15
maart
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

SOGETI LANCEERT ARCHITECTUUR-AS-A-SERVICE

Eerste ICT-dienstverlener in ons land die architectuurdiensten in abonnementsvorm aanbiedt

Vianen, 15 maart 2012

Sogeti lanceert tijdens haar jaarlijkse DYA (Dynamic Architecture)-dag Architectuur-as-a-Service. Met deze nieuwe dienstverlening voorziet de ICT-dienstverlener in concrete architectuurdiensten tegen een vaste prijs waarbij de klant alleen betaalt voor wat werkelijk wordt afgenomen. Het betreft Architectuur-as-a-Service voor het opstellen en onderhouden van een Enterprise-Architectuur (EA) en Project-Start-Architecturen (PSA). Sogeti lanceert Architectuur-as-a-Service op de inmiddels elfde DYA-dag 16 maart 2012 waar meer dan 300 architecten uit alle sectoren van de grootzakelijke markt en overheid aanwezig zijn.

Architectuur-as-a-Service biedt organisaties meer flexibiliteit. Zo maakt de klant een keuze uit twee abonnementsvormen die gezamenlijk of los van elkaar kunnen worden afgenomen. Sogeti levert deze services vanuit haar Centre-of-Excellence waar alle klantafspraken worden beheerd.

Enterprise-Architectuur in 10 weken

Dit abonnement voorziet in het opstellen van een Enterprise-Architectuur binnen 10 weken.  Zo’n EA bestaat uit een set van principes en modellen die organisaties in staat stelt bedrijfsvoering en informatievoorziening de gewenste richting te geven. Ook het onderhoud op de Enterprise-Architectuur is onderdeel van dit abonnement. Zo kunnen wijzigingen in bedrijfsdoelstellingen of nieuwe technologische mogelijkheden aanleiding zijn voor de aanpassing van de opgestelde EA.

Project-Start-Architectuur abonnement

Organisaties kunnen een PSA-abonnement afnemen om te borgen dat projecten conform de EA worden uitgevoerd. In dit abonnement wordt per project een zogenaamde projectstartarchitectuur opgesteld waarmee een project de juiste scope, standaarden en richtlijnen meekrijgt. Daarmee wordt gewaarborgd dat het resultaat van het project past in het grotere geheel van de EA.

“Voor veel organisaties is onduidelijk wat te verwachten is van een architect. Door vooraf vast te stellen welke architectuurdiensten worden opgeleverd tegen concrete condities wordt helderheid verschaft. Bovendien hoeven organisaties de omvang van hun architectuurafdeling niet af te stemmen op een mogelijke piekbelasting. Het risico van onbenutte capaciteit is voor rekening van Sogeti. Onze Architectuur-as-a-Service dienstverlening voorziet hiermee in een grote behoefte aan flexibiliteit.” aldus Martin van den Berg, Expertise Development Manager Architectuur van Sogeti.

Sogeti is in Nederland marktleider op het gebied van ontwikkeling en toepassing van architectuur. Zo ontwikkelde de ICT-dienstverlener DYA®. Een gestandaardiseerde architectuurmethode die inmiddels volledig marktconform is en wereldwijd door vele organisaties en concurrenten wordt toegepast. De kern van DYA® wordt gevormd door het DYA-model dat vier processen bevat die het hele traject van strategievorming tot realisatie omvatten. Deze processen helpen architectuur in te richten voor de inzet van ICT tegen zo laag mogelijke kosten en met zo groot mogelijke slagvaardigheid voor de business. De samenhang tussen businessarchitectuur, informatiearchitectuur en technische architectuur wordt daarbij gewaarborgd.

Sogeti gebruikt voor haar architectuurdienstverlening alle marktconforme methoden, technieken en aanpakken gebaseerd op ArchiMate®, DYA® en TOGAF®. Architectuur biedt heldere kaders voor organisaties waarbinnen IT- oplossingen kunnen worden gerealiseerd.

Het programma van de Sogeti DYA-dag op 16 maart 2012 in het Van der Valk hotel in Houten is te vinden op http://www.sogeti.nl/evenementen/2012/dya-dag-2012.

Over Sogeti Nederland B.V.

Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen. Op het gebied van testen en architectuur heeft het bedrijf een dominante positie op de Nederlandse markt. Sogeti levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van zijn opdrachtgevers. Het bedrijf streeft daarbij naar hechte en langdurige relaties met de opdrachtgevers. Hierdoor dragen de ICT-oplossingen van Sogeti structureel bij aan de strategische doelstellingen van klanten. Meer informatie over Sogeti is te vinden op sogeti.nl en op werkenbijsogeti.nl

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek, 06-52327513.

  • Print
  • PDF