25.000 IT-professionals in 15 landen, gevestigd in meer dan 100 locaties in Europa, de VS en India. De Sogeti groep is een dochteronderneming van het in Parijs beursgenoteerde bedrijf Cap Gemini S.A. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek,06-52327513.