06
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti maakt elektrisch rijden toegankelijk voor alle medewerkers

Vianen, 6 september 2011

Vanaf vandaag stelt Sogeti een elektrische poolauto beschikbaar voor de meer dan 3000 medewerkers van de ICT-dienstverlener. Het beschikbaar stellen van deze energiezuinige poolauto maakt deel uit van het MVO-programma waarmee Sogeti in 2011 CO2-neutraal wil zijn. Naast een pakket van maatregelen, zoals de NS-business card voor medewerkers en aantrekkelijke leasetarieven voor energiezuinige auto’s, wil Sogeti met deze elektrische poolauto haar medewerkers bewust maken van alternatieven.

“Door medewerkers aan den lijve te laten voelen wat het is om duurzamer te reizen en werken, is de motivatie voor dergelijk gedrag groter dan bij het afkondigen van regels. Ik noem dat beïn-voelen in plaats van beïnvloeden”, aldus René Speelman, Manager Duurzaam Ondernemen van Sogeti. Vijfentachtig procent van de CO2-uitstoot van Sogeti is direct gerelateerd aan mobiliteit. Daarom deze focus op dit MVO-domein.

Het elektrisch rijden past verder in het Optimaal Werken-programma van Sogeti. Hierbij draait het om tijd- en locatieonafhankelijk werken. Eén van de manieren is het reduceren van het aantal reiskilometers door meer diversiteit aan te bieden op het gebied van mobiliteit.

Sogeti is de eerste ICT-dienstverlener in ons land die het rijden van een elektrische poolauto toegankelijk maakt voor alle medewerkers. Dus ook voor Sogetisten die geen leaseauto rijden. Het betreft een batterijelektrisch aangedreven Mercedes A-klasse. De elektromotor heeft een vermogen van 70 kW en de auto heeft een topsnelheid van 150 km/uur. Op een volledig opgeladen batterij rijdt de Mercedes ongeveer 255 km.

Bij de ingang van het hoofdkantoor van Sogeti in Vianen heeft het bedrijf een oplaadpaal geïnstalleerd voor zijn eigen elektrische auto, en zo nodig auto’s van medewerkers die op het bedrijventerrein aan de Lange Dreef te Vianen werken.

De provincie Utrecht heeft Sogeti onlangs benoemd tot koploper op het gebied van duurzaamheid van bedrijven. Verder is de ICT-dienstverlener onderdeel van de groep Beeldbepalende Bedrijven Nederland (B50) die het Slim Werken en Slim Reizen omarmen en de opgebouwde kennis en ervaring daarover actief delen met andere organisaties.

Over Sogeti Nederland B.V.

Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen. Op het gebied van testen en architectuur heeft het bedrijf een dominante positie op de Nederlandse markt. Sogeti levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van zijn opdrachtgevers. Het bedrijf streeft daarbij naar hechte en langdurige relaties met de opdrachtgevers. Hierdoor dragen de ICT-oplossingen van Sogeti structureel bij aan de strategische doelstellingen van klanten. Meer informatie over Sogeti is te vinden op sogeti.nl en op werkenbijsogeti.nl

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Ruud Poels – (088) 660 66600 + 6598, ruud.poels@sogeti.nl

  • Print
  • PDF