25
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti lanceert Data Quality-as-a-Service

Datakwaliteit op orde en tegelijkertijd miljoenen euro’s besparen

Vianen, 25 november 2014 – Tijdens het grootste Business Intelligence & Information Management symposium van ons land lanceert Sogeti Data Quality-as-a-Service. Een dienst waarmee organisaties de kwaliteit van hun data kunnen borgen zonder investeringen te hoeven doen in de nieuwste technologie en inzet van extra mankracht. De IT-dienstverlener biedt Data Quality-as-a-Service aan met software vanuit de cloud of op locatie bij de klant. Daarbij wordt betaald op basis van werkelijk gebruik van de dienstverlening in plaats van een vaste prijs voor softwarelicenties per maand. Volgens marktanalist Gartner kan Data Quality-as-a-Service meer dan 10 miljoen euro per jaar besparen in organisaties waar gemiddeld 18 medewerkers verantwoordelijk zijn voor het beheren van datakwaliteit.

De organisaties die gebruik maken van Data-Quality-as-a-Service krijgen van Sogeti opgeschoonde data op basis van de uitgangspunten die desbetreffende bedrijven of instellingen bepalen. Het type software dat Sogeti gebruikt, is gebaseerd op de wensen  van de klant. De IT-dienstverlener heeft ruime ervaring met verschillende datakwaliteitsproducten en kan daardoor snel en eenvoudig de meest geschikte software in de cloud selecteren. Organisaties kunnen er ook voor kiezen om eigen technologie op eigen locatie in te zetten voor Data-as-a-Quality diensten. In dat geval is investering in softwarelicenties al gedaan, en wordt de dienstverlening betaald naar werkelijk gebruik.

“Met Data quality-as-a-Service profiteert de klant van de voordelen van een SaaS-oplossing die tegelijkertijd volledig op maat wordt aangeboden. De kwaliteit van data maakt meer dan ooit het verschil tussen het succes of falen van marketinginspanningen. We krijgen dan ook steeds meer vraag naar dit type dienstverlening,” zegt Chris Vlaanderen, Directeur Business Intelligence & Analytics van Sogeti.

Veertiende BI-symposium
Dataquality-as-a-Service wordt gelanceerd tijdens het jaarlijkse BI & IM symposium dat Sogeti op 24 en 25 november 2014 organiseert in samenwerking met marktanalist Ovum. De veertiende editie van dit evenement is met meer dan 600 bezoekers inmiddels uitgegroeid tot het grootste BI-symposium van ons land. Deze bijeenkomst in het Spant! in Bussum wordt ondersteund door alle vooraanstaande leveranciers op het gebied van BI & Analytics zoals IBM, Oracle, Software AG, Microsoft, HP, Pyramid Analytics, Information Builders, Systemation, Jaspersoft, ITG, Cubeware, Cloudera en K&A software.

Meer informatie is beschikbaar op www.bisymposium.nl.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek, 06-52327513.

  • Print
  • PDF