25
november
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti lanceert Intelligent Kickstart

Binnen een week de juiste informatie uit data

Vianen, 25 november 2013

Tijdens het grootste Business Intelligence (BI) & Information Management (IM) symposium van ons land lanceert Sogeti vandaag Intelligent Kickstart. Met deze BI-oplossing krijgen organisaties binnen een week relevante inzichten uit in- en/of externe databronnen die tot voor kort niet beschikbaar waren. Deze nieuwe dienstverlening voorziet in de groeiende vraag naar snel inzicht in de laatste stand van zaken uit beschikbare data. De Intelligent Kickstart levert visuele inzichten op die naadloos aansluiten op de specifieke informatiebehoefte van organisaties. Samen met haar nieuwste Big Data boek lanceert Sogeti deze oplossing tijdens het tweedaagse BI & IM symposium in het Spant in Bussum op 25 en 26 november 2013. De IT-dienstverlener verwacht meer dan 900 bezoekers op dit evenement.

Dashboard Intelligent Kickstart

Dashboard Intelligent Kickstart

Uit een online Nederlands onderzoek naar Business Intelligence van Sogeti blijkt dat het snel verkrijgen van de juiste inzichten uit in- en externe databronnen één van de grootste uitdagingen van organisaties is. Verder beschikken bedrijven niet altijd over passende BI en Analytics tools om de juiste informatie boven tafel te krijgen. Sogeti Intelligent Kickstart voorziet in tooling die het beste past bij de organisatie. Daarvoor doet de IT-dienstverlener onder andere een beroep op vooraanstaande technologieën van Microsoft, IBM, Oracle, Informatica, SAP Business Objects en Qlikview.

“In tegenstelling tot onze concurrenten leveren wij een oplossing die niet alleen zo snel beschikbaar is, maar ook toekomstvast. Of anders gezegd, Sogeti Intelligent Kickstart past volledig in het huidige en toekomstige BI-landschap van de klant.” Aldus Chris Vlaanderen, Business Line Manager BI & Analytics van Sogeti.

Grootste BI-symposium van ons land
In samenwerking met de Britse marktanalist Ovum organiseert Sogeti inmiddels het grootste Business Intelligence & Information Management symposium van ons land. Meer dan 900 mensen hebben zich ingeschreven voor de 13e editie van dit tweedaagse evenement in het Spant in Bussum. Zo goed als alle marktleiders op het gebied van BI hebben dit evenement mogelijk gemaakt. HP, IBM, Microsoft, Information Builders, Oracle, Systemation, Informatica en Pyramid Analytics zijn onder andere van de partij. Meer informatie over het programma is te vinden op www.bisymposium.nl.

Big Data boek
Tijdens het tweedaagse BI-symposium lanceert het Verkenningsinstituut voor Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti haar nieuwste boek met de titel ‘No More Secrets with Big Data Analytics’. Dit boek is een bundeling van de vier Big Data onderzoeksrapporten die VINT afgelopen jaar heeft gepubliceerd.

“In dit boek schijnen we het licht op de toekomst van Big Data in relatie tot de vijf belangrijkste discussies van dit moment. Acceleratie, transformatie, eigenaarschap van data, privacy en Edward Snowden,” aldus Menno van Doorn, directeur van VINT en mede-auteur van het boek.

Het boek bevat vier delen. Het eerste deel geeft helderheid over de definitie en scope van Big Data. Het tweede deel helpt organisaties vast te stellen wat hun Big Data potentieel is. In het derde deel wordt de lezer meegenomen in de voorspellende waarde van Big Data. Het vierluik eindigt met de rol van privacy, technologie en wetgeving.

Het boek is geschreven door de VINT trendwatchers Menno van Doorn, Sander Duivestein, Jaap Bloem, Thomas van Manen, Erik van Ommeren en Sandeep Sachdeva, Vice President Global Business Intelligence van Sogeti.

‘No More Secrets with Big Data Analytics’ is beschikbaar in het Engels en te downloaden via http://bit.ly/1aRq2Ho.

Over VINT
Het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van IT-dienstverlener Sogeti doet onderzoek naar belangrijke technologische ontwikkelingen. Afgelopen jaren heeft VINT onderzoek gedaan naar Open-Source innovatie en Crowdsourcing (2006), social media (2008), de crisis en paradigmaverschuiving (2010), het App Effect (2012) en Big Data (2013). VINT is opgericht in 1994 en heeft inmiddels ook meer dan 10 boeken en een groot aantal videoproducties gepubliceerd.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de 3000 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek,
06-52327513.

  • Print
  • PDF