16
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti ondertekent convenant ‘Toegankelijkheid’ overheidswebsites

Eén van de eerste grote IT-dienstverlener die belang van toegankelijke overheid onderstreept

Vianen, 16 januari 2014

Sogeti kondigt aan dat zij als één van de eerste grote IT-dienstverleners in ons land vandaag het convenant ‘Toegankelijkheid’ voor overheidswebsites ondertekent. Met deze ondertekening voldoet Sogeti aan de gestandaardiseerde richtlijnen voor de ontwikkeling van digitale loketten, weboplossingen of e-formulieren voor een toegankelijke digitale overheid. Dit convenant is opgesteld en eveneens ondertekend door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de uitvoeringsorganisatie Logius en het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten(KING). Sogeti heeft inmiddels meer dan dertig overheidswebsites ontwikkeld en/of in beheer. Daarmee levert de IT-dienstverlener een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een volledig digitale overheid. Vóór 2015 moeten alle overheidswebsites voor iedereen digitaal toegankelijk zijn.

De overheidsstandaard is bedoeld om de beschikbaarheid van digitale informatie voor zoveel mogelijk burgers te waarborgen. De webrichtlijnen gaan over bouwkwaliteit, toegankelijkheid en klantvriendelijkheid. Zo ondersteunt het convenant bezoekers van websites met een functiebeperking, maar ook in het geval van bijvoorbeeld trage internetverbindingen, kleine beeldschermen of verouderde software. De webrichtlijnen gelden voor alle webgebaseerde diensten aan burgers, bedrijven en overheden. Het convenant is niet van toepassing op digitale dienstverlening tussen en binnen overheden. De webrichtlijnen zijn gebaseerd op internationale open standaarden.

Bij bouwkwaliteit gaat het vooral om de te gebruiken techniek. Zowel PC- als Apple-gebruikers moeten, ongeacht type apparatuur, toegang hebben tot alle overheidswebsites. Gegeven deze richtlijnen zet Sogeti de Drupal Content Management Software in en maakt daarbij ook gebruik van responsive templates. Een toegankelijke website moet makkelijk worden gevonden door zoekmachines. Een ander voorbeeld is het gebruik van vriendelijke webadressen. Alle richtlijnen zijn beschikbaar op www.webrichtlijnen.nl.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de 3000 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek, 06-52327513.

  • Print
  • PDF