15
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti lanceert Offshore Direct

Snel op- en afschalen door rechtstreeks zakendoen met India

Vianen, 15 juli 2014

Sogeti start een initiatief waarmee klanten hun IT-werkzaamheden rechtstreeks vanuit India geleverd krijgen. Dat geeft organisaties de mogelijkheid snel op- en af- te schalen in IT-capaciteit tegen lagere kosten. De jarenlange ervaring met India wordt nu op een nieuwe manier aangeboden.

Tot voor kort was de offshore dienstverlening altijd onderdeel van de bestaande Business Lines van Sogeti. In samenspraak met de klant bepaalt de IT-dienstverlener daarbij welke IT-diensten lokaal of in India worden beheerd en/of ontwikkeld. Sogeti voegt daar nu een nieuwe manier van offshore dienstverlening aan toe. Met de oprichting van Offshore Direct krijgt de klant haar diensten rechtstreeks geleverd vanuit India. Met name repeterende werkzaamheden in grote volumes zoals het testen van applicaties, beheer of data-analyses waarbij sprake is van verregaande industrialisatie, zijn uitermate geschikt voor Offshore Direct.

“We hebben inmiddels uitgebreide ervaring met offshoring. Daarmee zijn we in staat klanten een gegarandeerd hoog niveau aan IT-kennis te bieden tegen lage kosten. Dit Offshore Direct initiatief is een antwoord op de groeiende vraag naar meer flexibiliteit in het snel op- en afschalen van IT-capaciteit. Met dit initiatief richten we ons in eerste instantie op productie- en logistieke omgevingen en de energiesector. In het komende jaar verwachten we de groei in onze Offshore Direct diensten te verdubbelen,” zegt Piet Wybe Wagter, CEO van Sogeti in Nederland.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl. 

  • Print
  • PDF