27
augustus
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti introduceert schaalbare aanpak voor testen van mobiele apps

Apps getest binnen een vooraf vastgestelde periode, vanaf 1.000 euro

Vianen, 27 augustus 2012

Sogeti lanceert een nieuwe, schaalbare aanpak voor het testen van mobiele apps tegen een vaste prijs en binnen een vooraf vastgestelde periode. Er kan gekozen worden voor het testen van de app op meerdere platforms en toestellen, het testen van de functionaliteit en prestaties van de app, en een controle of de app voldoet aan de kwaliteitseisen van Apple en Google, zodat de app via de App Store verspreid kan worden. Sogeti zet zijn wereldwijd bekende TMap NEXT-testmethodiek in bij deze nieuwe aanpak. De dienst bestaat uit standaard- en maatwerkcomponenten. De nieuwe apptestingdiensten maken deel uit van het Sogeti Testing Services (STS) portfolio, dat testdiensten via een webportal aanbiedt tegen een vaste prijs en binnen een vastgestelde periode. Hierbij gaat het om testdiensten op het gebied van security, functionaliteit, prestaties en webgebruik. Omdat Sogeti gebruikmaakt van innovatieve cloudoplossingen, wordt ook geautomatiseerd testen mogelijk.

De testaanpak wordt afgestemd op de vraag van de klant. Voor een eenvoudige app volstaat een standaard app-check, die de basiskwaliteit controleert. Deze wordt al vanaf 1.000 euro uitgevoerd. Op basis van het aantal gewenste testtoestellen kan de testaanpak worden uitgebreid. De klant kan eenvoudig opschalen naar het testen van apps die bijvoorbeeld aan hele hoge veiligheidseisen moeten voldoen.

“Softwareontwikkeling voor een mobiel apparaat is anders dan voor een PC. Gebruikers van apps hebben een zeer lage tolerantie voor kwaliteitsproblemen. En gebruikers uiten hun frustraties sneller via recensies in de App Stores. Dat schrikt nieuwe gebruikers af. Dus hoe hoger de kwaliteit van de app, hoe groter de kans op succes.” aldus Thomas Veltman, Senior Testconsultant.

Verschillende criteria

Sogeti zorgt ervoor dat de app op alle, door de klant gewenste toestellen werkt. Zo zijn er bijvoorbeeld voor Android enkele honderden verschillende toestellen verkrijgbaar. Deze toestellen verschillen van elkaar op het vlak van functionaliteit, de versie van het besturingssysteem en de schermresolutie. Veel fouten kunnen ondervangen worden door een goede selectie van testtoestellen. De Sogeti TMap NEXT-testmethodiek bepaalt op een gestructureerde wijze welke tests nodig zijn om het gewenste kwaliteitsniveau te controleren. Met ervaringscijfers over tests uit het verleden kan ook het aantal te testen toestellen geminimaliseerd worden, waarmee tijd en geld wordt bespaard. Ook voor de check of de app voldoet aan de kwaliteitseisen van Apple en Google zet de ICT-dienstverlener nieuwe checklijsten in, volgens de TMap NEXT-methodiek.

Bij het testen van een app wordt ook gekeken of de verschillende toestelfunctionaliteiten elkaar niet in de weg zitten bij het gebruik van de app. Een telefoon kan immers gebruikt worden als computer, telefoon, fototoestel, voicerecorder, kompas, navigatiesysteem, spelcomputer, etc.

Sogeti Testing Services

Als eerste en enige ICT-dienstverlener wereldwijd lanceerde Sogeti vorig jaar Sogeti Testing Services (STS). Via een webportal kunnen organisaties uiteenlopende testdiensten afnemen tegen een vooraf bekende prijs en looptijd. In 1 jaar tijd heeft Sogeti meer dan 170 offertes uitgebracht dat tot zo’n 40 opdrachten heeft geleid bij oa KPN, Vodafone, Nationale Nederlanden, Tennet, Marktplaats en Delta Loyd. STS wordt aangeboden voor het testen van onder andere security, functionaliteit, performance en richtlijnen voor websitegebruik.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen. Op het gebied van testen en architectuur heeft het bedrijf een dominante positie op de Nederlandse markt. Sogeti levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van zijn opdrachtgevers. Het bedrijf streeft daarbij naar hechte en langdurige relaties met de opdrachtgevers. Hierdoor dragen de ICT-oplossingen van Sogeti structureel bij aan de strategische doelstellingen van klanten. Meer informatie over Sogeti is te vinden op sogeti.nl en op werkenbijsogeti.nl

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek, 06-52327513, of stuur een e-mail aan www.testingservices.nl.

  • Print
  • PDF