10
maart
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti lanceert fraudebestrijdingssysteem voor verzekeraars

Zorgverzekeraar DSW pakt fraude hard aan met D-Tect

Vianen, 10 maart 2014

Sogeti lanceert een fraudebestrijdingssysteem voor verzekeraars. Met deze nieuwe gebruikersvriendelijke oplossing helpt de IT-dienstverlener organisaties sneller en makkelijker fraude te bestrijden. Het systeem zorgt voor optimale procesbewaking, snelle dossierafhandeling en dossiers die bruikbaar zijn als juridisch bewijsmateriaal. Verder kan de verzekeraar met D-Tect eenvoudig gegevens uitwisselen met bijvoorbeeld het Kenniscentrum Fraude in de Zorg van Zorgverzekeraars Nederland. Pionier DSW is de eerste verzekeraar die gebruikmaakt van D-Tect. Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is DSW zeer succesvol in zorgfraudebestrijding.

D-Tect is een softwareoplossing gebaseerd op het Microsoft.NET platform. Fraudegegevens zijn eenvoudig in te voeren omdat D-Tect gekoppeld is aan eigen systemen. Via de ingebouwde Business Intelligence (BI) module kunnen organisaties snel en eenvoudig managementinformatie uit D-Tect halen. Bijvoorbeeld over het aantal lopende of afgeronde fraudezaken in een bepaalde periode. Verzekeraars geven zelf aan hoe informatie weergegeven moet worden. Bijvoorbeeld in allerlei grafische vormen. Met het nieuwe fraudebestrijdingssysteem kunnen verzekeraars ook makkelijk en snel dossiers delen met de FIOD. De gebruiker kan met D-Tect eveneens in één oogopslag laten zien of een bepaalde dienstverlener ook betrokken is bij een andere instelling waar eerder fraude-onderzoek heeft plaatsgevonden.

“Fraudebestrijding is een belangrijk onderdeel van ons beleid. Hiermee bewijzen we niet alleen onze eigen verzekerden, maar eigenlijk iedereen een dienst. Met de ontwikkeling van dit systeem heeft Sogeti ons enorm geholpen bij het sneller en makkelijker verwerken van grote hoeveelheden gegevens die gemoeid zijn met fraude-onderzoeken,“ aldus Raymond Nyns, Manager Bijzonder Onderzoek van DSW.

“Wij zijn uiteraard erg blij met het vertrouwen van DSW in ons nieuwe fraudebestrijdingssysteem D-Tect. Uit een recente NZa-publicatie blijkt dat DSW meer dan de helft van de vastgestelde zorgfraude achterhaalt in ons land. Dat terwijl DSW niet meer dan 2,5% van alle Nederlandse verzekerden als klant heeft. Daarmee is DSW een echte pionier. We verwachten dat veel organisaties hun goede voorbeeld volgen met de inzet van D-Tect,” zo vertelt Arnoud Smit, Portfolio Manager van Sogeti.

Het fraudebestrijdingssysteem D-Tect voldoet aan het ‘Protocol Verzekeraars & Criminaliteit’ en het ‘Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen’ (PIFI). Deze protocollen zijn van toepassing op alle schade- en zorgverzekeraars.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de 3000 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl. 

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek,
06-52327513.

  • Print
  • PDF