Vianen,
27
juni
2016
|
10:07
Europe/Amsterdam

Sogeti breidt testactiviteiten uit in India

Volledig geautomatiseerd ketentesten tot 60% goedkoper

Sogeti heeft een Quality Automation Center in India ingericht waarmee organisaties in Nederland applicaties sneller en veel goedkoper kunnen laten testen. De IT-dienstverlener is de eerste in ons land die klanten nu een volledig geautomatiseerd software testproces aanbiedt in India voor complete applicatieketens.

De activiteiten in dit Quality Automation Center in het Indiase Mumbai bestaan uit het volledig geautomatiseerd testen van de functionaliteiten van applicaties, het inrichten van test datamanagement, performance testen en servicevirtualisatie. Dankzij servicevirtualisatie is Sogeti in staat gehele applicatieketens te simuleren. Daarmee kan een keten van bijvoorbeeld een online aanvraag, het uitbrengen van een offerte, klantregistratie tot en met facturatie volledig getest worden op de prestaties en functionaliteit van de verschillende applicaties die in een dergelijke keten actief zijn. Verder is dit de enige plek in India waar meerdere test tools van o.a. HP, Microsoft, Tosca en Open Source tooling zoals .NET en Java ondersteund worden.

“Klanten zoals verzekeraars en telecommunicatiebedrijven, kiezen voor India omdat testprocessen aanzienlijk sneller verlopen en daarmee tot 60% goedkoper zijn. Bovendien is dit een oplossing voor de schaarste aan software testing expertise in ons land. Met de inzet van een volledig geautomatiseerd testproces kunnen applicaties in één dag volledig getest worden, waar dat voorheen twee weken kostte. Het is voor veel organisaties een ‘must’ problemen sneller op te lossen en nieuwe diensten snel te lanceren. Bedrijven zijn met deze uitbreiding naar India ook in staat sneller op- en af te schalen in capaciteit. Er wordt eveneens optimaal gebruik gemaakt van de tijdsverschillen. Op het moment dat Nederland wakker wordt, is het probleem met de applicatie in India al opgelost,” vertelt Marc Rabel, Business Line Manager Test Automation van Sogeti.

Sogeti is inmiddels 10 jaar actief in India. Zo ontwikkelt de IT-dienstverlener software in JAVA en Microsoft omgevingen, evenals Business Intelligence oplossingen. Migratie en beheer van cloud omgevingen en de ontwikkeling van mobiele apps gebeurt ook vanuit India.

Boilerplate

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, Internet of Things, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek,06-52327513.